berita

3 Perkara Yang Korang Mesti Lakukan Masa Minum Kopi. Haa..No. 3 Tu Memang Wajib!

June 12th, 2018 | by Afira
Kini Trending

 

Dekat setiap ceruk dunia ni, mesti ada je penggemar tegar minuman kopi. Yela, kopi dapat memberi kesegaran dan ketenangan kepada fikiran dan tubuh badan korang. Terutamanya lepas habis bekerja atau tengah stress. Bila hidu je aroma kopi yang panas-panas tu, confim segar balik!

Lepas tu ada pula, laporan dalam International Journal of Cardiology pada November 2009 tentang 21 kajian kohort berkaitan kopi sejak tahun 1966 hingga 2008 membuat kesimpulan bahawa, minum kopi ni sebenarnya boleh mengurangkan risiko penyakit jantung.

Wah..bagus rupanya minum kopi, tapi admin rasa korang mesti ada tabiat pelik masa minum kopi ni kan? Jom baca, agak-agak, korang kumpulan yang mana?

Bagi pencinta muzik, kopi dengan mereka ni, ibarat lagu dan irama! Cewah!

Yela…sambil-sambil minum kopi tu, layan pulak muzik yang bergenre jazz, balada atau akustik, memang jiwa terasa melayang-layang je. Terus rasa macam dalam dunia lain, memang tenang.

Membaca sambil minum kopi, atau lagi best ada pemandangan cantik!

Lagi style, bila minum kopi tu baca novel-novel yang romantik ke, tengah cari ilham ke, memang seronok dan enjoy la! Idea datang mencurah-curah sampai tak sempat nak tulis. Haha..

Selain itu, bila tengok pemandangan yang cantik dan fantastic, sangatlah rugi kalau korang tak nikmati bersama secawan kopi! Betul tak pengemar kopi? Admin faham, waktu ni la, korang rasa damai, tenang dan jauh dari segala masalah. Rasa seolah-oleh dalam mimpi dan kalau boleh tak nak bangun terus dari mimpi tu!Lol!

Paling penting makanan ringan dan pilihan utama mestilah donut!

Wah….happynya admin kalau tengok donut! Yela…donut-donut tu comel dan cantik rasa sampai sayang nak makan. Tapi dengan kelazatan dan manisan yang ada pada donut ni, pasti buat hidup korang ceria je selalu pastu ada kopi pulak memang pasangan yang tak dapat dipisahkan la, rasa tak lengkap tanpa kedua-dua ni!

Tapi apa kata korang cuba donut dari Big Apple ni,  sebab ada 36 perisa BARU!

Kali ni, Big Apple tampil dengan image baru yang lebih funky, cheerful dan enjoyable! Sesuai sangat dengan jiwa penggemar tegar kopi yang unik dan trendy tu! Pastinya hidup korang riang ria sambil menikmati Big Apple dan kopi! Jom admin belanja gambar sikit!

Selain itu, ia datang dengan tiga jenis perisa yang lebih creamy, crunchy dan fruity! So, korang tak perlu risau sebab texture Big Apple sangat ideal serta menepati citarasa unik korang! Memang semua peringkat usia akan enjoy la bila menikmatan keenakan donut Big Apple!

Sesuai dijadikan pencuci mulut untuk pelbagai event

Haa…korang cakap je, event apa yang korang nak buat. Big Apple donut ni, makanan atau pencuci mulut yang paling sesuai dan best! Dengan rasa,warna dan bentuk yang menarik pasti membuatkan majlis korang tu, gempak, joyful dan ceria habis!

Alang-alang raya dah tak lama lagi ni, memang elok la korang hidangkan Big Apple donut versi baru ni! Mesti tetamu terbeliak biji mata! Barulah raya korang nampak lebih ceria, meriah dan lain dari yang lain!

Big Apple ada promosi khas sempena Hari Raya!

Pelanggan akan mendapat satu pek mengandungi enam sampul duit jika membeli sekotak berisi enam biji donat manakala dua pek sampul duit raya dengan pembelian 12 biji donat.

Di bahagian belakang setiap satu sampul duit raya itu pula terdapat baucar RM1 yang boleh digunakan pelanggan pada pembelian seterusnya yang bernilai RM10 dan ke atas di Big Apple.

Mempunyai 3 jenis bentuk iaitu ring, shell dan bismark

Selain tu, Big Apple juga menyediakan tiga jenis bentuk donut iaitu ring, shell dan bismark. Bentuk-bentuk ni memang padan la dengan keunikan dan citarasa korang tu. Korang kena rasa semua dulu, baru tau mana bentuk yang best!

Kalau nak yang creamy, apa kata cuba donut bentuk shell dan bismark. Memang penuh la mulut korang dengan limpahan rasa buah-buahan dan coklat yang rich! Wah, admin pun tak sabar nak cuba!

Jom layari laman web Big Apple atau Facebook mereka!

 

Most Read Today