berita

4 Sebab Kenapa FAST AND FURIOUS 8 Kali Ini Lain Dari Yang Lain! MUST WATCH!

April 3rd, 2017 | by Murni | 9 comments
117K
reads
11.3K
shares
Filem Antarabangsa

fast 8 dp

Siapa je tak tengok filem arahan F. Gary Gray ni kan? Memang gempak dan boleh bagi korang merasai adrenaline rush yang sangat real! Seperti yang korang tahu, Brian dan Mia memang dah bersara, pasukan Globertrotting yang lain jugak dah menjalankan kehidupan yang normal.

Tapi filem FAST AND FURIOUS 8 kali ni memang penuh dengan persoalan yang takde siapa boleh dapat teka. Kecuali bila lepas tengok sendiri filem ni! Haish apalah konflik yang melanda mereka ni kan?

1. Dom pentingkan perempuan lain dari family sendiri. OMG..

gif2

Semua orang tahu yang Dom dengan Letty tengah honeymoon. Tapi..

Seorang wanita iaitu pengganas misteri telah berjaya menggoda Dom kembali ke dalam dunia jenayah yang dia telah tinggal sejak dulu lagi. Krew yang lain juga akan menghadapi ujian yang mereka sendiri tak expect untuk dapat. OMG.. Kenapa pulak ni?!

2. Deckard Shaw team up dengan keluarga Dom untuk bantu mereka

team upp

Siapa je tak tahu pasal penjahat paling violent si Deckard Shaw ni kan? Dalam Fast and Furious 7, dia memang jadi musuh ketat utama si Dominic Toretto dan family dia. Memang dia cuba sedaya upaya untuk tumpaskan satu family Dom.

Mereka menyedari mereka perlu pertolongan musuh lama mereka si Shaw ni untuk menyertai mereka dalam pertempuran yang akan menentukan nasib keluarga mereka. Kumpulan itu akan mengambil jalan-jalan di New York, serta berlumba di lokasi area Cuba.

3. Siapa sebenarnya perempuan yang Dom pilih over his family ni? Hmm

gif1

Siapa perempuan yg Dom selalu terserempak dekat London, Abu Dhabi dan Cuba ni eh? Dia lah penyebab Dom tak berminat untuk tolong keluarga dia dah.

Perempuan ni ada something ke against keluarga Dom dan Dom cuba untuk lindungi family dia dengan berlakon konon-konon nak team up dengan orang lain. Atau Dom memang ada niat lain terhadap perempuan tu?

Betul-betul plot twist ni!

4. Ikatan kekeluargaan mereka sudah berakhir?

Screen Shot 2017-03-27 at 11.17.13 AM

Memang aneh bila Dom berubah untuk mengkhianati keluarga sendiri dengan bersekongkol bersama perempuan pengganas misteri tu. Tapi family Dom tidak berhenti disitu je, mereka cuba sedaya upaya dapatkan Dom balik untuk mengetahui apa yang sebenarnya terjadi.

Filem yang dibintangi oleh artis antarabangsa yang sangat meletop!

Screen Shot 2017-03-28 at 3.19.18 PM

Mesti korang tak sabar nak tengok filem FAST AND FURIOUS 8 ni kan? Tambah-tambah lagi dengan adanya pelakon yang gempak macam mereka semua ni! Oh ya, korang juga boleh tengok pra-tonton FAST AND FURIOUS 8 ini mulai 12th April, 2017 dan akan ditayangkan diseluruh pawagam di Malaysia pada 13th April, 2017. Wohoo excited kan?!

Dibintangi oleh:

  • Vin Diesel
  • Dwayne Johnson
  • Jason Statham
  • Michelle Rodriguez
  • Tyrese Gibson
  • Chris Bridges
  • Nathalie Emmanuel
  • Kurt Russell
  • Scott Eastwood
  • Charlize Theron
  • Elsa Pataky
  • Helen Mirren

Sebelum tu, jom ramai-ramai tengok dulu trailer movie FAST AND FURIOUS 8 ni sebelum ditayang pada 13th April, 2017!

9 Comments

  1. Mohd Aswad says:

    Pergh… baca sinopsis je dah tak sabar dah nak layan citer ni..

    rasa mcm lambat je tarikh nak keluar panggung citer ni.. huhuhuhu

  2. fromthe_truestory says:

    aku x sbr nk tgok..sbb ada “jason statham”..si botak semua citer dia bguihhhh..
    Lebih baik dri Ven dIesel..Dowyne Johnsn..biasa je..harap senyumn dn bdn tgap je.

  3. okay !!!! teliur.. hee~ wajib tengok nih..

  4. . says:

    Semua FF lain dari yg lain.