berita

45 Kali Ke The Chicken Rice Shop, Apa Yang Wanita Ini Buat Sungguh Mengejutkan

September 11th, 2017 | by Epul | 1 comments
38.7K
reads
9K
shares
Foodies

Bergelar seorang ibu kepada anak-anak kecil bukan mudah ya! Mana nak handle anak, nak handle kerjaya dan juga nak luangkan masa bersama keluarga. Tak cukup dengan tu, kena juga jaga situasi kewangan. Al-maklumlah, kos untuk membesarkan anak sekarang bukan murah sekarang. Semua melambung tinggi!

Bila dah fikirkan semua tu, sudah pasti niat nak bercuti tu terkubur…. Eh, jangan cepat give up! Ada cara untuk korang dapat hadiah percutian lumayan!

Contohnya seperti Puan Ezrina Mohd Nazri apabila sanggup makan di lebih 20 cawangan The Chicken Rice Shop sebanyak 45 kali semata-mata untuk jadi ‘jaguh ayam’. Apa kena mengena ‘jaguh ayam’ dengan percutian? Jeng.. jeng… jeng… Nak tahu, kena follow story Instagram ibu muda ni di bawah!

Ikut tekak family, diorang nak makan ayam

sooo, the kids wanna eat nasi ayam today. #momclosethekitchen #jaguhayamwannabe ? daddy @ridzwan_ibrahim

A post shared by Ezrina ? (@darling.moi) on

Bila dah ada anak dan family ni, makan tak boleh la ikut tekak sendiri je kan? So, kena sepakat nak makan apa. Tapi kebiasaanya memang The Chicken Rice Shop jadi restoran kegemaran Puan Ezrina sekeluarga. Mudah! Satu family boleh makan dengan tenang dan happy kan?

Anak-anak dah mula ambik mood Bali!

Selain memang suka makan di The Chicken Rice Shop, sebenarnya Puan Ezrina dan keluarga dah target untuk jadi ‘jaguh ayam’ demi percutian ke Bali. Wow!

Dengar cerita, Puan Ezrina dan suami dari dulu memang nak sangat bercuti di pulau eksotik tu, saban hari asyik Google gambar pemandangan di Bali tapi dek kerana kekangan masa, terpaksa ditangguhkan. Sebab itu la mereka sekeluarga memang super excited!

Teringat nasi ayam sampai anak buat topeng ayam

Hehe.. Comelnya… Sempena sambutan Hari Merdeka Ke-60, apa aktiviti yang korang buat? Anak-anak Puan Ezrina buat topeng ayam weh! Ini sebab banyak sangat makan nasi ayam lah tu! Macam mintak nasi ayam je untuk makan tengah hari nanti?

Ajak kawan pulak

Tak cukup makan nasi ayam dengan anak, dia ajak kawan-kawan dengan family diorang pulak.. Sedar tak sedar dah 45 kali makan nasi ayam. Tak jemu-jemu! Yelah kan, tak sabar nak cipta memori indah di Bali bersama keluarga tercinta!

Dah pergi lebih 20 cawangan

Making time for friends and family whilst keeping up with eating 45 times at #thechickenriceshop… Gotta keep going! ?? Have visited more than 20 outlets now, all eyes on that awesome grand prize to Bali –let’s go! #FamilyGameStrong#TCRSJaguhAyam

Makan ramai-ramai dengan family dan kawan-kawan memang best. Dah lah jarang jumpa, waktu makan macam ni boleh borak-borak gosip apa semua. Sebab nak cukupkan 45 kali, dia ajak kawan-kawan pulak makan nasi ayam sama-sama. Lagipun, bila lagi nak jumpa lepas kahwin semua busy dengan kehidupan masing-masing…

Penuh pintu peti sejuk dengan resit

Dah masuk 3 minggu tapi taknak mengalah demi peraduan #TCRSJaguhAyam. Tak sedar pintu peti sejuk penuh resit masa makan di 20 cawangan The Chicken Rice Shop. Kena lah simpan resit sebagai bahan bukti!

Korang pun boleh menang jugak tau!

Macamana nak join peraduan macam Puan Ezrina ni? Untuk pengetahuan korang, The Chicken Rice Shop ada buat peraduan Jaguh Ayam untuk pelanggannya dengan tawaran hadiah lumayan iaitu percutian ke Club Med Bali sejak 14 Ogos lalu.

Apa yang korang kena buat hanyalah makan sekerap yang mungkin di mana-mana restoran The Chicken Rice Shop. Lebih menarik jika korang makan sehingga 45 kali dalam tempoh peraduan (minimum RM10 dalam satu resit), seterusnya berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik!

Apa yang korang kena buat, daftar di www.jaguhayam.com, masukkan butiran resit dan kumpul setem virtual. Makan lebih banyak untuk dapat hadiah yang lebih menarik. Senang kan? Jom jadi Jaguh Ayam!

Kalau korang bertuah, untung-untung dapat percutian ke Club Med Bali untuk 4 orang. Dah dapat bercuti, perut pun kenyang! Nak tau lebih lanjut, layari laman web Jaguh AyamGood luck!

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment

  1. kaki tabur says:

    kahkahkah..marketing strategi rupenya…