berita

5 Cara Mudah Nak Jadi Hero, Tak Perlu Ada Super Power Pun!

November 29th, 2017 | by Epul | 0 comments
40.7K
reads
6.8K
shares
Gaya Hidup

Dalam hidup ni, jangan selfish sangat. Lagi-lagi menetap di negara yang aman, bersatu padu dan harmoni. Budaya bantu-membantu dah sebati dalam diri kita. Bak kata orang ‘berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul’. Tak payah cakap banyak, tolong je apa yang mampu!

Sebab apa, bila kita tolong orang siapa tau waktu kita susah ada yang sudi ringankan beban? Nampak macam hal kecik kan, tapi sebenarnya besar pada mata kita. Cuba tengok sekeliling, ada beban siapa-siapa yang korang boleh ringankan? Kalau takde idea, jom ikut cara-cara kami ni. Sekali-sekala, jadi ‘hero’ la!

1. Tolong warga tua melintas jalan, dapat pahala tau!

Bila nampak warga tua nak melintas jalan, tak susah pun kalau kita hulur tangan dan tolong diorang lintas jalan dengan selamat. Sedangkan kita pun takut-takut nak melintas, apatah lagi diorang yang dah tak larat. Percayalah cakap admin, kalau korang amalkan sifat mulia ni confirm korang digelar ‘hero’ di mata orang ramai!

2. Tayar member pancit, call terus sampai

“Man, tayar aku pancit ni kat DUKE” – Apa korang buat agak-agak? Bagi mengekalkan keutuhan persahabatan korang as know as BFF sehati sejiwa, datang lah kat dia dan tolong apa yang patut. Baru namanya brotherhood! Hanya kawan sejati yang sanggup datang, kalau acah-acah tu dia akan jawab “Kau okay ke, bagi tau apa-apa tau”

Sahabat sejati tak fikir apa dah, diorang akan terus shoot ke lokasi dan siap tolong tukar tayar lagi. Ni baru namanya ‘hero’! Haa, korang macam mana pulak setakat ni?

3. Bagi member pinjam duit waktu sesak

Bulan ni nampak member tu macam makan mi segera je kat pantry. Ajak lunch taknak, saving katanya. Bila ditanya kenapa rupanya tak cukup duit. Apa la sangat bagi kawan tu pinjam RM100 dulu sementara kita ada lebih ni. Mungkin dia tak mintak tapi niat dia taknak susahkan orang. Tapi, korang pastikan bila dah gaji dia bayar balik tau!

4. Bagi semangat kat member yang baru lepas kena ‘sound‘ dengan bos

Bila bos kau ‘sound’ setepek kat member, rasa kesian tak? Memang dia buat salah tapi semua orang tak lari dari buat kesilapan weh. Bagi la semangat sikit kat member tu, mana tau hari ni hari dia, esok hari korang pulak? Lepas tu, pujuk la member tu supaya sabar sambil pekena teh tarik secawan. Bagi diorang tenang sikit okay? Kan baik tu…

5. Bagi parking spot korang kepada pemandu seterusnya

Tau tak nak cari parking kat mana-mana mall atau tempat sekali pun kat KL ni, hazab dia 10 kali pusing belum tentu dapat tau! Nampak ada orang tengah mencari-cari tu, lambai la tanda korang nak keluar. Jimat minyak orang tu dari kena pusing 10 kali lagi. Kalau korang amalkan, you’re truly a hero!

Ada satu lagi ‘hero’ yang korang kena tau…

Ini lah HERO yang korang kena tau! Memperkenalkan pelan tanpa had terbaik, pelan pascabayar Unlimited HERO P99 dari U Mobile. Haa, nak tau tak apa yang best pasal pelan pascabayar terbaru dari U Mobile ni?

Unlimited HERO P99 ni #ConfirmSure TANPA HAD. Pelan pascabayar Unlimited HERO P99 ni bagi data TANPA HAD dan korang boleh strim macam-macam tanpa fikirkan kuota data. Lagi best, pelan terbaru ni bagi korang KELAJUAN PENUH! Baru lah syok nk strim video kegemaran korang kan!

Kalau korang jenis kaki on the phone tu, korang boleh dapat panggilan TANPA HAD ke semua rangkaian. Bersembang lah puas-puas! Bukan tu je, kalau korang nak tau, pelan Unlimited HERO P99 ni bagi data esktra 30GB untuk korang guna sebagai mobile hotspot atau kongsi dengan member line melalui Share 20 dari U Mobile.

Nak tau macam mana korang boleh jadi HERO dengan Pelan Unlimited HERO P99 dari U Mobile?

Data tanpa had berkelajuan penuh

Dengan data tanpa had berkelajuan penuh, korang boleh tengok video, dengar lagu strim paling popular dan layan sosial media puas-puas! Update lah sampai muntah aktiviti harian korang dalam Snapchat, Instagram Story dan Facebook. Bukan tu je, korang boleh main game online dengan member smoooth tanpa ada buffering!

Dengan data tanpa had berkelajuan penuh jugak, korang boleh buat panggilan video dengan kawan-kawan dan ahli keluarga. Borak lah lama mana sekali pun, tak payah risau lagi dah! Sebab U Mobile bagi data tanpa had, korang tak payah check berapa baki data lepas ni! Hebat kan?

Panggilan tanpa had

Korang boleh jadi ‘hero’ dengan cara call member korang yang mungkin tengah sesak, contohnya situasi tayar pancit macam kat atas tadi. Atau pun, call balik member yang jenis reti miscall je, takut sangat kredit diorang habis kan? Mohon jeles dengan korang sebab panggilan korang ke semua rangkaian unlimited!

Hotspot mudah alih

Kalau member tak cukup data, korang boleh jadi ‘hero’ sebab ada data extra 30GB yang boleh dikongsi dengan member dan keluarga melalui mobile hotspot tau! Caranya, bukak hotspot mudah alih dah share data korang tu… Korang boleh sama-sama layan Facebook dengan Instagram puas-puas!

Kalau korang ada talian tambahan dan nak kongsi data 30GB tu, korang boleh langgan Share 20 dari U Mobile. Maksimum 3 line pada harga RM20 untuk satu line setiap bulan! Murah kan?

Bukan tu je, Unlimited HERO P99 juga disertakan ciri Roam-Onz™ yang membolehkan korang surf internet dengan data percuma untuk perantauan di 12 destinasi seperti Ausralia, Hong Kong, Indonesia, Singapore dan banyak lagi!

Yang paling penting, semua ni boleh dinikmati pada internet berkelajuan penuh. Awesome weh! Nak bertukar ke U Mobile? Layari laman web U Mobile kalau nak tau macam mana… U Mobile memang ‘hero’ kan!

The following two tabs change content below.

Most read today

Recommended for you