berita

8 Tips Bagaimana Lelaki Bujang Ini Cantikkan Rumah Sewa..Jimat & Lawa!

January 31st, 2016 | by Izuan | 11 comments
845
reads
7
shares
Gaya Hidup

DecorateRumahSewa

Biasalah kalau dah nama pun lelaki bujang mesti orang lain akan terfikir yang mereka tak padai nak hias rumah, anda silap! Sekarang ini mereka jauh lebih kreatif daripada kaum wanita diluar sana tau!

Ben Firdaus Azraai ada kongsikan 8 tips bagaimana nak mencantikkan rumah korang dengan modal yang rendah!

Rumah sewa pun, rumah sewa juga! Tapi kena la bagi cantik kan? baru lah rasa tenteram bila berehat dirumah nanti!

Jgn sebab umah sewa alasan ntuk xnak rumah cantik.

DecorateRumahSewa

1st time nak reveal umah sendiri. I mean umah sewa. Jgn sebab umah sewa alasan ntuk xnak rumah cantik. Nak tunggu rumah sendiri mmg lambat lagi.

Tips how to decorate ur house:

4
1. Jgn takot to explore

2. Always refer to ur designer fren kalau boleh

1

3. X semestinye korang full blast beli semua baru melainkan korang betul betul dpt bonus raya then gigih korang sakan shopping

4. Beli bermula dengan kemampuan, x mampu beli set meja makan beli kerusi dulu . Dalam kes aku, aku beli kaki ikea satu rm30 dan kendian pergi hardware or dptkan memana pintu terpakai jadikan top. Kalau meja tu x rata korang mayb perlukan glass ntuk top meja

2

5. Rak rak lama yg korang rasa menyampah tgk dan hampir di campak ke laut cube repaint, paling selamat cat hitam sebab dapat sorokkan segala keburukan yg ada

6. Xperlu beli lampu fancy mancy kat kedai beribu ringgit. Aku beli lampu meja ikea rm60 seketul pastu aku jadikan lampu gantung. Mentol beli je hardware baru berapa ringgit

6

7. Kerusi meja makan x semestinya sedondon. Nak beli sama mcm mahal kan. Kalau campur pun rare gak. Baru hipster. Tapi kusi aku sedondon sebab ni kusi recycle event aku so xde cost dah hahahah

8. Nak lembutkan suasana rumah, fresh flowers mmg terbaik la. Selain bunga plastik yg menyusahkan korang ntuk cuci dr habuk ape kata korang tebang or cantas skit ranting dan dedaun kat depan umah korang. Letak dalam pasu isi air. Boleh la bertahan dalam seminggu. Bende hidup ni boleh buat rumah lebih segar

4

So jgn takot nak cantikkan rumah wpun tu sekadar rumah sewa. Xkan korang nak balik kerje or kelas tgk umah korang sedeh je. At least kalau rumah cantik korang nak balik pun ada semangat dan nak memulakan hari esok pun masih bertenaga. Anyway ada banyak cara ntuk korang cantikkan umah. Ni adalah antaranya. Lain org lain kemampuan. Sikit sikit lama lama jadi bukit ????????.

Ini rumah sewa aku.kebanyakkan brg recycle dan beli bende baru pun ikot kemampuan. Hampir 5bulan jugak lepas pindah baru boleh complete.

The following two tabs change content below.

11 Comments

  1. pakjib says:

    lu sembang tak supa bikin la, anak tan sri boleh aa

  2. P3LIR says:

    uMah caNTik2 tiNGGAL soRAng2 & tak ada oRg dTg…serONOK ker?? baik umAh simPLE tapi rAMai oRAng & rAMai teTamu dataNG …baru seROnOK … :-)

    • Ben firdaus azraai says:

      Nasib baik bile umah dah cantik semua org nak dtg. Surat khabar, majalah semua nak dtg. Alhamdulillah x sunyi lagi wpun kat umah ni mmg asal dah 4 org duduk n ada 8 ekor kucing

    • Designer semalaya. says:

      Apa kena mengena rumah cantik dengan pola kehadiran tetamu ko? Kalau rumah kau cantik tapi takde org datang.. Itu xde kaitan dengan design.. Tu masalah kau sendiri..

  3. nama aku azrai says:

    kreatif juga cara pilihan angle ambil gambar..muke aku hensem tak?

  4. Heh says:

    Duk rumah sewa menyewa sorang atau kawan baik bolehla buat mcmtu. Kalau sewa dengan entah mane2 manusia ramai2 pulak mahu xsayang barang baru beli.

  5. nor says:

    osemnya,
    pandai mix and match.

  6. Kupu - kupu Emas says:

    Cantik interior work dia ni.. Tp furniture dia ni boleh tahan mahal2 gak ni…Pasni beli laa rumah sendiri… Syg laa duduk menyewa je..Kan lg elok beli pastu puas hati hias rumah sendiri… hehe

  7. KayPochee says:

    Ape la..typical malay..mengutuk je kejenya…suke hati dia lah nak design camne pun..rumah sewa dia yg byr,bukan kacau duit korg,jgn ckp aku backup dia ke aku kawan dia ke pulak,yg pasti,aku pun suke kalau rmh cantik sedap mata memandang…yg kutuk ni mesti jealous maybe sbb xmampu..xrs berdosa kah cakap bukan2 sedangkan xkenal pun tuan punya badan..serius memalukan…

  8. Touching Ke? says:

    Kreatif. Tapi banyaklah nak kena punggah ni bila nak pindah rumah nanti. Rumah sewakan.. Apa2 pun awesome ideanya.