berita

Apam Manis, #AwakKatMana? – Aidil Zafuan Cari Ni

October 30th, 2014 | by Ai | 8 comments
31
reads
Lensa Insta

Screen Shot 2014-10-30 at 11.51.46 AM

Bagi seorang wanita, detik-detik bergelar ibu adalah saat yang paling dinantikan, betul tak? Terutama bila mengidam sesuatu, pasti encik suami akan tunaikan.

Seronok betul kami lihat cara Aidil Zafuan melayan isterinya, Zarema Zainal yang sedang sarat mengandung anak sulung mereka. Iyalah, siapa tak sayang bini oii.

Mengidam punya pasal, Aidil sempat bertanya pada pengikut Instagram jika ada sesiapa yang ingin ke Jakarta. Nak kirim murtabak manis katanya. So sweet!

Screen Shot 2014-10-30 at 11.52.46 AMScreen Shot 2014-10-30 at 11.52.57 AM

Tapi, yang lucunya, ramai yang tertanya-tanya sama ada yang di idamkan Zarema itu murtabak atau apam balik manis. Kalau lihat pada foto yang dimuat naik, rasanya apam balik.

Tiba-tiba Instagram Aidil jadi medan perdebatan pengikutnya yang tak bersetuju apam balik manis dipanggil murtabak. Haha, macam-macam ragam! Kami pun tergelak membacanya.

Screen Shot 2014-10-30 at 11.54.43 AM

Namun, kami respect dengan keprihatinan masyarakat Malaysia yang tak lokek untuk berkongsi lokasi di mana Aidil boleh mendapatkan makanan tersebut.

Apapun, tak kisahlah murtabak atau apam balik, yang penting Aidil dapat menunaikan hajat isteri kesayangannya itu. Semoga berjaya Aidil!

8 Comments

  1. norm says:

    Hai, klw kat M’sia ni panggil Apam Balik…so gi cari kat Pasar Minggu Kg Baru, confirm ade nye….menu pakcik tu 2 meter pnjgnye…

    • Olga says:

      cer tanya kat Rita Royani…
      kan dulu Edel pernah meratah APAM Rita!

      so case closed!

  2. Anony says:

    Mgkn Aidil sengaja tulis murtabak manis, kan apam manis bunyi nya lucah sikit, kang tak pasal2 bini nya mengamok igt Aidil g cari “apam manis” lain kat luar tu.

    • annoying says:

      xla beb..aidil kata mmg martabak namanya kalau kat indon..zarema tu indon ke?sbb zarema tu kadang2 duk cakap indon,ada kwn di indon..maaf kalau salah

  3. Hanya Dapat Berharap Jek! says:

    Zarema ni walau tak lah cantik mane tapi dia wanita lemah lembut manja2 pandai lak bergaya..body pun sedap2 ada shape idaman lelaki2..kalau luar dah awesome, yg dalam apatah lagi..rambut hulamakkkk…untunglah sape dapat bini cam gini..suami mane tak sayang!

  4. aa says:

    Alahai…kami panggil spam balik je..dulu jagung n kacang. Now into Da mcm2 dgn cheese bagai mcm dlm gmbr Tu. Sng je nak carik Kat jb g Kat pasar malam hari ahad sblh stadium Tu. Ada jual sejibik cm dlm gmbr.