berita

Apa Tu ‘Raja Medsos’? 4 Ciri-Ciri Ni Mesti Ada Pada Diri Korang

December 5th, 2017 | by Epul | 0 comments
45K
reads
2.1K
shares
Gaya Hidup

Dalam sehari, cuba kira berapa kali korang layan Facebook, Instagram, Twitter dan lain-lain akaun media sosial yang korang ada? Tak terkira kan? Sebab, bangun tidur je terus tweetI’m awake!”, gaduh dengan boyfriend update status kat Facebook, bergambar dengan kawan masa lunch pun nak upload gambar kat Instagram. Haih!

Maknanya, korang memang kaki layan media sosial atau pun boleh digelar ‘Raja’! Tak percaya lagi? Cuba baca 4 ciri-ciri yang ada pada ‘Raja Medsos’ ni. Mana tau ada kat diri korang…

1. Korang boleh tangkap lawak atau ‘meme’ ni dari mana

Tengah layan Facebook, naik satu lawak atau ‘meme’ kat timeline korang. Kalau dalam masa kurang dari 5 saat korang boleh faham atau tau mana lawak tu datang, confirm korang ‘Raja Medsos’. Mana taknya, sampaikan lawak tu datang dari filem mana pun korang tau. Siapa nama pereka ‘meme’ tu pun korang tau, terror gila!

Lepas tu, mula la share dengan kawan-kawan. Malangnya, korang kena explain balik lawak tu kat diorang. Sebab apa, korang je yang faham semua lawak kat Facebook tu!

2. Laju jer stalk mana member sebelah pergi menghilang

Toleh sekali, member ada lagi kat sebelah. Toleh dua kali, aik hilang dah? Satu office cari ni! Jangan risau, check je kat Instagram member tu. Confirm dia ada upload mana dia pergi kat Instagram Story. Rupa-rupanya, dia pergi lunch kat restoran baru bukak tepi office. Laju betul korang buat kerja kan? Tau je mana nak check keberadaan orang lain…

3. Korang ada lebih 4k followers hampir kat semua akaun media sosial. Fuh, femes!

Cuba check friend atau follower korang kat setiap akaun media sosial, ada lebih 4,000 tak? Kalau lebih, confirm korang ‘Raja Medsos’. Mesti selama korang daftar Facebook, Instagram atau Twitter tu rajin add friend atau follow siapa-siapa yang ada. Mesti diorang follow balik! Tapi, 4,000 kenalan tu korang kenal semua ke?

4. Sampai tak boleh nak buat pilihan, phone ke kerja?

Bila banyak sangat kerja, tak sempat nak layan Instagram. Nak tengok Instagram Story orang, like gambar terbaru artis dan macam-macam lagi lah! Haa, masa tu mula lah rasa resah macam tak senang duduk. Tangan tu gatal je nak pegang phoneNotification pulak dah berdentum-dentum masuk… Haish…

Kalau dah sah korang ‘Raja Medsos’ mohon dapatkan sekarang…

Pek Unlimited Power dari U Mobile #ConfirmSure boleh bagi akses untuk media sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter tanpa had, sepanjang hari sepanjang masa!

Bila korang beli je pek ni, korang boleh sentiasa aktif dengan Facebook, Instagram dan Twitter melalui ciri App-Onz yang disertakan dengan pek walaupun korang tak langgan data setiap bulan, tak ada quota internet hanya perlu sentiasa aktif. Lepas tu korang boleh terus layan Facebook, Instagram dengan Twitter tanpa had! Wah, bestnya! Kalau telco lain mesti kena langgan data pelan setiap bulan. Leceh!

U Mobile #ConfirmSure memang ‘Raja Medsos’ sebenar, dia boleh bagi korang layan media sosial tanpa had, setiap hari dan sepanjang masa. Hebat kan? Dapatkan pek Unlimited Power sekarang, hanya dengan RM8.50 je!

The following two tabs change content below.

Most read today

Recommended for you