berita

Baru 6 Hari Dibuka,Ramai Sanggup Beratur Panjang Demi Pirate Coffee Yang Lazat Ini!

September 19th, 2015 | by Wan | 20 comments
940
reads
Kini Trending

kopi

Seronok kami tengok anak-anak muda sekarang ramai yang mula menjinakkan diri dalam bidang perniagaan. Masing-masing berani mencuba sesuatu yang baru malah membuktikan mereka juga mampu bersaing.

Kalau korang ingat sebelum ini kami ada kongsikan tentang keistimewaaan Coffee King di Ipoh yang buat orang ramai beratur panjang.

Artikel Berkaitan : 5 Sebab Kenapa Orang Sanggup Beratur Demi Coffee King, Coffee Paling Trending Di Ipoh

Kali ini masih lagi dengan coffee. Brand berbeza, pengusaha berbeza namun kelazatannya buat orang ramai beratur panjang! Kenalkan, Pirate Coffee!

Baru 6 hari niaga tapi sambutan, fuhh!

k2

Walaupun baru 6 hari memulakan perniagaan, Pirate Coffee nampaknya tak menunggu lama untuk menarik perhatian orang ramai terutamanya penduduk sekitar.

Baru 6 hari orang dah berpusu-pusu dan beratur panjang menanti giliran untuk mendapatkan Pirate Coffee.

Muscleshake abam sado berkopiah!

k5

Tak tahu lah memang ini daya tarikan mereka tapi kami perhati yang sediakan coffee tu badan dia, sado betul. Jangan berkenan dengan si penjual sudahlah.

Terletak di Batu Pahat

rmi

Jadi orang Johor terutamanya yang tinggal dekat Batu Pahat tu, boleh lah serbu Pirate Coffee ini. Boleh cuba sendiri sebab ramai yang cakap memang sedap dan puas hati.

Screen Shot 2015-09-19 at 1.11.55 PM

Biasa RM4, Special RM5

kopii

Dah lah besar, murah pula tu. Ini kalau ke Batu Pahat, kena singgah.

k8

Sumber : Pirate Coffee Batu Pahat

The following two tabs change content below.

Wan

Content Champions at Rev Asia Berhad
Ex boyfriend Neelofa, sedang berusaha memenangi hati Ummi Nazeera, bukan kerabat diraja, penulis bertauliah.

20 Comments

  1. nanonano says:

    biasela coffe same je rase. tapi yg jual abg sado comfirm la laku. yg rmai pompuan le.

  2. unknown says:

    Laman kopi dkt seksyen 3 bandar baru bangi pon sedap.. dhla besar murah pulak tu…dkt dgn smk jln 3…ig dye @lamankopi

  3. katija haron says:

    typical melayu…design logo pun ikut starbucks

    • wan says:

      ape kejadahnye typical malay nanonano?? warna logo hampir sama tp semua nya berlainan bentuknya.. melayu mcm ini la nak cari pandai berniaga..typical malay tu ko asyik mngutuk xhabis2..perkara positif bangga la skit..xberkembang otak kalau bergaul org mcm ko..negatif

    • shake says:

      Orang lain pun suka tiru juga…made in china. Tetiba nk tipikalkan bangsa sendiri. Mcm harem

    • azza says:

      Maksud typical melayu?

  4. Izzah says:

    maybe sebab diorang pandai attract customer and lokasi strategik.. tu yg ramai pelanggan..

  5. trend sekarang..nak laku, buat badan..jual air…tak suka arab, faiz

  6. Suri says:

    Wah ada abg sado rupanya, nama punranggi tuh pirate coffee..

    Hebat 6 hari dah ramai, ni bole bersaing dgn starbux la pulak yer..

    Nak cari kerja? click pada nama saya…

  7. kaki tabur says:

    biase gune pompuan sebagai penarik..sekrang gune laki…yukkss gay disitu…ahahaa

    • . says:

      sebab lelaki skg dah tak kemaruk pempuan.senang je nak dpt pempuan skg nie.skg ramai awek yg kemaruk laki.nak buat vid kulum btg.dah berlambak skg pempuan kulum btg.

  8. . says:

    Bukan suka pun kopi sebenarnya..tapi trend punya pasal.beli jelah.awek2 tu.ntt aku nak terndkan petai pulak..badan sado sikit.mesti aweks beratur beli petai aku.

  9. wani says:

    good job melayu.aku pun tgh belajar selok belok bisnes. woiiii korang ni. bangsa sendiri maju ckit, mcm2 la komen korang. dengki x sudah. bongok

  10. sal says:

    majoriti yg que pun pompuan huhuhuhu

  11. Alisa says:

    Satu jam lebih pun tak dapat! Dah la panas beratur dah tu yang dapat lambat dapat dulu grrrr. Biar la bayar mahal kat starbuck janji x payah tunggu berjam2. Dang!

  12. Ery says:

    Penat tunggu dah la panas.huru hara sistem.setengah jam x siap2 lagi. Order mocha,strawberry coffee aduhhh manis weyyyy boleh diabetes cmni.terlalu manis sangat! No more pirates coffee.

  13. hypermusic says:

    harap ais batu je air macam nie..larat korang nk minum hari2..mau nye potong kaki tangan..manih piaw!!!

  14. hypermusic says:

    harap ais batu je banyak macam nie..larat korang nk minum hari2..mau nye potong kaki tangan..manih piaw!!!

  15. . says:

    kat BP tu apalah yg ada???tu yg berpusu2.