berita

Berang Mainan Anak Rosak Tak Sampai 2 Jam Beli, Diana Danielle Buat Aduan Ke KPDNKK

November 20th, 2017 | by aizam | 0 comments
50.7K
reads
8.3K
shares
Isu & Kontroversi

Sebelum ini kecoh mengenai isu Haris Baba ingin membuat laporan kepada pihak berwajib berikutan insiden kemalangan yang menimpa anaknya sewaktu membeli-belah di sebuah butik ternama. Kini giliran pelakon Diana Danielle pula ingin membuat laporan. Tapi laporan mengenai apa dan pada siapa?

Baru-baru ini, Diana menerusi akaun Instagram miliknya ada memuatnaik beberapa keping gambar meluahkan rasa tidak puas hati dan marah kepada sebuah kedai permainan kanak-kanak. Dia mendakwa kedai tersebut menjual barang permainan yang tidak berkualiti dan mainan tersebut telah rosak tidak sampai dua jam selepas membelinya.

Aduan kepada KPDNKK

Oleh kerana itu, Diana telah memanjangkan isu ini dan membuat aduan kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) kerana berasa tertipu dengan kedai tersebut.

After buying, 2 hours later, this toy dah rosak. I bought it for almost double the price of a stroller I bought in Toys R Us years ago but the old stroller can last for well over 6 months, but this one, hari ni beli, hari ni rosak. The owner of the shop can even tell me the stroller rosak because my daughter was playing with it. Oh ok so toys sebenarnya utk apa? Tengok je? Kalau main sikit je dah boleh rosak it’s not the child’s fault, it’s the shop’s fault for bringing in very low quality toys! It couldnt even stand for 2 hours! Tak sampai sehari, and my daughter was at the baby gym playing, she hasn’t had the chance to play with the stroller that much either! She put the babydoll in the stroller and pushed it around for a couple of minutes at a time, and she was gentle but a few hours later, the stroller material dah koyak dan putus! Kain mcm kain tissue nak salahkan budak. And the owner DID NOT WANT TO REFUND for the very low quality toy. Only exchange. If you want me to exchange for another poorly made but really expensive toy, I would rather not take anything at all. Tahu nak jual mainan mahal-mahal walaupun mainan tu tak ada kualiti. Grade E! They cheat you with their cheap toys. Baik beli kat pasar 5ringgit kalau rosak tak sakit hati. ??

The owner said she doesnt care if I don’t come to her shop anymore (if she can say that it’s very clear she has no cares about what customers think of the toys she supplies) — oh trust me, this is the first and last time and that’s the best thing I should do to protect my money! jadi I sarankan kepada semua, sebelum kena tipu, baik janganlah jejak kaki ke kedai seperti ini. *** Aduan kepada KPDNKK sudah dibuat.

Tidakkan yang tepat

Tindakkan Diana itu mendapat sokongan daripada para netizen dan ada juga yang memberi pandangan agar Diana lebih bijak untuk menilai kualiti barangan yang hendak dibeli.

Sebagai seorang pengguna kita sememangnya mempunyai hak untuk menyuarakan ketidak puasan hati terhadap kualiti barang kita beli supaya tidak mudah tertipu dengan taktik licik peniaga. Langkah Diana untuk membuat aduan kepada KPDNKK adalah tepat supaya tiada lagi orang yang tertipu selepas ini.

Sumber: Diana Danielle

Most read today

Recommended for you