berita

Berkenalan Lelaki Berusia 50-an Di FB, Layani Segala Permintaannya & Seterusnya Ini Terjadi

August 24th, 2017 | by Ash Nordin | 5 comments
22.8K
reads
1.1K
shares
Kini Trending

Selain Twitter, Facebook juga merupakan antara aplikasi popular pilihan orang ramai. Disebalik kecanggihan teknologi dan internet masih ramai individu tak bertanggungjawab yang mengambil kesempatan untuk buat perkara-perkara yang tak elok. Antaranya ialah kes ‘Pedophile’.

Sehubungan dengan itu, wanita ini menceritakan pengalaman seorang gadis berusia 20-an diugut oleh lelaki tak dikenali. Mereka berkenalan menerusi Facebook dan seterusnya perkara ini berlaku. Pastikan orang yang anda sayang sentiasa dipantau dan diawasi.

Banyak adik-adik kurang tahu dan terkena

Kenal lelaki umur 50-an, buat perkara tak elok.

Ugut ingin sebarkan gambar seksi perempuan tersebut.

Sentiasa pantau, ambil berat.

Hati-hati dengan orang baik yang tak dikenali.

Sumber: Twitter Muharikah

The following two tabs change content below.

5 Comments

  1. nana says:

    knp nk pertahankan bdk2 bodoh dgn menyalahkan lelaki miang. kita dh tau menutup aurat bererti menutup aib. bdk2 remaja atau awal 20an tak seharusnye ada telefon pintar. cukup la sekadar telefon yg boleh call atau msg. ibu bapa tak salah sbb tak sempat pantau? logik apa tu? doa je dpt lindung dieorg? patut nye tegas dan mrh. jgn ikut budaya ‘kau tak ada hak nk tegur anak aku’. pantau la anak sama2, mn tak kena sampaikan. sama2 cegah baik anak laki atau pompuan.

    • anna says:

      thats how sexual grooming works. These people manipulate their prey innocence. Mula2 buat baik then ask to show explicit photo and Oh and yes they asked you nicely. Before you knew it you’re a victim already.

  2. Eris says:

    Wow bagus mak ayah sekarang, umur 11 tahun dah ada Phone.. Lepas tu tak pantau anak.. Hahaha ?.. Jangan merosakkan anak dengan kemewahan yang ada .. Umur 11tahun,kalau betul nak bagi Phone untuk kegunaan kecemasan. bagi jelah Phone biasa, tak perlu nak canggih sangat.. Banyak mendatangkan keburukan daripada kebaikan..