berita

‘Bukannya Kitorang Naik Private Jet’ – Berang Dituduh Menunjuk, Ini Respon Awal Ashaari

August 12th, 2017 | by Shafika | 10 comments
101.1K
reads
8.6K
shares
Kini Trending

Pada 6 Ogos lalu merupakan majlis ulang tahun kelahiran Awal Ashaari yang ke 36 tahun. Beliau menerima kejutan istimewa dari isterinya, Scha Alyahya dan teman rapat mereka di sebuah hotel. Awal turut berkongsi rasa terkejut dan terharu dengan kejutan itu memandangkan ianya di buat 2 hari lebih awal.

Kejutan itu berlanjutan sehingga mereka adakan trip ke Ipoh sempena ulang tahun kelahiran Awal. Memang syok betul! Namun, satu komen netizen dari foto yang dikongsi Scha buatkan Awal naik berang?

Trip ke Ipoh

Scha Alyahya telah berkongsi foto percutian mereka ke Ipoh di laman Instagram miliknya. Memang syok betul tengok mereka ini bercuti. Jeles admin!

Bukan itu sahaja, siap ada baju khas untuk trip ini tau. Baju yang terukir perkataan LODS itu sebenarnya merupakan singkatan kepada nama Awaloddin. Comel betul dorang ini. Yang tak best nya, komen seorang netizen di foto mereka membuatkan ramai naik angin. Aik komen apa itu?

Jangan tunjuk kemewahan

Seorang netizen mendakwa mereka seolah olah menunjukkan kemewahan. Ramai juga yang hentam balik dengan kenyataan yang dibuat. Komen ini turut mendapat respon Awal Ashaari yang berang dengan tuduhan melulu tanpa berfikir.

Mungkin individu yang mengecam itu ingatkan Kellie Castle, Ipoh di luar negara kut?

Dengki tak tentu pasal

Awal Ashaari memberi nasihat buat individu tersebut supaya tidak bercakap sewenangnya. Trip ke Ipoh je pun. Macam macam la netizen ini. Hehe

Sumber : Scha Alyahya

 

10 Comments

  1. bidin says:

    pegi kellie castle ko ckp mewah?aku rase ko xtau pon kt mane kellie castle tu haha mesti ingat kat oversea

  2. Nana says:

    Duduk ceruk mana la si netizen tu hahahaha

    • Bani Melayu says:

      suka hati la.. bani melayu g rumah jiran sebelah kena maki..apa nak heran

  3. anon says:

    Sebenarnya org yg mengomen yg kata melayu suka menunjuk tu sebenarnya melayu busuk hati. Takleh tumpang bangga dgn pencapaian seseorg, instead of dengki.
    Artis2 yg over2 riak suka menunjuk tu mcm si Aliff terlajak tu & si rozita. Sikit2 upload gambar mkn anginlah, beli brg mewah kat anak, kat maklah…dll. Si awal & scha ni aku tengok biasa2 je. Cume yg jeles je yg mengutuk. Agaknya jeles sb dia tak femes..

  4. Milah says:

    Omg cantiknye kellie castle skrg ni…klu dulu masa duk perak sebut jek kellie castle msti tringat cite seram…yg peminat tu dah knp??? G ipoh jek ckp menunjuk…agknye dia x prnh g mana2 kot…kesiannye…

  5. ritadan says:

    Biarlah itu rezeki dia..kalau kita ada duit kita pun boleh pergi.

  6. kaki tabur says:

    netizen bangng ni..buat malu rakyat malaysia

  7. murni says:

    yang komen tu rakyat kita ke? eja malaysia pun tak pandai..

  8. daus says:

    cuti-cuti malaysia….