berita

‘Cukup La Anak Aku Hilang 2 Kali’- Dipandang Pelik & Dikata Macam Ikat Binatang, Ibu Luah Rasa Geram

August 8th, 2017 | by Ash Nordin | 8 comments
15.4K
reads
2.7K
shares
Gaya Hidup

Setiap ibu bapa mempunyai cara masing-masing untuk membesar serta menjaga anak mereka. Tidak lama dahulu viral apabila pasangan selebriti popular menggunakan kaedah mengikat tangan anak untuk bawa berjalan-jalan. Baru-baru ni pula, seorang ibu pula menceritakan pengalaman bawa anak berjalan di shopping mall, menggunakan kaedah yang sama.

Tapi apa yang mengjengkelkan adalah persepi orang sekeliling melihat perkara tersebut. Antaranya ialah nampak seperti bawa binatang. Sebenarnya tindakan ibu ni lakukan perkara sebegitu ada sebabnya.. Takkan suka-suka pula kan? Jom baca luahan seorang ibu ni..

‘Aku rasa macam nak cili je mulut..’

‘Cuba buka minda sikit..’

Sumber: Facebook Nazza Hamat

The following two tabs change content below.

8 Comments

  1. Pandangje says:

    ok je pun guna tali tu…sya pn guna gak..if anak kita hilang bkn org yg mengata tu yg tlg cari…

  2. fifizafa says:

    ala sebenarnya mak dia je over.
    sebab nya zaman sekarang makcik peruk kampung pun tahu kewujudan harnes ni.
    dah xde dah istilah org pandang lain macam tak pun org ckp mcm binatang.
    aku rasa mak dia saje up cerita mcm ni.
    tolong la..belambak dah org pakai harnes ni.
    ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    • AMILAH says:

      AKU PON PAKAI JUGAK. TP MCM RUPA BEG LA. TAK IKAT KAT TGN ANAK. ANAK SANDANG BEG TU, PASTU ADA TALI UTK KLIP KE PINGGANG ANAK. SATU TALI LG PD TGN AKU. RASANYA DAH LAMA AKU GUNA DR ANAK NO 3 LG, DLM 5-6 TAHUN LEPAS LG GUNA NI. XDE PULAK ORG GELAK KAT AKU.

    • fifizafa says:

      aku harap mak dia baca lah komen pasal ni.
      poyo je.
      orang sekarang zaman 2020. lambakan berita dari barat dah banyak.
      orang asia mcm kita pun dah melambak pakai.

      so niat kau nak femes dah berjaya.
      hahah.
      selamat menjakun kan diri ye mak

    • Bani Melayu says:

      aku pakai jugak tapi kat kucing aku je …jiran aku cina bela babi …dia pakai jugak harnes kat babi dia g jalan2 petang …

  3. sakit mata says:

    Anak aku pernah hilang 1 jam kat Taman KLCC kes dia duk berlari atas slide yang bersambung2 tu..jenuh mencari..mula dari tu aku guna harnes ni..kes ni jadi masa anak aku umur 3 tahun..now dah besar panjang dah 19 tahun dah..jgn nak pelik sngat la tgk orang guna harnes ni..

  4. Tsar says:

    Biarlah org mengata ikat cam haiwan ke janji anak awak tak hilang. Budak2 sekarang memang lah ramai jenis hyper kalau dibawak berjln. Pening kepala mk bapak. Tu yg tercipta tali tu ala2 ikat pet sendiri. Nk buat camne…parents sekarang pun ramai waktu kecik jenis gitu jugak.. Aktif dek sel2 otak terlebih hubung. Haha

  5. Nelydia says:

    Org ceruk mane yg komplen pakai harnes tu? Aku suka lagi org pakai kat anak diaorg. Tak anak mcm kambing lepas je sukati
    redah langgar org