berita

Dah Meningkat Dewasa Tapi Masih Suka Tengok Cerita Kartun. Ni Antara Sebab-Sebabnya…

August 15th, 2016 | by Murni | 12 comments
55.2K
reads
13.9K
shares
Filem Antarabangsa

DP Kubo

Adakah korang adult yang berjiwa kanak-kanak? Bukan kartun mainstream macam Rick and Morty or Bojack Horseman tau.

Ni kartun yang khas untuk kanak-kanak macam Sesame Street, Spongebob Squarepants, My Little Ponny, Doraemon, Power Rangers dan sebagainya.

Korang tau tak, ada upcoming American 3D stop-motion fantasy action adventure film produced by Laika iaitu Kubo And The Two Strings. Wow! Jom baca apa sebab-sebab korang masih addicted to cartoons.

 1. Jalan cerita yang simple, tapi….

FotorCreated

Budak kecik ni nama dia Kubo. Cerita ini berlaku di Jepun purba time Kubo ni jaga mak dia yang sakit kat kampung.

Si Kubo ni secara tidak sengaja memanggil roh dari masa lalu turun dari langit.

Jadi, Kubo menyertai pasukan dengan Monyet untuk menyelamatkan keadaan.

2. Visual yang sangat gempak dan perwatakkan menarik!

ezgif.com-optimize

Nak tahu antara watak-watak power dalam Kubo And The Two Strings ni?

Art Parkinson sebagai Kubo

Charlize Theron sebagai Monkey

Matthew McConaughey sebagai Beetle

Ralph Fiennes sebagai Raiden The Moon King

Laura Miro sebagai Miho

Rooney Mara sebagai The Sisters

George Takei sebagai Hosato

3. Membuatkan korang mengalami wild imagination. Kahkah!

giphy

Rupanya, Kubo ni gifted sebab dia mempunyai super power yang dipanggil Origami Super Power. Wowww ~ Benda ni akan membuatkan korang mengalami wild imagination yang diluar kawalan. Hahah!

4. Kartun buatkan korang less-stress or stress-free. Betul tak?

origami

Ha, untuk yang balik kerja penat-penat nak release penat ke apa boleh lah tengok kartun kan.

Kubo ni ada kuasa Origami kan, so dia boleh buat something yang out of the box. Contohnya fantastic visions of origami birds lifting a young Kubo up into the sky. Wowww!

Benda ni juga salah satu sebab kenapa korang masih nak tengok kartun. Very nice visual and story line!

5. “Cartoons are art“. Sebab…

kuboooo

Macam comic books, novels grafik dan video games, kartun juga menginspirasikan art.

Korang tak payah penat-penat pergi muzium untuk tengok art or to feel like you’ve been exposed to culture, tengok je kartun series.

Fakta paling menarik adalah untuk menghasilkan sesuatu yang awesome ni (kartun), we just got to employ artist dan bayar mereka untuk buat apa yang mereka suka.

6. Kartun adalah filem yang tak ambil masa korang yang lama

giphy

To the busy adults who’s always on the go, memang korang susah nak ambik masa yang terlalu lama untuk tengok satu filem. Jadi, filem Kubo And The Two Strings ni hanya mengambil masa yang singkat untuk korang layan.

Mana ada orang nak tengok filem 3 jam straight without commercial breaks.

7. Emotional impact bila tengok kartun. Sobs sobs

infant kubo

Young Kubo is being shepherded across the sea oleh ibunya dalam sebuah bot kecil, kerana ombak besar mengancam untuk mengatasi mereka.

Kartun juga sebenarnya boleh menguasai emosi korang, something yang korang seldom boleh tengok atau rasa in real life. Love, friendship, teamwork dan sebagainya.

Jom tengok trailer Kubo And The Two Strings ni dulu sebelum keluar dipawagam pada 25 Ogos ni!

Most read today

Recommended for you