berita

Dari Mat Despatch, Kurus Kering, Jerawat Batu.. Ini Sebab Kenapa Nabil Ahmad Wajar Dijadikan Contoh

March 1st, 2017 | by Ash Nordin | 13 comments
36.7K
reads
28.4K
shares
Kini Trending

1

Baru-baru ini telah berlangsungnya anugerah berprestij Oscars, yang berlangsung di Los Angeles, Amerika Syarikat. Anugerah ni penuh dengan artis ternama Hollywood dan setiap daripada mereka ingin memenangi anugerah Oscars. Jika sebelum ni Pak Nil setiap tahun ke Los Angeles untuk membuat liputan di sana, tapi tahun ni rezeki Nabil Ahmad pula.

Jika kita fikir-fikir kan balik macam mana Nabil boleh terpilih? Boleh ke dia berbahasa Inggeris? Sebenarnya kalau korang nak tahu Nabil ni boleh speaking tau. Bukan gagap punya speaking.. dan ini sebab kenapa anak-anak muda patut jadikan Nabil sebagai contoh. Caya lah Nabil!

Lawak ‘Broken English’ bukan sebarangan

Screen Shot 2017-03-01 at 4.25.02 PM

Screen Shot 2017-03-01 at 4.13.08 PM

‘Dia contoh kegigihan seorang anak kampung’

Screen Shot 2017-03-01 at 4.13.19 PM

Dari Mambau ke Los Angeles

Screen Shot 2017-03-01 at 4.13.26 PM

Sumber: Facebook Syahril A. Kadir

The following two tabs change content below.

13 Comments

  1. Ank aku pun Despatch says:

    Whai Mat Despach Malyu yg lain..contohilh nabil..wlaupun ggal SPM …tak smestinya ggal dlm hidup slamany.
    Janji mahu berubh, kerj rajin, jgn amek ddh, jgn ragut…smua tu perosak hidup.

    Msti ALLAH S.W.T telah mmbri kelbihn pada diri masing2. Cuma jgn tkut utk mencuba ssuatu yg baik.

    Rezeki manusia tak sama.

  2. abg jambang says:

    mahathir dulu doktor

    tu pasal mahathir tu perasan lebih

    mahathir rasa dia saja yg bijak di malaysia ni

    org lain semua tak sebijak dia

    padahal main forex pun rugi sampai 100 billion

    bijak apanya tu

    mahathir tua bodo pelingkup negara

  3. amirshah says:

    mak dia cikgu english..bab speaking2 ni no hal la bg dia

  4. Gutter says:

    Bab cium mulut dgn ****** dan bersekedudukan dgn **** membuat ramai yg terinspirasi dgn bang bil.

    • fromthe_truestory says:

      tpi bkn kat msia kn, nsib baik pndai bwa diri bciumtu..di tmpt omputeh.
      omputeh tak kisahpun, cuma ada org islam dan ya mugkn ada orang islam msia disana, masa nabil buat mcm tu..jdi di amek lh gmbr.

      he..he

    • kirana says:

      semua org pernah buat salah..jgn la sbb kesilapan dia kita xnmpk apa yg baik pd dia..cth la yg baik..yg xbaik tu jd kan teladan..kita jgn la buat..dia pernah khilaf..leka dgn dunia baru yg dia kecapi..duit byk..sekali tuhan uji & dia masih sempat bertaubat..tgk siapa dia skrg..urusan dia dgn tuhan bkn kita yg mengadili..

  5. abg jambang says:

    xkisah lah nabil kurus ke sado ke… best klu dpt dia nie… mmg admire…

  6. aku adalah aku says:

    setuju. nabil adalah salah seorang artis yang boleh dicontohi. kita manusia biasa, tak lari dari kesalahan. yang baik dijadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan. moga nabil terus berada dilandasan kebenaran. jangan lupa diri. buat baik, di balas baik.

  7. sol sol sol says:

    Aku kagum jugaklah dgn budak nabil ni… tapi nk cakap satu jer TOLONGLAH JANGAN POYO sgt kalau bercakap english tu… tgklah mat saleh ckp mcm mana… rileks jer takde poyo n over pon.. btw english nabil ni mmg dh byk improved sbb wife dia ajar kot… keep it up nabil… cuma jangan poyo n sombong!

    • kisahlalu says:

      Ala BE ini bkn ssh nk ckp,, klau nk bgus ckp, kena ada praktis hari2 gn kengkawan , salah x pa, tapi jgn cincai je ayat tu, asalkn bpleh faham dh la, bila hri2 ckp, lama2 okey lah. Byk yg tulis tau sbb blajr kat U di Msia, tapi bila ckp, tungganglggng, tpi x pa, lama2 ok.

      Jgn bdingkn omputeh, omputeh mmg dari lhir lgi dh diajar BE. Yg kita di M’sia ni, tmbhan lagi asal ulu2 bendul. Mmng ssh la nk mulakn speaking, aku dulupun masa umur 20an..jdi Customer Service/Receptionist/Teleponist..mmg boleh la ckp sbb kengkawan dlm opis ckp BE hari2. Incoming call pun BE, trpaksa la ckp BE, tapi broken jugk.

      Bila lama dh brhenti jwatan tu kengkawan yg ada skrg x ckp BE, lidah dh jadi kelu, boleh ckp, tapi lmbt nk kuarkan ayat.