berita

‘Dulu Aku Tak Pandai Bercinta’- Jumpa Niena Azmaan Pada Umur 31, Rody Kristal Beri Ucapan ‘Jiwang’

November 9th, 2017 | by Ash Nordin | 0 comments
18.2K
reads
32
shares
Lensa Insta

Siapa yang tidak kenal dengan kumpulan rock Kristal. Lagu mereka pernah jadi siulan anak-anak muda ketika di sekolah menengah. Selain dari Lan, Rody merupakan antara ahli kumpulan popular di kalangan peminat. Baru-baru ini pemain gitar itu telah mengikat pertunangan bersama penjaga gol futsal Malaysia, Niena Azmann.

Tapi menurut Rody, dia bukanlah seorang lelaki yang pandai bercinta dan sudah banyak kali gagal dalam usaha untuk mengenal hati budi seseorang. Jom baca luahan jiwang Rody ni. Apa-apa pun kami ucapkan tahniah untuk Rody dan Niena!

“Selalu gagal bab memujuk. Nak bagi bunga lagi tak pandai”

Sebab ape umur aku 31 tahun, baru aku jumpa die? Sebab dulu2 aku tak pandai bercinta.. macam bercinta tapi tak sampai.. orang tak rasa yang kite cinta kat dia.. ?.
Bab memujuk selalunya akan minta tolong kawan2.. tanya apa nak buat.. selalu gagal bab memujuk.. nak bagi bunga lagi tak pandai.. pastu tak pujuk.. biar lah nanti die ok sendiri.. tuptap2 aku tak sedar sebenarnya org dah putus harapan..pintu hati dah tutup! ?.
Tunggu juga kot die nak mesej kita.. haha.. last2 di suruhnya kita beli buku mcm mana cara bercinta.. ?. Sampai lah kenal ngan @niena_azmann tunang aku ni!

Ambil berat tentang ibadah

Orang ug byk bersabar.. tahan je.. tapi die bagitau la camne perasaan perempuan.. aku cakap la bagi la peluang nak belajar bercinta.. sabar la dengan diri aku ni.. nak juga rasa girlfriend wat surprise ari jadi.. ?? .. tapi kenal die ari jadi aku dah lepas.. haha.. tapi tak sangka die wat surprise belated birthday! ?.. kira menjadi la.. sebab siang tu die wat aku pikir mcm2.. ?.. sampai lah sekarang sikit2 aku dah bercinta.. dan wat keputusan utk bertunang..supaya tak terlepas!?.. tapi die pernah merajuk sebab aku tak solat! sebab tak pesan kat die.. ?.. sebab 1st die tertarik dengan aku dengan benda tu laa.. solat jangan tinggal ya..tapi kadang kita alpa bila terlalu seronok bercinta! Hehe.. aku dah janji nak bimbing dia.. sama2 perbaiki diri.. mana tau capai bercinta till jannah kan.. ?. Terima kasih sayang my tunang sebab banyak berkorban bersabar dengan i.. dan buat i rasa bahagia.. ‘sebenarnya banyak lagi cerita, tapi nantilah sambung..hehe’ .??. #kisahkita #NADi #aku #mogakekalhinggakejannah

Sumber: Instagram Rody Kristal

Save

Save

Save

Save

The following two tabs change content below.