berita

Eh! Comel Pulak Neelofa Ni Berpantun. Katanya Ada Suprise Besar-Besaran? Wuu!

February 22nd, 2017 | by Syed Nabil Al-Attas | 12 comments
26.1K
reads
5.5K
shares
Kini Trending

Screen Shot 2014-07-25 at 11.45.23 AM

Dalam banyak artis kat Malaysia siapa tak kenal Neelofa yang hangat digosipkan dengan Fattah Amin tu. Tapi, kali ni cerita bukan pasal cinta uols. Gadis manis berhijab ni lately rajin pulak berpantun kat FB kalau korang nak tahu.

So, katanya Neelofa ada post beberapa live video kat personal FB dia. Betul ke? Yes! Betul tuuu. Nak jadikan cerita setiap pantun tu adalah hint jumpa Neelofa face to face? Wahhhhhh! Biar betul! Tapi macam mana? Mesti korang nak tahu kan..

Ni kami dah compile live video Neelofa….

Mudik kehulu naik perahu,
Terlanggar kiambang tumbuh melata,
Mustahillah saudara tak tahu,
Ia terletak di ibu kota.

Terbang tinggi si burung nuri,
Singgah sebentar di atas jerami,
Jalannya sesak di petang hari,
Lokasi di Jalan Doraisamy.

‘Baba Style’ jadi deko lokasi,
Pastikan tepat jam 3 petang,
Jadi yang pertama duduk di kerusi,
Kelak ada surprise mendatang

Sudah tahu lokasi yang tepat,
Lekas datang ikut waktu,
Siapa pantas dialah yang dapat,
Jejaka baju biru ada disitu.

Cara nak dapat kejutan daripada Neelofa..

Giphy 11 (1)

  • Fahami dan cari lokasi menerusi klu yang disampaikan dalam pantun Neelofa.
  • Datang lokasi tak terlalu awal tak terlalu lambat, ngam pukul 3 petang! Ikut syarat ye!
  • Say Hi! kepada jejaka berbaju biru dan korang akan dibawa ke lokasi suprise yang sebenar.

So, kami pun tak tahu lokasi surprise besar-besaran tu dekat mana. Korang tunggu apa lagi, faham klu yang ada kat pantun tu dan jom pakat ramai-ramai cari kat mana. Apa agaknya Neelofa nak bagi eh…Tunggu!

12 Comments

  1. Wan says:

    apasal burung aku rasa keras bila tgk nelofa ni??? adakah inilah namanya cinta?

  2. SKA says:

    Asik2 dia ni, tak ada aris lain ke oh bulan, Lofa ni nak cari jodoh ke, asik nak cari publisit je, dah meroyan tgok, nyampah

  3. fromthe_truestory says:

    Bagi tmapt yg jalan2 yg sesak hari-hari, org balik keja, cari la tmpt yg jalan2 tak sesak, Jln Doraisamy, eeh..tmpt makan kedai mamk yg sgt populr dulu2 , dn byk mat2 moto lepak waktu malam,..dulu2.
    Waktu pynyi SALEM tgh populr….Suci Dalam Debu..
    Itu 25 tahun yg lepas.

  4. nalubho says:

    tak…tu bukan cinta tp nafsu…sekian…

  5. Betul says:

    Neelofa dah kahwin ngn Raja Muda Selangor, sekian terima kasih

    • csi miami says:

      Klau btul, knapa tak di sirkan atau dibgitau kat masyarakat, klau btul, dua2 antara mereka bujang. Bagitau la mcm Sultan Selangor kawin dengan pembaca brita tv 1. Ko ni jgn jrangkap smar..tak baik,

      Kan bagus dh inform masyarakat.

    • Chibi Maruko Chan & Tamain says:

      ko nak makan penampar ka buat cerita fitnah macam ni?

      • Chibi Maruko Chan & Tamain says:

        Ko yg nak aku tmpar, sepak, baling taik babi kat ko sbb ko pencuri tagline aku..dsr ktrunn penyamun….ko tampar la BETUL TU..

  6. says says:

    Kelantan nie kalau berfesen tah apa2.kembang sana sini tapi cawat melekat kat pepek.

  7. Fyda Noh says:

    wahhh.. apa agaknya surprise lofa ni?