berita

‘Faham Tak Bodoh?’ – Batal Order Saat Akhir, Respon Pelanggan Ini Sungguh Biadap!

September 7th, 2017 | by Shafika | 22 comments
171.2K
reads
19.7K
shares
Isu & Kontroversi

Dalam berbisnes memang banyak dugaan yang harus ditempuh. Lebih-lebih lagi jika perniagaan itu baru bertapak. Salah satu cara untuk maju adalah menjaga kepuasan pelanggan. Namun, bukan semua pelanggan boleh memuaskan hati kita.

Seperti perkongsian ini, wanita ini luah rasa kecewa apabila pelanggannya sanggup batalkan pesanan saat akhir. Bayangkan siap memperbodohkan orang. Geramnya!

Kek ala ais krim

Kereta rosak

Faham tak bodoh?

Saya tak kebulur duit awak

Alhamdullilah first time dpt customer mcm ni…semalam order nak kek arini…bila dh siap petang tanya kek dh siap ke..saya kata sudah… tiba2 ckp tak jadi amik…dah la tak jadi amik, saya gak kena bodoh….semlm tak tido siapkn kek…awk…awak ni kalau dah order jangan buat mcm ni…cr lak slh sy…

Kata tak suka kaler ni, pastu saya nk tukar krim tapi tak nak…Malah siap minta kurang lg..klu tak duit takpe je dik tp jgn wat org mcm sy mcm ni sy ni niaga online….siti fai ko kenal x dia ni…ak betul yirap….takpe awak saya tak kebulur duit awak..cuma sy nk awk tlng jg ati org..

Sumber : Anna Suhana

22 Comments

  1. r says:

    bla bc ni, sy buat kesimpulan budak tu x de duit tp nk order jg… kete rosak tu alasan je

  2. xxx says:

    maaf cakaplah dgn harga RM65 kek tu mmg xcantik….

    • Aku says:

      Kalau bagi free baru cantik kot,65 harga kek aiskrim kira berpatutan laa

    • sakit mata says:

      saya setuju..tapi ada cara dia tu tak kena..kesian orang yang buat tu..ingat tak penat ke..

    • Arum says:

      Dah deal harga dlu..cantik x cantik belakang kira dia yg gatal bijik setuju nk buat jadah apa nya…aniaya org je betina giler yu

  3. deeno says:

    buat malu org melaka..satu ayat je aku untuk budak yg nak beli kek tu..
    LAHANAT!!!

  4. ape la says:

    bila dia tulis ore suruh buat lain tu aku tgk jugak jarak huruf e dgn g. aku rasa budak ni memain je.seronok la tu.byk ketidakfahaman kat situ. selamat hari lahir fatiyah yg ke 19, lepastu ckp birthday anak dia.eh mak org perangai camni ke?au rasa ni fatiyah yg umur 9 thn bukan 19.

  5. Ilmu kurang ni says:

    Satu ari ko akn rsa blik pe yg ko da wat kt org.geram lak aku bca

  6. my2cents says:

    hahaha..camne nak beza pelanggan waras dengan tak waras sebelum terjadi perkara di atas??

    • grrrr says:

      1. dia serius / bersungguh nak beli. sebelum penjual minta duit, dia dah hulur dulu.
      2. tak banyak alasan. kalu mula2 tempah dah byk songeh, maknanya dia memang tak serius nak beli.

      thays why peniaga online ni, kalu minta deposit jgn mrh. tujuannya nk elak benda mcm ni dr berlaku

  7. diella says:

    in shaa allah… orang khianat camni…akan dapat beribu balasan…ko x bayar setitik peluh org yang kerja tuk ko…esok akhirat dituntut….

  8. Pokok says:

    Lesson dr cerita ni.. Nxt time klu customer nk order kek kna byr deposit dulu at least separuh.. Klu x jd amik.. Duit tu burn, kek tu jual le murah skit kt org lain. Dpt customer mcm ni lg bole bankrap

  9. Nurul says:

    Sya tengk kek tu cntik sya suka warna2,yg dia buat…ok la tu hrga 65 brng mahl skrng tmbh pulk buat niaga kcik2 je…lg pon kek tu yg bru d buat…kalau kita beli dkenai walaupon kek tu jenama mahal tpinadunan dlsudah stu hari hga ke dua ari…kak ni buat dri rumah so bila ade plgan nak baru la adunan kek tu di bancuh…so bg sya bhan2 masih baru dan fresh….tq…kalau yg xstju jgan kecam ye….spa2 yg penah kerja kt kedai kek msti dia tau…

  10. Encik Geram Dengan Orang Buat Hal says:

    Harap dapat balasan setimpal ape orang tu rasa, arini kau main2kan orang esok lusa orang main2kan kau, hidup mengade gade nk sesuatu serius lar x nak order dah dduk diam2 ni hidup nak menyusahkan orang ape masalah x tau lar dah x de kerja kot ??

  11. hewhoconcern says:

    no ade tu ha. jom ramai sound tepek kat die. mentaliti kelas ke 3 btol. BING!

    • ai is penyabar orgnya says:

      ye lah..yg last die lupa blank kn number cust kuangajaq tu..huhu..msti trauma teruk makcik tu kan..?kesian…

  12. apa nama says:

    bangsa J agaknya tu pasal perangai camtu

    • ai is penyabar orgnya says:

      ye lah..yg last die lupa blank kn number cust kuangajaq tu..huhu..msti trauma teruk makcik tu kan..?kesian…

  13. home_bakers says:

    sbb tu bile dapat order dr customer ambik deposit dlu..at least 50% dr harga asal…in case kalau customer cancel ke at least modal dh lepas..cuma untung jela xde…jgn die mtk refund blk deposit dah la..alam perniagaan kecik2 mmg cmni la sbnrnye..mcm2 org kite akan jumpe…

  14. khairul says:

    Asssalamualiikum……cash on delivery…syarat berniaga zaman sekarang kena ambil deposit terlebih dahulu…kalau x dibatalkan last2 minit, saya berniaga homestay pun ada jer yang x nak time last minit. 1- 3 hari rugi….mujur ada ambil deposit..kalau x rugi jer,,,

  15. Mia says:

    Saya pun buat homemade cakes & cookies secara kecil2an.. kalau ade yg nak baru buat.. mmg fresh.. so far alhamdulillah x de lg customer camni.. mintak2 dijauhkan la.. aamiin.. seram bc dpt customer giler camni.. hehehhehee.. barg2 mmg mahal sekrg.. rm65 utk ice cream cake kira ok lah.. ade org jual brownies yg sgt simple dibuat tu beratus kat kl ni.. bahan2nye x byk mane pun..