berita

‘Jaga Masjid Yang Dibina Walaupun Ada Yang Ingin Mengoyahkan’- Bella Astillah

September 13th, 2017 | by Ash Nordin | 10 comments
18.5K
reads
11.6K
shares
Lensa Insta

Pada Julai yang lalu, tersebar kontroversi di sosial media apabila Aliff didakwa mengasari Bella di pusat karaoke. Tapi itu perkara silam, kini mereka hidup bina dan mula hidup baru. Rumahtangga mereka lebih bahagia dengan kehadiran baby Ayden Adrean. Selepas majlis akikah dan kesyukuran, semalam mereka meraikan ulangtahun perkahwinan mereka.

Akan jaga tingkah laku dan maruah

Happy 1st Anniversary ?? Dalam setiap alam perkahwinan kita pasti akan merasai kepahitan. Susah, senang, kebahagian, kedukaan pasti akan singgah dalam kehidupan kita. Sama ada kita redha atau sebaliknya. .

Tanpa huraian mendalam pun, sudah ada satu tanggapan atau persepsi bahawa membina rumahtangga itu punya maksud yang suci murni dan nilai yang tinggi hingga dikatakan sebagai membina masjid. .

Dan saya sebagai isteri, akan saya jaga tingkah laku dan maruah saya sebagai seorang wanita dan juga isteri. Jika kita ingin dihormati, cerminlah diri kita dan lihat diri kita. Wanita harus menjaga maruah dan lebih mahal (maksud saya sukar didekati, sopan santun dan baik budi bahasa) . .

Semua orang diduga ketika bercinta, bertunang dan berkahwin. Kalau ada yang berkata perkahwinan mereka bahagia sempurna tanpa cacat cela maka alhamdulillah buat mereka.. tetapi jika ada yang diuji kuatkan lah diri demi orang tersayang terutamanya keluarga. .

‘Saya harap awak lebih matang suamiku..’

When someone cheats on you, your mind and emotions scream at you to hate, punish and never forgive. It’s hard to let go of those feelings. Nonetheless, forgiving someone for cheating will actually benefit the faithful person more than the cheater. The anger we feel after infidelity is like a poison that lives in us. .

Pertahankanlah perkara yang sudah halal dan milik kita. Ingatlah bahawa apa yang kita lakukan pada orang lain, akan berbalik pada diri kita.
Entah yang menerima balasan ialah dirinya, atau anaknya, cucunya, atau kalau tidak terbalas, maka pembalasan tidak terampun akan terjadi di alam seterusnya.. wallahulam. .

Jangan kita sanggup melakukan apa sahaja demi terlepas salah kita di mata dunia kerana Allah s.w.t maha berkuasa. INGAT bahawasanya, Allah s.w.t melihat dan mendengar segalanya. .
Saya harap awak lebih matang suamiku @aliffaziz91 , sama2 lah kita jaga ‘masjid yang di bina’ biarpun ada yang ingin mengoyahkan. Lakukan perkara2 yang baik dan dekatkan lah diri dengan Allah s.w.t inshaAllah akan dilindungi-Nya. Amiin yra..

Sumber: Instagram Bella Astillah

The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments

  1. deeno says:

    ala..baru 1st anniversary…gelombang alam perkahwinan bukan smpi disini shj…tips jaga dlm menjaga kesucian”masjid”..tauhid..tauhid..tauhid…

  2. Momi says:

    Elok la dh berbaik. Takyah tayang kebahagiaan korang pd public. Ada je artis yg keep secret hubungan family mrk.bahagia je pun.
    Yg penting korang ‘ikhlas’ jaga hubungan. Bukan utk ditayang semata2. Ramai je yg saya kenal,depan org punyalah romantik yg kita boleh nampak agak ketara dibuat2, tapi rupa-rupanya kt rumah suka perang mulut.

  3. Milah says:

    Wanita harus menjaga maruah dan lebih mahal??????
    Masa ko bercinta jaga maruah la?????mahal la????murah jek aku tgok…..kelakar pulak aku tgok si bella ni…sdaya upaya nak nmpk yg dia tu mahal…yg dia jaga maruah….ko ngan laki ko aku rasa baik diam ajelah

  4. thinkthink says:

    yg ingin menggoyahkan masjid laki ko gak.
    cpt sgt tergoda.
    your husband is the no.1 culprit!!

  5. manusia biasa says:

    apapun yg bella ckp mngkin ada org x stuju but at least bella x kacau rmhtngga org .. & dia pertahankan hak dia sbgi isteri ..kt sbgai pmerhati doakn sj yg baik2 buat psngn ini,klu meluat tgk kemesraan drng kt x pyh follow ig drng ni.. :)

  6. Ammar Kmn says:

    Salam Oh Bulan Team.

    Nice article. Appreciate if you able to add photo credit to my insta page @hello.love__ as well ya.

    Semoga terus success :)

    Yg Ikhlas
    Photographer Jalanan

  7. Ammar Kamarulzaman says:

    Salam Oh Bulan Team.

    Nice article. Appreciate if you able to add photo credit to my insta page @hello.love__ as well ya.

    Semoga terus success :)

    Yg Ikhlas
    Photographer Jalanan
    IG: @Hello.Love__

  8. just saying says:

    Bab cakap wanita harus menjaga maruah dan lebih mahal tu hopefully reflect your appearance jugaklah ye. Kalau nak jadi mahal nilai diri di mata suami jaga la aurat sebaiknya. mungkin sebelum ni tak triggered. lepas apa da jadi, sekarang pun da boleh start slow2 ke arah itu ye puan bellalalala. semoga happy n bahagia selalu.

  9. Syarafina Musa says:

    bukan artis je yg menggatal dgn suami orang, budak kerani gomen pakai tudung konon2 innocent tu yang gatal hantar gambar tak senonoh kat suami orang! Pastu buat2 tak bersalah!