berita

Kasih Ibu Bawa Ke Syurga…Iklan Raya Dari UDA Property Ni Sure Buat Korang Meleleh..

June 12th, 2018 | by Azyanshor
Drama

Tahun ni, bermacam-macam versi video hari raya yang ada di media sosial. Power-power betul semua iklan raya tahun ni eh? Dari sedih sampailah ke yang kelakar, semua pun ada. Korang dah khatam ke semua video raya tu? Ha, mesti lah tak sebab korang tak tengok lagi video raya terbaru dari UDA Property ni kan?

Short filem arahan Izuan Mokhtar, lakonan mantap Que Haidar dan Liza Othman ditambah pulak nyanyian lunak Syamel AF sure buat hati korang luluh. Mereka merupakan gandingan yang cukup sempurna bagi admin. Menjadi betul lakonan mereka tu! Macam real je tau bila dia…

Ha, bila dia buat apa? Nak tahu kenalah tengok video ni dulu..

Betul kata Dato Hamid tu, kalau nak dibandingkan pengorbanan ibu kita ni, hanya Allah yang tahu. Apalah salahnyaa angkat panggilan ibu bapa korang tu kejap kan?

Mungkin korang tak merasa dan anggap ini perkara biasa. Tapi bagi kawan-kawan kita yang da tak ada ibu bapa tu…diorang rindu sangat sangat nak dapat panggilan dari ibu bapa diorang. Hargai la panggilan tu selagi dorg masih ada ya, jangan menyesal pulak nanti..

Kadang-kadang kita rasa benda tu remeh.. tapi tidak untuk ibu kita..

Korang anggap benda tu tak ada apa-apa tapi sebenarnya ia merupakan perkara yang besar kepada ibu bapa kita. Sampai hati Abang Pian letak telefon macam tu je! Geram betul tengok.. Kesian mak dia terpaksa cover dia depan adik dia huwaaaa!

10 helai tisu pun tak cukup. Dari mula sampai lah habis, video ni memang sedih betul. Lagi-lagi part kat kubur tu.. Mesej yang hendak disampaikan memang menusuk ke hati. Power lah UDA Property tahun ni! Memang terbaik lah pengarah dan juga pelakon-pelakon dalam iklan ni!

Korang dah ungkapkan Tanda Kasih korang dekat ibu bapa korang raya ni?

Tak semestinya korang kene ungkapkan dengan perkataan, kadang kala perbuatan korang pun dah cukup. Contohnya, ingat dekat ibu bapa selalu, telefon sekurang-kurangnya seminggu 2 kali dan ingat Hari Jadi, Hari Ibu, Hari Bapa dan sebagainya.

Korang juga boleh luahkan tanda kasih korang, lagi-lagi nak raya ni. Tolonglah apa yang patut untuk parents korang,  contohnya berikan duit untuk beli barang keperluan rumah dan bahan-bahan nak masak raya ni!

UDA ni company apa? Apa beza UDA Holdings dan UDA Property?

Kot-kot lah korang tak tahu, UDA ni merupakan Perbadanan Pembangunan Bandar (Urban Development Authority) yang ditubuhkan di atas beberapa teras perniagaan iaitu pembangunan hartanah, perhotelan,pengurusan mall dan kemudahan fasiliti! Untuk korang yang tak tahu, UDA Property ni merupakan bahagian yang ditugaskan untuk pembangunan hartanah.

Apa antara bangunan dan township UDA Holdings Berhad ni?

Mesti korang tak sangka, bangunan apa yang UDA Holdings Berhad ni pernah bina. Ada tu korang selalu pergi dari kecik tau! Ada juga yang korang pernah tinggal dekat sini. Ha, jom usha list bawah ni:

Bangunan-bangunan hebat yang pernah dibina:

  • Dayabumi Complex
  • Sinar Kota
  • Puduraya
  • Pertama Complex
  • Cahaya Suria
  • Bangsar Utama
  • Menara UBN
  • BB Plaza
  • Kampong Atap shop houses
  • Plaza Angsana. Johor Bahru
  • Green Town Mall. Ipoh
  • Vantage, Tanjung Tokong, Penang

Township gempak UDA Holdings Berhad:

  • Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur
  • Bandar Tun Hussein Onn, Selangor
  • Bandar Baru UDA, Johor Bahru
  • Bandar Baru Bertam, Kepala Batas, Penang

Kalau terasa nak belikan rumah untuk ibu bapa korang, korang boleh tengok semua rumah-rumah yang UDA Property bina, mesti rasa nak beli! Cantik sangat-sangat dan view pun menarik! Legasi Kampung Baru tu dapat view KL tu!!

Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang boleh check portal diorang yang memang cantik dan sleek ni [Klik sini]!

Nak follow Facebook, Instagram atau Youtube diorang pun boleh! Jangan lupa tunjukkan tanda kasih korang pada ibu bapa korang raya ni. Selamat Hari Raya dari UDA Property !

The following two tabs change content below.

Most Read Today