berita

‘Kebodohan Pembunuh-Pembunuh Ni Sebab..’- Doktor Dedah Punca Kematian Arwah Zulfarhan.. Sedih & Ngeri

June 18th, 2017 | by Ash Nordin | 87 comments
250.4K
reads
19.1K
shares
Kini Trending

Kes kematian penuntut UPNM, Zulfarhan masih jadi buah mulut orang ramai. Pembunuhan dan kekejaman yang dilakukan oleh rakan-rakannya itu membuatkan netizen geram, marah dan sedih.. Bagaimana diorang sanggup seksa arwah sampai macam tu sekali.

Walaupun pembunuh-pembunuh itu menyesal dengan tindakan melampau diorang, masa tidak boleh berputar balik. Sama ada anda tahu atau tidak, doktor ini beritahu sebab-sebab kematian arwah Zulfarhan. Al-Fatihah..

‘Arwah dah tak rasa sakit lagi lepas terbakar..’

‘Kebodohan pembunuh-pembunuh ni disebabkan..’

Sumber: Twitter @zaid_suria

The following two tabs change content below.

87 Comments

  1. abg jambang says:

    manusia celaka …tu je aku nak cakap

  2. K says:

    Semoga Allah mengampuni dosa kalian, yes, if we could turn back time, mesti nak reverse balik and recall our stupid young innocent act kan? But sometimes, the consequences is beyond imaginable sense. Sayang sungguh our young parade of bright kids jadi macamni. Banyak2 minta ampun ke hadrat Illahi ye adik2, the best is lesson to everyone too. ?

    • Emma says:

      Whatever that they are doing.. there’s nothing innocent about it!!

    • Lala says:

      Yes agree, kita pun, jgn terlalu bencikan orang yang berbuat salah, bencilah atas apa perbuatan dorg, dan berdoa agar kita pun terlindung dari tindakan2 yang mcm tu dan supaya tiada hal macam ni terjadi dimana2, baik dlm tempat belajar, tempat kerja, dlm perang dan sebagainya. Ingat kita ni semua attitude dicelup dlm persekitaran dgn keluarga, jiran, kawan2, ego,media, and society. So perhatikan keliling dn hati kita, how we nilai sesuatu. Kdg2 cara kita nilai boleh bg kesan +ve /-ve pada seseorg tanpa kita sedar. #noteformetoo

      • hanim says:

        betoi tu….benci perangai je…sedih pun ada…plg sedih famili pembunuh2 tu nak hadap caci maki org sekeliling…boleh sakit mental famili mereka….apa2pun famili mereka perlu diberi peluang motivasi utk hadapi semua ni…aduhai..bertambah ramak penyakit kemurungan rakyat malaysia..

  3. Hamba Allah says:

    Kita sume tau dorg slh, and kita sume mrh dgn ape yg dorg wat kat arwah….but xtau knapa aq rase dorg patut di beri peluang untuk terus hidup n mnyesali dgn ape yg dorg wat…they are to young utk mati di tali gntung…mmg dorg patut di hukum dgn kslhan yg telah dorg wat, tp ringan kn hkman mereka dgn penjara….fmly arwah mmg sedih dgn khilngn ank mereka..tp mereka yg slh pn ad fmly…hrap fmly arwah boleh ampun n maaf kn mereka²….Allahu, al-fatihah buat arwah….

    • roy says:

      ntah apa apa ko ni kan
      nak bagi peluang menyesal umur muda lagi bagai,
      nak tengok kalau anak ko nanti kena dera macam tu bole ke ko balas balik camtu??

      tak payah nak bajet bajet good sangat la selindung balik agama
      dalam Islam pun ada Qisas,bunuh dibalas bunuh.

      ko plak mandai mandai nak ikut kepala hotak sendiri

      • Shila says:

        Betul tuh. Hukuman tetap perlu dijalankan bagi pengajaran dekat mereka semua. Sudahlah sterika badan budak tuh sampai lunyai. Nak bela lagi buat apa? Ibu si mati yang mengadung 9bulan menangis tak terkata. Niat ibu bapa hantar anak ke situ dapatkan segulung ijazah tapi mereka salah guna. Sesuka hati buat tindakan sendiri. Padahal boleh report kehilangan barang. Tak perlu bagi second peluang sb nama sudah blacklist. Ingat senang nak minta kerja nama ada cop jenayah. Nanti tunggu cop akhirat pulak dik bertaubatlah. Hidup ini kita tak tahu lama ke tidak. Walaupun badan sihat. Allah boleh tarik bila-bila. Al-fatihah untuk arwah…..

      • Zura mikus says:

        Setuju… ape yg dia org buat sgt kejam. Binatang pon xkan buat binatang lain mcm tu!. Siapa mereka utk menghukum arwah sekiranya benar arwah mencuri?

        Mereka perlakukan arwah seperti tiada ibu bapa yg membesarkan arwah dr kecil hingga dewasa.

      • Abd aziz says:

        ???

      • KecikBeso KecikBeso says:

        Hukuman yg dijatuhkan ini elok dijadikan pengajaran buat remaja2 di luar sana supaya berfikir sebelum bertindak. Kalau setiap kali buat kesalahan dan dimaafkan dan diampunkan, nnt ramailah remaja yg belum cipta rekod jenayah pun nk cuba utk KALI PERTAMA sbb yakin kelak akan diampunkan.
        Wajarlah Malaysia laksanakan hukum HUDUD dgn segera.. Byk betul laa rakyat Malaysia nie cipta rekod skrg… Bukan yg baik2 tp rekod yg bukan2!

    • Ain says:

      Salam. Moga Allah sentiasa memberi keampunan pd setiap kekejaman yg telah mereka lakukan.Apa sja bentuk hukuman dunia yg mereka akn lalui selepas ni harus dijadikan iktibar bg semua pihak.akhlak yg baik perlu dipupuk,sntiasa disemai dlm dri setiap manusia supaya xde lagi kes kejam mcm ni berlaku.. hukuman yg diterima setimpal dgn apa yg telah mereka lakukan.. fair bagi kedua dua pihak..satu pihak lagi diuji dgn kematian anak yg dibuli dan dibunuh dgn kejam.satu pihak lagi diuji dgn hukuman mati ke ats anak anak mereka yg berbuat zalim pd org lain.. moga Allah ampunkan dosa dosa mereka..mengurniakan arwah syurga yg tertnggi atas segala apa yg telaj dia lalui..amin

    • Remote Control says:

      Nope..sedangkan ko bunuh perogol/perompak pun utk protect diri pun ko yg akan dpnjara/dhukum bunuh jika sabit kesalahan..masa ni xda pla yg cakap bagi la peluang bagi org yg protect diri sndiri..org yg mmg terang2 mendera sehingga mnybbkn kematian boleh pula kasi peluang? Apa ni……..?? Nonsense..ko bayangkan saja la diri ko d tmpat parents arwah…just bayangkan….

    • Ahmad says:

      Sbb tu kita kena fikir dahulu apa sahaja yg kita nak lakukan. Bila benda tu dah berlaku dah tak guna menyesal. Apa yg samseng2 ni lakukan bukannya menyebabkan patah gigi tetapi menyebabkan kehilangan nyawa. Ini dah jadi kes bunuh. Ikut undang2 Malaysia, bunuh orang hukumnya ke tali gantung jika disabit kesalahan.

    • Sedih says:

      No. X fair. Mmg dh setimpal hukuman yg diterima. Sekian

    • Nad says:

      Mungkin awk tak sedae kematian di tali gantung itu adalah paling terbaik. Setiap banduan terakhir diberi peluang utk bertaubat sbb dan muhasabah diri atas apa yg dilakukan. Mereka dah tahu tarikh kematian mereka. Jika dipenjara seumur hidup pn adakah itu lebih baik? Tak.. Lebih menyiksakan. Boleh kena skit mental bila dtg perasaan menyesal dan org2 kecam smpai seumur hidup dlm tu. Jgn igt hukum mati tu kejam sbb itu paling mudah mati dri apa yg diorg buat kt arwah. Terseksa smpai akhir

    • Nizamchekmay says:

      Tak kna batang hidung sendiri blh la ckp mcm tu.. Cer kna adik beradik sepupu sepapat hg.. Aku rsa lagi teruk meroyan hg dr family dea..

    • Emma says:

      An eye for an eye bro.. i strongly believe they deserve to be hanged.. bila buat tak fikir.. so they def deserve it..

    • Hamba Allah jugak says:

      Kau sedara si pembunuh ke?

    • Yana says:

      Sy pun fikir mcm awk.bkn apa kita blh ckp mcm2. Tp kita kena igt kita pun ada anak atau bakal ada anak dan kita pun xpasti adakah anak kita baik. Blh jd mangsa buli dan juga pembuli malahan pembunuh!sbb itu ckp berlapik sket ye mrk mmg salah. Tp klu kena btg hidung sendiri nti br tringat akan mulut sndri yg menyumpah2 anak org sesungguh hati. Nsb kita pun blm tentu lg.

    • aty says:

      setuju

    • Iko says:

      Kpala tahi kau la sembang macam baik sangat. Eh kna dkt ahli kluarga kau kita me tengo kau cakap macam ni. Jangan mroyan pla klo kna batang hdung sndri..

    • SALAH TETAP SALAH says:

      hukuman kena tetap jalan, untuk keadilan kpd keluarga mangsa, pengajaran kpd semua, kes buli makin mnjdi2 dgn kes mendiang adik naveen lgi yg diliwat dan dipukul dgn kejam. Jgn bgi muka, prcaya lah negara xkan rugi. Dgn hukuman yg berat, insyaallah pihak2 trlibat akn lebih beri prhatian kt isu ni. xdela bdk2 muda anggap , eh xpelaa aku muda ,klu salah nnti mahkamah ampunkn. Muda ke x muda hukuman tetap jalan. pandai ke x pndi hukuman tetap jalan. ko ade famili ke anak yatim piatu ke ,kalu bunuh org mmg salahla bro. tula nmenya adil . minx famili pesalah redha.

    • Fatein says:

      Mmg patut dorg ke tali gantung . Menyesal dorang cume sekejap je . Hukuman ke tali gantung biar jadi pengajaran buat yang suke membuli.

    • Saya says:

      Saya setuju dgn anda. Anak2 ini perlu diberi peluang utk hidup dan mnjadi lebih baik selepas ini. Bila ajal tiba, ia tak akan terlambat walau sesaat pun. Mmg dah ditentukan Allah arwah akan pergi dlm masa itu cuma cara dia meninggal aje yg jd asbabnya. Kalau tidak dgn didera, arwah mungkin pergi dgn asbab yg lain. Kematian tak akan lewat walau sesaat pun. Semoga anak2 ini diberi pengampunan

      • Untung sabut says:

        Did they bagi peluang pada arwah???
        Ahh…they does kan?..wow
        Arwah juga masih muda k..mmg patut diberi peluang di iron 80% of his body..
        Mesti parent arwah rasa ‘untung’ anak mereka diberi peluang gini..isk2

        Ramai jugak manusia mcm ni rupernya ?

    • Seseorang says:

      Belum guna hukum hudud lagi…salah sikit potong jari kaki semua mengikut kesalahan…memang sesuai la hukuman tu utk diorg…pembunuh macamtu masa tengah panas macam ni je menyesal, nak simpan2 dibuatnya esok lusa anak cucu kita dia buat camtu nak cakap kesian lagi?…

    • Anoymous says:

      Bg peluang? Too young …? Dh 21 kot umur.. Agk2 klu nk komen.. Rsa klu jd pda adik ko.. Atau ko ni slh sorg dr fmly pmbunuh tu.. Tu la.. Nk tnjuk hebat.. Samseng..klu nk ragging arau hukum tu.. Biar berpada..

    • Lala says:

      Peluang kedua? Jangan salah beri. Kalau awak perasan, most of people yg diberi peluang kedua, suka siasia kan. Lagi2 hal buli, rogol, mencuri, pukul dan sebagainya. And for sure they will upgrade there style, and kalau dah kene kecam hari2 dgn netizen, di viral. Boleh kene sakit mental… Which will lead them doing more worst then this. Or only may effect to them.

      Hukum gantung? Itu bukan seram, i always feel jealous dgn org mcm tu, sbb dorg sempat lagi minta maaf pada yg mereka aniaya, boleh minta maaf pada tuhan. Lagi2 ni bulan ramadhan.. Allahu.. untungnyaa. Mana tau, kita pun 5 hari lagi nak raya, sibuk pikir hal raya, dory pulak dpt rasa malam lailatul qdr. Untung kan? Kita dpt apa? Kosong .. asyik nak mengkeji menghina je, baik doakan semoga keluarga mereka dan mangsa kuay tempuh hari2 mendatg, tu lg baik. Igt kata2 kita pun bila beri impak -ve pada seseorg , itu pun kira buli.. mentality bully (pckpan) and cyber bullying (socmed). Jgn ni kate pulak xde effect physical pun. Okaylah, selamat sikit, but the fact, u hurts them in mentality, which will cause u as a murderer atas sbb if dorg bunuh diri… Remeber. Bencilah perbuatan,dan doalah semoga kita dijauhi dari perbuatan tersebut atau menjadi punca atas perbuatan tersebut. #notforme

    • milah says:

      biar dia mati kene gangung. suka hati kau je nak suh ringankan hukuman.

    • cLn says:

      Klu kena iat family ko, ko maafkan ke?? Umur diorg terlalu muda utk mati di tali gantung?????? Tp x terlalu muda ke utk meragut nyawa org lain secara kejam??? Klu Altantuya kena C4..skali letup berkecai..abis seksa dia..arwah Zulfarhan ni diseksa hisup2..kena belasah..pukul dgn getah paip..sterika lg..seksa tau x…mmg diorg sumer patut kena hukuman gantung!!!

    • Q says:

      Nak ke tali gantung xkira muda atau tua , they deserve it dengan ape yg dorg dah buat , bayangkan lhaa kalau family kau yg kena !!!!!!!

    • Anonymous says:

      Darah dibalas darah. Itulah balasan pembunuh. Kecuali family zulfarhan sanggup ampunkan kesalahan mereka. Cuba letakkan diri sendiri dlm kasut family arwah dan rasakan mcm mn kepedihan dan kesengsaraan yg mereka rasa.

    • Usamah says:

      nak ringankan hukuman mmg tak boleh. hapuskan penjenayah di dunia ini agar mereka tidak mengancam keselamatan orang ramai.

    • Lee Leen says:

      Kalau kene pada ahli keluarga sendiri baru kita akan faham..Pengajaran buat pelaku… Keluarga pelaku mmg tak salah…Yg salah jalan yang pelaku pilih itu je….

    • Abu bakar mohamed says:

      Hati dan perasaan saya pun berkata demikian, they are still young to die, please consider, give them something to live to……. walau apa pun, semoga menjadi pengajaran kepada kita semua, lebih lebih lagi pada pendidik di pusat pengajian tersebut, kalau mereka lebih perihatin dan memberi sepenuh tanggung jawab keatas penuntut disitu, saya yakin perkara ini dapat di bendung, kes buli dan dera bukan perkara baru disitu, tanya sahaja senior senior yang telah keluar dan sekarang sedang berkhidmat dengan angkatan tentera khusus nya

    • syukur says:

      maaf..
      maaf..
      maaf..
      apa kebangang hang ni.
      senang aja kan..bunuh org n minta maaf.
      meh aku bunuh org2 yg hang syg. pastu nak hang maafkn?
      puiihh

  4. Nobunaga says:

    Keturunan bangsat perosak bangsa!!

  5. rotihangit says:

    elok la sume pembunuh dia mati je..kasi susah orang je..nak pukul beragak la cb

  6. Ahmad says:

    Sesal dahulu pendapatan. Sesal kemudian tidak berguna. Sebab itu Allah berikan akal untuk berfikir. Gunakan akal untuk berfikir apa kesan tindakan yg kita lakukan. Tidak adakah rasa perikemanusiaan ketika memukul arwah? Tidak fikirkah perasaan ibu yang bertarung nyawa melahirkan arwah jika sesuatu buruk berlaku kepada arwah?

    Bertapa pilunya hati seorang ibu apabila mendapat tahu anak yang dilahir dan dibesarkan dengan kasih sayang akhirnya mati didera dengan kejam. Percayalah, apa yg pendera2 dan samseng ini terima di dunia hanya sedikit sahaja. Tetapi balasan Allah di akhirat sangat2 pedih. Mereka yg mengambil nyawa orang lain dengan jalan salah akan berada di dalam neraka Allah sangat2 lama. Rasullulah menyatakan lamanya mereka akan tinggal di dalam neraka Allah tidak terhitung.

    Sebab itu setiap daripada kita perlu gunakan akal sebelum melakukan sesuatu. Jangan kita menjadi samseng memukul mereka yg tidak berdaya.

  7. pencinta keamanan says:

    biar hukuman yang di jatuhkan akan memberi isyarat ada yang di luar sana supaya takut dengan gejala dera…kita percaya banyak kes2 yang terpencil gagal di lapur pada pihak berkuasa…apa2 pon jenis hukuman mudahan di pelaku terima balasan dengan penyesalan tak berkesudahan…ingatkan si pelaku…JANGAN TERLALU MENGHARAP HARI ESOK”WALAU ESOK MASIH ADA”DI TAKUTI TIADA BAGIMU HARI ESOK”

  8. Batman says:

    macamana penjenayah ni taubat eeh? mangsa dah meninggal… ini dosa antara manusia dan manusia … pembunuh ni celaka

    • Sedih says:

      Haritu ada baca cmmt2 katanya kne mintak maaf dgn kluarga arwah. Kalau kluarga arwah x maafkan, xbermakna la taubat nya sbb salah sesama manusia. Wallahualam

  9. Huda says:

    Pengajaran bagi aku bukan utk pesalah. Tapi untuk kita semua. Jangan nak bg peluang sgt dgn budak2 ni. Salah tetap salah. Dari awal kes. Mmg aku harap diorang smeua akan dihukum gantung smpai mati. Kesalahan diorang bukan kecik2 anak. Mereka sampai membunuh. Kesian dengan arwah. Dengan family dorg. Diorang seksa arwah sampai meninggal. ?

  10. Asri says:

    Saya setuju..hukuman mesti setimpal dan berat..melayu mudah lupa diri….kali ini biar sedar…dan menjadi pengajaran kpada semua org….

  11. Chips says:

    Perbuatan dorg dh sama macam tentera US buat kat org Afghanistan… tentera Israel buat kat org Palestin… Serbia buat kat org Bosnia….. nauzibillah…

  12. Hamba Allah says:

    Kalau hukum QISAS wujud di Malaysia ni baru kau ada akal.

  13. NumberFive says:

    Perangai maacam Bashar Al Assad!!!! Kejam, takde perikemanusiaan langsung!!!

  14. Rozie Sanda says:

    Geram dgn apa yg d org ni buat….rasa nya bila first time d org lepas dari sebarang hukuman…maka ada lagi perasaan mereka ni nak buat aniaya lagi walaupun sikit…lama2 d org ni akan jadi pembuli dan pembunuh juga..tak patut utk di ringkan hukuman d org ni…mcm ni ka yg akan jadi pemimpin di kemudian hari…sedangkan kawan sendiri pun di seterika…sampai di kemaluan lagi…cuba kasi d org 6 org ni di perlakukan mcm arwah tu…agak nya apa ya d org rasa masa tu….mana hilang nya perasaan kasihan d org ketika arwah tu di buat mcm tu….

  15. Buli haters says:

    Ade org comment sruh bagi peluang kt pembuli2 tu..ade org ckp hukum gntung je balasan setimpal utk mereka..masing2 x puas hati..apa kata buat balik kt pembuli2 tu mcm mne dorg buat kt arwah farhan tu..sterika bdan dorg n kurung dlm rumh jgn anta hospital smpai mati..bia dorg rase mcm mne pedih kene sterika tu..i think yg ni baru betul2 adil..?

  16. Sheeda says:

    Segala2nya berpunca dari.didikan ibu bapa. Jika pelajar2 itu dididik dengan agama maka perkara seumpama itu tidak akan berlaku. Inilah akibatnya apabila ibu bapa terlalu mengejar sekular.

    • Mia says:

      Kadg2 ibu bapa dah bg didikan agama yg secukupnye tp budak2 ni mengikut lg bisikan syaitan utk buat perkara2 jahat.. semuanye terletak dlm diri & hati masing.. ade juga budak yg x dpt didikan agama yg cukup tp x de lak nak buat perkara camni.. pokok pangkalnye diri kita sendiri.. tlg la jgn cakap mak ayah x kasi cukup didikan.. x de mak ayah nak anak jd jahat.. kalau nak kata mesti ade cukup didikan agama baru x buat perkara2 mungkar kenapa ustaz/ustazah di sekolah anak saya yg suka menampar murid kalau salah bc iqra’.. mmg ni org agama kan.. ikut suka pukul2 anak org.. budak2 kecil pulak tu.. just my 2 cents.. tq.. peace no war..

      • Are cu says:

        Sokong

      • Hazz says:

        Inilah pnca ank jadi jahat.zaman sy dulu kena pukul tgn bontot klu tak dpt hafal n ngaji.tak prnh mak sy dtg mrh cikgu.mlhn dia akan tmbh pukul lg adalah..kata mak guru adalah ganti ibu bapa.tak berani nak mngadu lg..barulah jadi manusia.klu rasa ank tak blh kena tegur r pukul ngan cikgu ahar sendilah kat umah..budak klu mak bapak mnjakan sgt depa besar kepala.itulah bakal pmbuli negara sbb dia tau parents dia akan side dia.

  17. Official sinopsis says:

    Dari awal sampai lah sekarang sy mengikuti cerita tentang arwah adik zulfarhan ni.. Teramat sedih sehingga kan sy boleh menangis, walaupun sy bukan dr keluarga atau saudara dia tapi sy tahu berat bg ibubapa dia nak terima yg arwah telah pergi..
    Kdg2 terfikir juga mana letaknya akal fikiran budak2 tu buat arwah mcm tu.. Seksa dan di biar selama dua hari.. Malah kawannye sendiri yg melakukannya..
    Dunia perlu adil dan kamu semua perlu menjalani hukuman bg menebus kesalahan yg telah kamu laku kan pada arwah.. Semoga kamu berlapang dada menerima segala hukuman.. Tak nak cakap banyak sbb tlampau sedih tgok anak bangsa kita sendiri melakukan semua ini sedangkan mereka ini adalah penyambung warisan tetapi mereka sanggup buat ini semua…moga tenang pada arwah adik zulfarhan osman..

    • Ahmad says:

      Betul. Terutamanya ibu. Ibu arwah akan terus teringatkan arwah sampai bila2 sbb dia yg kandungkan arwah dan susah payah membesarkan arwah. Tak tido malam kalau anak sakit. Saya yakin dia akan bawa kepiluan kehilangan anak tersayang sehingga ke akhir hayat beliau.

  18. Atok says:

    Kalau bersalah gantung sampai mati…itu jer jawapannya

  19. Alde says:

    Membunuh patut d hukum setimpal dgn perbuatan unless utk membela diri. Klu x nak follow hukuman perundangan, silakan d hukum mengikut semua cara2 yg telah mereka lakukan pd arwah (di cucuh dgn seterika , di tumbuk, d tendang dsb….biar mereka cuba rasakan…baru adil..tgk pjg ke x hayat so pendera tu…..gerammm..)Hanya sang pencipta saja yg boleh mencabut nyawa ciptaannya bukan manusia. Dosa membunuh tetap neraka wlupun DLM apa jua agama. Semoga sangpencipta mengadili mereka2 dgn setimpal… ***skdr luahan rasa jer….

  20. kak non says:

    kak. kalau nk bagi peluang pon tengok jenis kesalahan. kalau setakat mncuri kita bleh lagi bgi peluang. ni dah bunuh . dera plak bkan dera biase2. Sblum komen tu pikir dlu.. bingai

  21. Anis says:

    ada hikmah dgn apa yg berlaku kpd arwah…. Bila benda ni jadi, secara tak langsung telah buka mata kita bahawa kes buli ni bukan shj berlaku di asrama dan sekolah menengah, malah di universiti, tempat org pandai cerdik dilahirkan..siapa sangka kes ini berlaku boleh berlaku di universiti. harap2 pihak atasan dapat aware psl ini sebab aku percaya ramai lagi yg kena tapi x berani bersuara.Kemudian, tak semua dalam dunia ini kita boleh percaya.paling sedih, bila kawan rapat sendiri yang sanggup buat mcm tu. Tak dapat aku bygkan betapa sedihnya arwah bila kawan sdr tak percaya padanya..dan kepada si pesalah, pintu taubat masih terbuka sebelum kau menghembuskan nafas terakhir..tuhan masih menyayangi kamu semua.. Tingginya kasih tuhan kpd kamu, tapi tinggi lagi kasih tuhan kpd arwah kerana mati di bulan ramadhan, bulan kerberkatan yg penuh rahmat.. Kematiannya mendapat doa kami di bulan yg mulia ini..al-fatihah utk arwah zulfarhan

  22. slyz says:

    tak taw nk kata apa…kadang2 nk bg peluang kat depa pon rasa mcm tak patut..orang yang sokong tu cuba pikiaq mcm ni, cube google 3rd degree burn macam mana. mula aku igt takat kulit terbakar ja. tgk 3rd degre burn macam mana..die terbakar sekali isi isi kulit. bakar dalam. mcm hampa eksiden terseret2 kulit sampai ke isi. kalau eksiden takpa sebab kita jadi terlalu cepat tak rasa kesakitan tu. lepas jadi baru sakit..tapi ni guna seterika wap..agak2 bape lama depa buat sampai jadi 3rd degree burn tu? aku rasa kejam gila kot. walaupun kesian tapi rasa memang patut kena gantung dgn viral muka depa. sebab apa, masa depa buat tu depa tak pulak rasa kesian. cuba bayang ada bape belas tempat depa seterika. time buat tu mesti ada yang gelak2 jugak. bila tgk teruk baru nak cuak. bagi aku depa ni terlalu kejam untuk dilepaskan.

  23. Dah terjadi. Bertabah lah wahai kawan.

  24. HakimMimpi says:

    Kejam sangat cara mereka bunuh kawan mereka…. iron badan dgn iron panas…. ehh ingat x sakit ker….pas tu x anto spitai…. korang rasa boleh badan yang sakit tu bertahan dak…. k tu jer bye……

  25. Manusia2 says:

    Bila shaitan menguasai akal hati ini lah hasilnya..Allah hu akhbar..Al fatihah..

  26. sitisydney says:

    QISAS!, QISAS!, QISAS!, itu yang seadil-adilnya.

  27. jefri says:

    hukuman Qisas adalah terbaik.. bunuh dibalas bunuh

  28. :-):-) says:

    sebelum hukum gantung iron dulu badan lahanat tu semua..biar korang rasa betapa azab nye arwah tanggung sakit

  29. faz says:

    sebelum hukum gantung…..penjarakan dulu seumur hidup…..lepas tu sebat 20 kali…. last skali baru la gantung…..biar seumur hidup puak lahanat ni menyesal….mase depan hancur sebab laptop yg ntah brape sen tu……bangang sungguh

  30. Fazren justin says:

    Xyah lah nak mintak maaf…korang nak mintak maaf menangis darah sekali pun arwah xkan hidup lagi..nak kata MENYESAL dah terlambat masa arwah hidup korang keje kan xpernah lak ade perikemanusiaan…Nak TAUBAT g lah sembayang byk2 … kalau anak aku korang buat cm tu memang xde maaf lgi lah…sayang budak2 sekarang ne…mak bpak dh bg belanja sekolah tggi2 dpt keje elok ..cara ne pulak korang balas kat mak bpak korang..Nasi dah jadi bubur… dh jadi bubur xkn jdi nasi atau beras lgi….

    • Hati panas says:

      MATI LAGI BAIK..idup pun nyusahkan org lain.mak bapak suh blajar jdi pandai n hebat tpi korang nak jugak blajar jdi pembunuh.puas ati korang skang bila terbayang tali gantung dpan mata korang..bru tau langit tggi rendahkan..tpi x la kan klu mak bapak korang bole ‘BAYAR’ utk cover nyawa korang balik..entah la kannn sbb skang ni DUIT bole beli ape saja..hmmm

  31. e says:

    Nasi dah jadi bubur
    lain kali boleh aja slowtalk, tanya elok-2. ni percaya cakap bomoh tu bulat-2?
    taknak tangkap bomohnya sekali ke? tanya bomoh tu apa yang menyebabkan dia yakin sangat arwah mencuri? ingat ikut cerita p.ramlee ke? tengok air dalam mangkuk,siapa tak tengok terus dilabel pendek umur? macam dalam cerita pak belalang?

  32. anonymous says:

    Hanya kerana syak wasangka,adik2 ni dipermainkan syaitan sampai membunuh.Semoga kita semua dijauhkan rasa buruk sangka &sifat tuduh menuduh.Semoga adik-adik beroleh keampunan Ilahi di bulan mulia ini.Kepada ibu Zulfarhan… semoga kesabaran makcik di balas dengan baitul al-Hamd.

  33. anon says:

    Mmg mereka2 semua yg terlibat tu bodoh sesangat. Ape mereka ingat mereka boleh lari dari keadilan ke. Negeri ni takde undang2 ke?? Mmg bodoh !! Tak caya pulak budak universiti blh wat perangai bodoh mcm ni.
    Gantung je kesemua mereka or biar je dia org dpt life sentence. Sesuka hati dia nak kerjakan anak org. Tapi sebagai umat islam rase mcm tak caya je, ade manusia sekejam tu. Anak2 setan semua tu…nilah punca kurang didikan drp mak bapak.

  34. KESIAN says:

    SEMOGE ROH ARWAH DI MASUKKAN KESYURGA.. SEMOGE PEMBUNUH MENDAPT KE TALI GANTONG… KESIAN ARWAH MENJERIT MINTA TOLONG TAK DE SAPA TOLONG