berita

Kelirulah. Apa Dia Nasi McD ni? Nasi Lemak Ke Nasi Ayam? Eh, Dua-Dua Pun Bukan?

May 26th, 2018 | by Azyanshor
Foodies

Setiap kali menu baru Mcdonalds dikeluarkan, mesti menjadi fenomena. Mula lah penuh semua outlet McDonalds kan? Elok-elok nak makan benda lain, tapi bila sampai je kat McD, terus tukar nak rasa menu baru tu!

Iklan-iklan Mcdonalds ni pun boleh tahan mengancam. Memanggil sungguh! Tengah kenyang pun boleh rasa nak beli! Baru-baru ni, ada menu terbaru iaitu Nasi McD. Admin macam bingung lah. Nasi McD ni nasi apa? Nasi Lemak ke Nasi Ayam?

Nasi Lemak pun bukan Nasi Ayam pun bukan!

 

Betul tu, Nasi McD! ni bukan nasi lemak atau pun nasi ayam. Sebenarnya, ianya hanya Nasi McD! Ada resepi rahsia yang McD cipta untuk Nasi McD! Diorang ni tau. Sebab tu korang tak boleh nak identify nasi ni nasi lemak atau nasi ayam! Yang penting sedap!

Nak lagi umph, korang makan dengan Ayam Goreng McD. Fuh, rasa ayam crunchy dan crispy tu dimakan sekali dengan nasi dan sambal McD ni, memang terangkat!

Nasi ni bukan kosong je, ada sambal istimewa, telur dan salad sekali. Aroma yang memukau ni sure buat korang termimpi-mimpi! Hurm, sedapnyaaaaa! Tengok gambar pun dah terliur. Rugi korang tak try tau!

Order Nasi McD tau bukan Nasi Lemak McD!

Ha, kalau korang nak order tu jangan lah cakap nak nasi lemak McD, nanti korang dapat burger nasi lemak pulak. Dah nanti korang bertambah-tambah confused. Korang kene cakap Nasi McD je! Takde lemak-lemak tau hehe

Tapi, kalau korang rasa macam nak berbuka puasa dengan nasi lemak, haa..order lah Nasi Lemak Burger tu. Itu pun sedap jugak, dengan kepingan ayam rangup, sambal dan telur. Wah..wah.. terliur admin tulis ni.

So, pastikan korang tengok betul-betul menu tu sebelum order okay! Pilih set yang korang nak. Jangan lepaskan peluang untuk rasa Nasi McD ni tau. Confirm tak menyesal!

Maklumat lanjut korang boleh klik kat sini!

The following two tabs change content below.

Most Read Today