berita

‘Kepada Haters Taik Kucing, Jangan Nak Menyibuk’- Dikatakan Berhutang Dengan Pelanggan, Ini Respon Pasangan Nur Sajat

December 14th, 2017 | by Ash Nordin | 0 comments
55.6K
reads
90
shares
Kini Trending

Untuk menceburi bidang perniagaan bukan lah sesuatu pekerjaan yang mudah. Sebagai usahawan, mereka harus menyediakan strategi dan bersedia untuk berhadapan dengan segala kemungkinan. Perkara ini mungkin dapat dikaitkan dengan Coach Yin, iaitu pasangan kepada Nur Sajat.

Jika Nur Sajat berniaga produk kecantikan, Coach Yin pula menjadikan produk kesihatan sebagai sumber mencari kewangan. Tetapi ada sesetengah pihak yang tidak bersetuju dengan cara Coach Yin mengendalikan wang dari pelanggan-pelanggannya. Apa cerita ni?

Duit baki sedekah ke masjid

Terdahulu, Coach Yin ada memuat naik foto serta kapsyen di Instagram dimana dia bersedekah duit baki dari pelanggan-pelanggannya ke tabung masjid.

Salam jumaat semua?.coach nak bagi tahu kepada customer coach yang ada terlebih bank in, contohnye staff coach lupa nak selit kan baki duit korang dalam parcel, coach sumbangkn duit balance korang kepada masjid berdekatan dengan rumah coach. sebab masjid tersebut memerlukan sumbangan untuk pembinaan (upgrade). So, mungkin ada yang korang malu nak whatsapp coach minta duit balance, yer lah balance Rm2,balance Rm3. Mungkin korang segan/malu. Sebab kadang2 order masuk terlalu banyak. Kitorang terlupa. So,coach harap korang halal kn. Duit korang coach bagi sumbangan kepada masjid tersebut. Coach harap semoga Allah murahkan lagi rezeki korang dan sihat tubuh badan sentiasa. So, kepada customer yang membaca post cosch yin, coach Harap korg halalkn.????

Berhubung dengan post itu, ini pendapat netizen;

‘Tak perlu nak menyibuk..’

Korang masih ingat lagi tak post coach yang sebelum ni. Pasal lupa nak bagi duit balance. Mereka dah halalkan. Tapi sebelum mereka halalkan saya akan info dulu kat diorang samaada mereka halal ke tak. Kalau mereka nak refund. Kita akan terus bank in. Contoh gambar kanan staf saya lupa nak refund. Tapi saya akan tanye dahulu cusotmer. So kepada haters tahi kucing tu??.kalau tak tahu. Jangan sibuk nak jadi acah2 ustaz dan ustazah. Sebab coach tengok korang pun aurat pun tak terjaga. Tapi bab agama bukan main sembang kencang. So harap post coach ini dapat memberi korang faham. Bukan terus nak komen je. Saya dan customer saya sentiasa hormat 1 sama lain.. Kita akan tanya dahulu samaada mereka halal ke tak. So kepada haters tahi kucing, tak perlu nak menyibuk dalam instagram coach. Kau tak suka, tapi gigih pulak stalker. Biasa orang macam ni jenis hati busuk.

Walaubagaimana pun, ada juga yang memuji tindakan Coach Yin;

Sumber: Instagram Coach Yin

Save

Save

Save

Most Read Today