berita

Kerana Kasihan, Wanita Ini Sewakan Rumah Kepada Pelajar ‘Susah’ Namun Ini Yang Dia Dapat

July 15th, 2017 | by Wan | 9 comments
15.9K
reads
1.7K
shares
Isu & Kontroversi

Gelinya! Boleh pula dia duduk dalam keadaan rumah yang kotor macam itu! Seorang pengguna Twitter, Ashry Razak memuatnaik beberapa keping foto keadaan rumah yang disewakan oleh kakaknya kepada sekumpulan pelajar lelaki.

Apa yang memeranjatkan ialah keadaan rumah terbabit yang begitu kotor penuh dengan sampah. Dakwa lelaki terbabit, ke semua penyewa telah dihalau atas beberapa sebab yang tidak dapat dimaafkan.

Sampah berlonggok

Liat bayar sewa, halau keluar

Sewakan kesian kerana orang susah

Nasi dah jadi bubur

The following two tabs change content below.

Wan

Content Champions at Rev Asia Berhad
Ex boyfriend Neelofa, sedang berusaha memenangi hati Ummi Nazeera, bukan kerabat diraja, penulis bertauliah.

9 Comments

  1. Sharifah Sakinah Mengangkang Cetus Kontroversi says:

    Mesti orang Kelantan.pengotor

  2. abg jambang says:

    keja betina betina burit busuk la ni

  3. Dia says:

    jgn salah kan negeri… saya bg sewa bilik siap dengan perabut bagai kat sudent & yg berkerja… semua lulusan u org kata. tp rumah mmg hancur, gril depan kopak, tombol pintu bilik usah cakap lee… tandas dah kalah tandas awam, bilik air licin bkn dek terlalu bersih tp berlumut sampai tile dah tak nampak warna puteh. kita yg tuan rumah nee lee g cuci rumah dah teruk sgt. yg best masa kita cuci diaorang nee best jew duk kat dlm bilik.. sampai kita cakap tlg jaga kebersihan, buat cam rumah sendiri yg mak akan bebel bila rumah bersepah.. tp tuu mcam masuk telinga kanan keluar telinga kiri.
    **semua budak perempuan & takde pon dr kelantan yg korang cakap pengotor tuu. pengotor tuu sikap individu bkn sikap dr negeri mana. kadang2 rasa nak biar jew rumah tu kosong dr sakit kepala.

  4. Dah terkena says:

    Sy ada pengalaman sewakn rumah dgn org dari negeri yg selalu jd igauan ngeri ramai org..Klu xde pengalaman sewakn rmh dgn org2 ni kita xtau kan..paham2 sndiri la ya negeri mana..Mmg teruk la, hancur, bilik air kotor, dlm rumah penuh sampah, blh dorg hadap sampah sarap dlm rumah. Mula2 dgn pasangan suami isteri yg asal dari negeri tu la, lps tu budak2 bujang lelaki,negeri yg sama.Confirnm dorg mmg habit mcmtu. Patutnya ubah la persepsi negatif org ramai yg fobia bila sebut yg dorg ni sinonim dgn sifat Pengotor..Mmg sedih tgk rmh dh mcm reban ayam..sakit hati, geram,etc last2 jual je rmh tu.

  5. juanna says:

    penyewa yang buat onar kat rumah sewa begini memang dah sebati sikap pengotor kat jiwa depa..tak kira dtg dari negeri mana. sy pun menyewa dulu, bila keluar rumah siap bersihkan semua bilik n tandas n buang segala bapak sampah..penyewa lain tak perlu buat major cleaning kalau nak masuk.