berita

Kisah Romantis Perkahwinan Gadis Melayu & Jejaka Korea Ini Pasti Buat Korang Tersenyum

May 20th, 2015 | by Wan | 26 comments
30.2K
reads
1.5K
shares
Kini Trending

OHBULANKOREA

Ibarat bulan jatuh riba. Mungkin itu perumpamaan yang paling tepat dan sesuai untuk menggambarkan kisah menarik gadis Melayu berusia 23 tahun yang berjaya mengahwini jejaka Korea ini.

Siapa sangka bertemu buat pertama kali ketika ditugaskan untuk menjaga pelajar antarabangsa menerusi program ‘exchange student’, Fadhi dan Aiman Kim Je Young akhirnya berkahwin beberapa bulan kemudian.

Namun di sebalik perkahwinan tersebut, banyak cerita menarik dan kelakar yang dikongsikan oleh Fadhi sendiri menerusi laman blognya. Kami yakin korang mesti tersenyum sendiri bila baca nanti. So sweet!

Nikah Selepas 3 Bulan Kenal

korea11

Menurut Fadhi selepas sebulan berkenalan, hubungan mereka bertambah rapat dan Kim memberitahu hasrat hatinya untuk menikahi Fadhi.

Ibu bapa Fadhi pada awalnya tak percaya dengan apa yang dikatakan oleh Kim namun 3 bulan kemudian mereka berdua melangsungkan pernikahan yang dilakukan secara kecil-kecilan.

Sanding pun belum lagi sebab masing-masing busy. Ini kisah bagaimana mereka berkenalan.

oh2 oh

Kini Belajar Di Korea

fadhi

Menurut bacaan kami di blog Fadhi, dirinya kini sedang mengikuti pengajian di Sungkyunkwan University di Korea.

Paling menarik, kalau korang merancang untuk melancong ke Korea, boleh lah dapatkan harga pakej percutian yang sangat murah dengan Fadhi. Tourist guide gitu.

Sebenarnya banyak lagi kisah menarik berkahwin dengan jejaka Korea yang dikongsi oleh Fadhi di blog dirinya. Korang boleh baca sendiri ye.

Kredit Foto : I am Fadhi

The following two tabs change content below.

Wan

Content Champions at Rev Asia Berhad
Ex boyfriend Neelofa, sedang berusaha memenangi hati Ummi Nazeera, bukan kerabat diraja, penulis bertauliah.

26 Comments

  1. untunglaaahhhhh says:

    krik krik krik..gadis2 melayu lain tgh bz keje atau assignment ke?? tak baca artikel ni?

  2. si comel says:

    kelakar plak pic no 2..pkai songkok tu..hahaha..muka sama jodoh kuat..

  3. Lolo says:

    setakat muka korean mcm ni berlambak kat bukit bintang dik non!

    • sephia says:

      so? ko dengki apahal? dah jodoh dia..nak dengki pulak

    • budus nya lolo says:

      budus laa lolo.. ko ni kalau bukan bapok x laku mesti awek muka jamban kan.. wow i likeeee

  4. apetah says:

    That’s their fate….so why condemn them? Xdpt spouse hnsem or cantik ke yg nk [email protected]?

  5. B.Neitzel says:

    Tahniah… InshaaAllah, Saya pon akn kawin dgn Korean nnt…

  6. sephia says:

    “yang berjaya mengahwini jejaka Korea ini.” tak hapa2 ayat ni…yang berjaya? siapa yg ajak siapa kawen dalam cerita ni? macam pompuan tu pulak yg berusaha ngorat laki tu..penulis agak baghal

  7. lolo says:

    Besar tanggungjawab si suami tu. Lagi lagi, baru masuk islam. Kahwin bukan sekadar rupa paras. Yg penting agama. Salah didik jadi penghuni neraka. Nauzubillah min zalik

    • Mini says:

      tak perlu kot nak fikir negatif. Penghuni neraka ke syurga ke, itu lain cerita. Asalkan diaorg ikut perintah Allah dan tinggal apa yg dilarang.

    • lala says:

      ala jgnla negatif sgt,,kdg2 mualaf ni lg tinggi ilmu agama dr kite yg mmg dh lahir dlm islam..doakan je yg baik2…yg islam pun dh xnmpk cm islam pa cita…

  8. sara says:

    kawen lelaki korea pun nak bangga ke?haha haprak

    • mary says:

      Takde pulak dia cerita yg dia bangga diri. Sekadar berkongsi kisah pertemuan dia dkt blog je. Yg awak butthurt sgt dah kenapa?

  9. haku says:

    abeslah pasni peminat2 kpop pasang angan2 nk kawen ngn mata sepet cmni. lol. lagi kuat angan2 dorg. haha

  10. Sam says:

    Bangga ke apa dpt kahwin korea? Hahaha aneh wanita melayu ni.

    • miss m says:

      jangan laa cakap wanita melayu.. random sangat tu.. sebab aku melayu pun tak minat terasa langsung nak bersuamikan laki korean..

    • lynn says:

      Bila masa dia bangga? Reti membaca ke tak awak ni?

  11. mana2 je says:

    tahniah kepada anda berdua semoga bahagia sampai ke akhir hayat..romantik gitu…????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  12. nina says:

    dulu selalu nampak dorang makan kt kafe

  13. a says:

    show off nyeeeeeeeeeee.. ada org kesah ke ko kawen dengan siape??? glamer ke???

    • hurmmm says:

      saya follow insta fadhi ni dah lama. dia takde pun nak show off bagai.lumrah lah sesiapa pun ada instagram dan blog sendiri. dia tak gila glemer pun. orang lain yang dok viralkan kisah mereka. page ohbulan ni dah mintak izin ke nak kongsi kisah dia kat sini. mana tau dia tak suka. dia pun nak privasi sendiri.

  14. miss m says:

    aku tak rasa apa2. memang nampak perempuan ni yang berusaha nak ngorat laki tu.. maaf lah, aku masih tak faham kenapa perempuan berangan sangat nak lelaki korea. bagi aku laki korea ni lembik..muka ganas tapi nyanyi lagu jambu, x keras langsung.. laaahai! hari2 nak romantik pun tak boleh jugak..

    • izzat says:

      lembik taik kucing ko….ko nak tau setiap lelaki korea diwajibkan jalani latihan tentera, bukan macam lelaki melayu harap plkn pun lembik. jangan ko tengok pada muka jambu diaorang je

  15. ..... says:

    Klau dh jodoh… laki korea ke jepun ke bangla ke..trima aje.. smuanya dh ketentuan Allah..fkirlah positiv… setiap yg brlaku de hikmah.. x pyhlah nk ktuk2…

  16. Lia Darliesa says:

    Jodoh,pertemuan,rezeki,ajal dan maut,celaka atau bahagia kita semua tak tau.Ketentuan Illahi untuk mengatur perjalanan hidup seseorang.Berbagai bangsa hidup di Malaysia ini sudah tertulis di suatu kertas suratan hidup masing2.Tak terjangkau oleh fikiran apa yg akan berlaku pada hari esok.WALLAHUALAM.