berita

Lan Todak Maki Adik Beradik Shila Amzah?

April 15th, 2013 | by Ai | 41 comments
212
reads
8
shares
Isu & Kontroversi

8207_482749788446791_89752321_n

Menerusi status di laman Twitter milik adik penyanyi terkenal, Shila Amzah beberapa jam yang lalu, Syada telah memuat naik beberapa status yang menunjukkan seolah-olah dirinya bengang dengan individu yang memanggil adik beradiknya dengan gelaran yang tidak enak seperti ‘barua’ dan ‘anjing.’

Twitter Syada Amzah

Twitter Syada

Dalam pada itu, menurusi akaun Twitter yang berlainan, dua lagi adik beradik Shila, iaitu Shafiq dan Syahir turut memuat naik status yang sama, di mana mereka telah melahirkan rasa marah dan geram dengan individu yang digelar sebagai ‘Lan Todak.’

Melalui semua status tersebut, adakah mungkin individu yang digelar sebagai ‘Lan Todak’ tersebut ada kaitan dengan pelakon filem juvana, Sharnaaz Ahmad? Apa pun diharapkan perkara sebegini tidak berlarutan dan diharapkan masing-masing akan mencari jalan penyelesian untuk berdamai.

Twitter Shafiq

Twitter Syahir

Sumber : Twitter Syada & Shafiq Amzah

41 Comments

  1. Brutal Mom says:

    beraper banyak lan todak yg ade pat m’sia ni eh…tak baik buat begini…kalau tak suka seseorang, dan nk maki hamun org tu, jadi lah gentle man, jgn gunakan nama samaran….

  2. DEANDAUD says:

    … nama pun dah cermin nama binatang.. tak pelik la perangai dia pun memang dasar perangai BINATANG

  3. Cumi Olen Olen says:

    Mmg tak berkenan sgt tgk Lan Todak nie…Kata tu hari dh tak mau amik tau,ni apahal meroyan lagi..sudah2lah…jgn malukan diri sendiri dgn kebodohan awak tu….

    • lynnyana says:

      kalu betul die maki makna buktinya..
      jgn sebab die pames baru2 nie anda pon nk tumpang glamer.. sory to say..

  4. shilalas tegar says:

    Ape lg la yg si lan todak ni nak? dh terang2 org tolak cinta ko n family shila pon x kumpunan nak menantukan manusia mcm ko ni. sudah2 la nak ganggu idop org.. shila tgh menempa nama, jgn la pulak ko sebok nak ganggu emosi die n family.. pg la carik cinta dr pompuan yg sanggup dgr maki hamun ko tu. Biadap, x der adab.. kite ni org Islam jgn senang2 nak menggelarkan seseorang tu dgn gelaran yg sgt biadap. bukan ape, takot nanti patah balik ke diri sendiri…
    renung2kan dan selamat beramal……

  5. kekcoklat says:

    tgok muke pon tau mmg lan todak tu kurang hormat org n pns baran..sib baik la dorang putus. org dh xnk dah laa..nk maki2 pulak family org. ape pon x bleh.

  6. pemerhati says:

    mang patotlaa shilass tggal ko sharnaazz…lu xguna punyer olang……

  7. BeLLa says:

    simbah minyak kat api, mmg menjadi2 la baran shanaz tu! yg shila tu pun bila shanaz senyap, dia trhegeh2 mngharap. apa ending korang nie ek? cinta tnpa restu.. bezanya nie sbb nk restu family pompuan.. kalo mcm fs dh senang dh, mak jejai x restu jalan jer sbb bkn bpak jejai yg walikn fs..

    • BeLLa says:

      lg 1 shanaz, blah la muhasabah diri! tenangkn hati.. jd lelaki xboleh baran2, tau x!!!

    • berani kerana benar says:

      Islam mengajar kita untuk menghormati dan mentaati ibu bapa. bukan cara untuk mengenepikan ibu bapa bile nak berkawin.. mmg org slalu kate yg nk kawen ank.. tapi, kalau sekadar nak kawen dgn anak tp hidup x bahagia dgn mertua ape cerita? mak ayah mane sanggup tgk ank gadis die dimaki hamun, dipukul sewenang2nye? ishk x paham betol dgn manusi mcm ni….

  8. mawar berduri says:

    X habih2 ya lan todak ni cari pasal dgn org sekeliling.. ada hati nk turun padang ajar anak org berbahasa konon?? Ko dh la budi xde, apalg bahasa?? Asik mencarut ja.. menjahanamkan anak org lg blh lah! Ingat dh tobat, insaf tp x sudah2 membodohkan diri sendiri.. sedar2 lah bro, mulut puaka mu bila bersuara seakan menyumbat kasut busukmu ke dlm mulot sendiri.. baik shut up & live ur own life. Org dh xnak, move on la.. nmpk sgt terhegeh2. Muka tembok tol la ko ni??!!!

  9. akusipanasbaran says:

    Sudah la sharnaaz hoi. Tamatkan jekla drama kau nih.. mmg kau nih panas baran, tak hormat orang, spe jek suka kau.. tuh pon ade hati nak bg nasiht kat pelajar kaki buli tuh.. tengok cermin nasihat diri ku tuh dulu sebelom nasihat org. Diri sendiri pon ta betol.. tahu la shila tu dah universal.. kau ape ade? Hahaha… sedar la diri tuh. Cakap tak serupa bikin.. kate tanak dengar nama. Tp dok nak kan lagi anak org tuh wtpe.. pls la..

  10. Aku says:

    Sharnaaz Ahmad, berhenti hancurkan masa depan & kebahagiaan keluarga org.. Berhenti maki hamun org, dasar pelakon hebat depan org mcm kau lah paling mulia pada dasarnya kau kejam..

    • lynnyana says:

      bukti x de krg men tuduh2.. kang dpt dosa fitnah x semena2.. die 2 manusia biasa.. jgn nk hukum org..
      sepatutnya kt doa yg baik2 utk die bkn mengata dn mengutuk..

  11. fiber says:

    think +ve.orang lain kot!

    • 2 side of coin says:

      tunggu shahnaz ckp apa dulu. kalau dia nak cakap la kan… jgn ‘melompat’ lagi. nanti kot la dia nak/dah explain, nak ‘melompat’ tinggi mana pun, lompat laaa..

  12. manusia prihatin says:

    Sudahlah nenas,hentikanlah drama kau ni. Cakap, nama shila pun dah x nak dengar, tapi kau yg terhegeh2 cari pasal.Shila tu artis antarabangsa,kau ape ade? .kau pergi muhasabah diri kau 2 lagi baik#MamatPoyo

  13. haterskorangdua says:

    ala…tu kan mmg salah dua2 kot……mula2 sharnaaz tu kata tak nak dengar nama shila…then shila buat lagu utk cinta hati dia….then,dah senyap ckit,sharnaaz pulak cakap selalu ambik tahu pasal perjalanan karier and hidup shila…then senyap ckit,now kluar pulak crita mcm ni..
    dalam snyap2 tu,diorg berhubung la sama2..merayu bagai….then,mungkin dpt tentangan lagi dari family shila bila dpt tau,mesti la sharnaaz ni mengamuk sbb shila ni mmg cinta mati die kot….
    so,diorg nak tentang satu dunia ni asal dpt cinta diorg…

  14. pah says:

    erm nape byk sgt org fikir yg lan todak tu Shanaaz?? baik diam kan aje..xpyh nk tuduh2..itu bkn dh jd fitnah ker?tuduh tanpa bukti? Mungkin “Lan Todak” ni timbul untuk megeruhkan lagi keadaan di antara family shila ngan shanaaz..sape taw kan..so just wait n see..

    • ARI says:

      SETUJU.. MUNGKIN ADA YG BENCI DAN BERDENDAM NGN SHANAZ, AMBIL KESEMPATAN UNTUK BURUKKAN LG IMEJ SHANAZ DI MATA KELUARGA SHILA DAN RAKYAT MALAYSIA, MAKLUM SAJA DR SEGI LAKONAN, SHANAZ SGT BERBAKAT DAN NAMANYA SEMAKIN MENYERLAH DLM INDUSTRI

  15. nd lalat says:

    Hahaha mat bangla ni dh meroyan balik dh….dia ingat dia gertak tk nk ambik tau lgi hal shila,shila akan merayu2 le kat dia blik….tgok2 shila terus angkat kaki ….2 yg gilo meroyan dtg blik 2…..mmg sewel le sharnazz bangla ni….

  16. lan ganas says:

    Masalahnya… betul ke itu sharnaaz ahmad…? ataupun someone yang mengambil kesempatan untuk menjatuhkan nama sharnaaz??? Kalau saya ditempat keluarga shila… buat bodoh dan selidik dulu. Masa suka mengagung2kan.., suka…, sayang…, dah anggap abang… tapi bila dah slak sikit… korang pun lebih kurang sama jer. jangan hanya menuding jari kearah orang lain…fikir diri sendiri dan keluarga dulu ye! Manusia…mmg tak perfect!!!

  17. Usin Lempoyang says:

    Nama Lan Todak tu kemungkinan besar BUKAN Sharnaaz! Sharnaaz mmg tak akn buat begitu coz dia byk kali ckp dia tak mau dengar or sebut nama Shila Amzah lg. Dia xnk ambik tau psl Shila n mcm2! Mesti ada org ambik kesempatan di ats kejadian yg menimpa mereka berdua. Tggu penjelasan Sharnaaz.

  18. izzulizrie says:

    namaku lan tanduk bukan lan todak

  19. cinta gila says:

    Lan todak ni aq rasa mmg sah2 sharnazz sbbnya dulu masa dia maki hamun cinta hati dia dulu…mati2 dia kata akaun twitter dia kena hack, skrg kalo tya pon mati2 dia tk mengaku lan todak 2 adalah dia…org gila pon pandai tau lepas lontar batu sembunyi tangan….lgi2 kalo gila sbb cinta, lgi le sangup buat keja2 gila…cinta boleh buat org jdi gila….org gila boleh sembuh sbb cinta….

  20. Pape jer says:

    So, Sharnaaz keluar statement taknak dengar nama Shila tp confirm ke dia dah tak ganggu shila? Nama pun pelakon setakat putar belit cerita apa ada hal.

  21. suke maki hamun says:

    cube tanye kat mak bapak lan todak tu macam mane diorang ajar anak diorang mase kecik dulu?bagi makan ikan todak banyak sangat ke?tak pun diorang biar budak tu main dengan ikan todak sampai kurang mase untuk mengajar, diajar atau yg sejajar dengannye…mungkin mak bapak lan todak lebih banyak mengenjut daripada mengajar lan todak yg kurang ajar…maka terbentuklah anak ikan todak membesar tanpa kasih sayang secukupnye…jangan salahkan die…salahkan mak bapaknye sebab mengenjut sampai membenihkan lan todak ini.sekian.

  22. amoy says:

    hrmmm…rileks sudah…knp EMOSI sgt semua nih?ish ish ish…SYAITONIRROJIM makin bjoget2 bila sme bagi komen yg penuh emosi..kawal skit..berita blm sohih lagi..huhu ISLAM ITU INDAH :)

  23. Tutti fruitti says:

    Nie pendpt aku,lps jek shila berhijab..dgn kuasa Allah..Petunjuk buat shila siapakah yg lebih terbaik utk jodoh dirinya…!alhamdulillah berkatnya..Allah lindungi anak gadis bernama shila nie.biarlah sedikit kecewa tp akhirnya pasti kebahagiaan buat shila yg patuh dgn ibu bapanya..

  24. nani says:

    sharnaaz x komen pun .. semua family shila amzah .. nampak sgt shila and family kemarok publisiti ..

    • lynnyana says:

      aq pon x pham x de pulak keluar citer die maki2 org..
      bukti pon xde.. dulu jer.. skrg die lbh tumpukan kpd kerjaya die.. mentang2 name die nek baru2 nie kes video tue.. kua pulak cite baru..ntah ape2 jer..

  25. Abu says:

    Ada ke org maki org lain bgtahu satu dunia. Ada ke org merompak pi bagitahu satu dunia. Duhh yg menghadapi semua makian dan dugaan aku rasa keluarga shila. Semoga mereka terus tabah & terhindar dr anasir2 jahat ni..

  26. CK says:

    Alah kalau takde angin takkan pokok bergoyang. Ke sharnaaz yg nak publisiti percuma. aku harap dorang tak bersama lagi. Minta jauh lelaki macam sharnaaz ni.

  27. hasrulhassan says:

    Lan Todak melanggar Singapura .. hehehehe

  28. Chill says:

    Rileks r sume. Ape mau bikin keco maa. Todak x todak itu dosa pahala biar dia tanggung laa. Kita jgn nak lebih2 menghukum dia pulak. Islam kan indah. Toksah keco keco la. Name pun artis kan? buat slah sekecil kuman pun org nampak. Kita? Renung renungkan lah.

  29. kecoh arrr ! says:

    korang komen berjela-jela macam boleh selesaikan masalah jee. stakat komen je takde guna arr . nak pegi pukul laa lan todak tu ramai2 . baru puas hati .

  30. didiey says:

    Kecoh2 lagi pasal budak sharnaaz ni!!..dia pun dah ada gf baru la..ari tu aku npk dia dgn seorg perempuan mesra betul kt Hilton. Sharnaaz ni pun dah tak nak kat shila lagi..shila pun move on la..tolong la..dia dah tak hormat family dah maki2 kt twitter bagai..orang panas baran takkan berubah! Takkan org mcm ni nak buat laki? Nama ko pun tgh popular sekrg..jgn la sbb lelaki mcm ni ko nak hancurkan hidup ko..fikirlahhh..

  31. lan pari says:

    kalau tak de gossip lan tak popular,so cari la gossip murahan.bangla.lan bangla

  32. sister says:

    Nasihat saya secara jujur kepada Shila..
    Shila, u deserve someone better than Sharnaaz Ahmad.
    He is absolutely immoral.

  33. vika says:

    kalao nak benci si sharnaaz tu xkesah la..tapi jgn kaitkn mak bapak die yg xbdosa tu..

  34. pencinta alam says:

    Shila Amzah,are u still with this fella?U are either too blind or very stupid to fall for him.Ada banyak laki lain kat luar sana yang lagi bagus n baik drpd dialah.Kalaulah you baca komen2 nie,tolonglah jangan buat keputusan yang paling bodoh sampai akan membinasakan kerjaya you sebagai seorang penyanyi.Yang si Lan Todak nie takde benda lain nak buat ke?Jgnlah nak buang masa menggunakan media to get cheap publicity.U r a nobody n both of your movies which u had acted pun tak meletup.I would recommend that you pi belajar berlakon n better urself rather than trying to make urself famous for the wrong reasons.Shila is soo pathetic…I just pity ur parents.Janganlah menghampakan mereka.Kalau you bercadang nak dgn si Bangla nie,I think not only me,but most of us will not support you anymore.A foolish n selfish act should you decide to be with someone that does not appreciate you for what you are and as a woman.