berita

Lelaki Ini Gaduh Dengan Nurse & Guard Demi Teman Isteri Hamil Anak Ke-7

July 21st, 2015 | by Noraniza | 25 comments
1.6K
reads
-1
shares
Kini Trending

Screen Shot 2015-07-21 at 1.02.01 PM

Inilah baru dinamakan suami mithali! Walaupun isterinya sudah ada pengalaman melahirkan enam orang anak sebelum ini, si suami masih lagi setia menanti di sisi.

Malah, walaupun telah dihalang oleh nurse dan pengawal keselamatan hospital, si suami tetap teguh dengan pendiriannya mahu menemani isteri.

Alasan yang diberikan lelaki ini cukup mudah dan bakal menyentuh hati wanita!

Screen Shot 2015-07-21 at 1.01.45 PM

Mcm2 ragam dlm wad ni… Rase sayu tgk pasangan dpn katil ni.. Isteri mengandung ank ke 7…di ulang ye ank ke 7 uolls… Suami muda 5thun dr isteri.. Isteri mngandung 3bln..kuar drh..

Si suami smpi brgaduh ngan nurse n mak guard nak teman istri nye..nurse x bg sbb ini wad pompuan..
Akhir nurse n mak guard benarkn die tngu di luar tapi aku tengok setiap 10min die msuk tgk isteri…
Last..nurse n mak guard biar je..

Terdetik dlm ati..bgaimana ank2 yg lain kat uma..x kje ke suami die ni… Nanie kan..xmau jd tnda tnye trus direct minta jwpan dr sisuami ni..

“kak (walau sebaya) istri sye bkn ari2 msuk wad…sye kne teman die..die ngndungkn ank sye..kdaan n emosi die sgt x stabil..sye kne teman die..ank2 sye yg lain sye minta tlg atuk n mkcik diorg tengokkn..saye kerja sendiri kak..masa sye bley adjust..yg penting isteri saye ni…”

Alololo…sweet nye…

Sumber: Facebook Nanie Nanie

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior, Content Champions at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

25 Comments

  1. Ana Makarena says:

    Anak ketujuh??? Aiyyo, carik hobi lah dik, kat rumah takde tv ke??

  2. rumput says:

    Bagusnya laki dia.harap laki iolss siap p shoping dulu biaq iolss terkontang dlm wad

  3. lisa says:

    kalau mcm nie punyer penyayang laki kat bini dier..ko ader 10 anak pon aku x kisah. sbb bertuah anak2 yg dilahirkan dpt ayah mcm dier.

    Tak mcm sesetengah org, main ngan bini, dpt anak pastue carik betina lain. Baik toksah hidup klu mcm tu.

  4. Alolo sweet bangat says:

    Kalo nk loving sgt masuk le private hospital..dok kat single rooom..ni pesakit lain nk berehat..dan aurat mereka pun harus dijaga..ada sbb knp org lelaki tidak dibenarkan menjaga di wad perempuan..ada risiko kes pencabulan..

    • Annoyed says:

      tak sumer org kaya mcm ko la ngok. baruah

    • sks says:

      otak kat lutut brader ni..klau lu kaya,tk smua kaya mcm lu..kaya tp akai tarak

      • M says:

        Mmg la.tp kesian la pesakit lain..kalau xmampu ke swasta,ikut la peraturan

        • Bai says:

          Setuju. Beruntung si isteri dpt lelaki mcm ni. Tp kalau dah namanya hidup bermasyarakat, ikutlah peraturan. Kesian pesakit2 muslim yang lain. Tak pasal2 aurat terdedah. Kot ye pun sayangkan bini, jangan sampai jadi selfish. Ada yang sedang mengandung anak ke10 pun rilek je takde suami nak teman every 10 minutes. Aku pernah admitted ke hosp kerajaan, pesakit depan katil aku husband dia doktor kat hosp tu jugak, by right boleh akses masuk wad tanpa halangan pada bila2 masa, tapi just dtg sekali sekala je sebab nak jaga aurat pesakit2 perempuan yg lain. Bukan semua hosp ada partition by dinding. Most of gomen hosp katil2 pesakit hnya dipisahkan by curtain, so aurat memang senang terdedah. Jadi tolonglah jangan jadi selfish as if bini kita sorang je yg ada dlm wad tu

          • meyampah says:

            please eh stop using agama as a reason for everything. tu sebab la org pandang serong pat islam. the world doesnt only revolves around us. if other religion can compromise with us, why not us. urghhhh..

          • spek says:

            Dah hakikatnya mcm tu. Ramai pesakit muslim drpd non muslim. Kena hormat menghormati la. Kau ingat non muslim tak malu ke terdedah sana terdedah sini masa mengandung? Dorang pun ada rasa malu jugak walaupun non muslim. Cetek btul akal.

  5. Coach Azmer says:

    ISTERI DAH BAGI ARAHAN ..IKUT JER

  6. Coach Azmer says:

    Isteri dan bagi arahan..ikut jer

  7. Faiz says:

    bukan masalah loving tahap diabetes…mane2 wad perempuan, lelaki mmg tidak dibenarkan menjaga di d..sbb ia akan mengganggu pesakit perempuan yg lain utk berehat dan tidur…pesakit lain pun ade rasa malu kalau nak baring n tidur di depan atau sebelah lelaki yg tidak dikenali…sbb katil hospital ni jaraknye dekat je.

  8. Erk says:

    Ini bukan loving tahap diebitis…pentingkan diri sendiri namanya tu…Pesakit perempuan confirm banyak kat sana..malulah sikit brader.. Dah anak ke 7 kann.. Bini dah biasa dah tu.. Kesian pesakit lain .. Mcm mana boleh lepas masuk?

    • Keladi says:

      Katanya bergaduh dgn misi n guard. Malas nak gaduh berpanjangan sebab tulah kot lepas je masuk. Org lain byk lagi keje berfaedah boleh buat drdp melayan relative yang degil2

  9. popo says:

    Saya pernah masuk wad hari tu masa tgh mengandungkan anak pertama. Kalau ikutkan mmg nk sgt suami temankan. Tp kami phm kat wad tu semua perempuan. Mmg xselesa bila ada suami temankan bini dalam wad tu. Bukan apa, nk tidur pun kena pakai tudung. Dengan baju hospital lengan pendek lg. Aurat kami kena jaga jugak. Bukan pasai loving ka apa.

  10. Orbit says:

    Ikut la peraturan hospital.. Mungkin bg kau sweet, tp bg pihak keselamatan hospital x.. Bygkan kalau semua suami masuk..yela kau blh masuk xkan diorg xblh.. Mcmana nurse nak buat keje dia?? Kes cabul, kes curi blh blaku bila dah crowded sgt.. Kau xkisah laki lain tgk aurat bini kau?? Lain la kalau kau mmg rela laki lain tgk.. Berfikir tolong jgn singkat sgt..

  11. norazwa says:

    Alangkah bahagianya jika aku dikurniakan suami begini…bilakah agaknya penantian ini akan berakhir…

  12. armin says:

    Tang aurat tu ok lagi sebab ada langsir pengadang boleh tolong tutup, peraturan memang peraturan tapi bertimbang rasa la skit. Hari ni kene kat isteri dia, esok lusa kena kat kamu? Hari tu mak aku sakit masuk ward tapi sebelah dia ada pak cik tua tolong jaga bini dia, apa nak buat, cuma suami dia je yang ada masa nak jaga isteri dia. Ok la tu. Cuma lelaki2 yang nak jaga isteri sila la jaga adab dan perangai jangan mata keranjang atau buat perangai tak senonoh kat pesakit wanita lain.

    • cik senah says:

      kalau hospital biasa..n wad yg biasa, jarak katil adalah dekat n langsir hanya digunakan ketika doc dtg check sahaja.. sbb langsir tu bukan dibuat khas utk setiap katil..cuba bayangkan, pesakit terpaksa pakai tudung n terpaksa jaga diri sebab ada peneman lelaki.x kira sweet atau tidak, tolonglah jangan pentingkan diri..kalau nak diikutkan, semua isteri nak suami temankan..tetapi peraturan tetap peraturan..

  13. m says:

    Sweet bangang ikut suka hati macam mak bapak ko punya hospital

  14. azima98 says:

    bertuah isteri yang dapat suami macam tu. bersangka baik jelah.
    maybe isteri dia emosi tak stabil n memerlukan suami dia kat dia.
    tak nak komen pasal aurat sbb tu hak personal. semoga dipermudahkan segala urusan pasangan ini.