berita

Masalah Yang Korang Sering Hadapi Menjelang Hari Raya! No.5 Tu Bukan Masalah Tapi Penyelamat!

June 5th, 2018 | by Mastura
Kini Trending

Sedar tak sedar dah setengah bulan kita berpuasa kan. Rasa macam sekejap pula masa berlalu tahun ni. Setakat ni persiapan raya korang macam mana?

Masih dalam bajet atau dah terlebih bajet? Hihi..  Tapi korang perasan tak kadang-kadang kalau korang dah buat plan raya pun, plan tu mesti kadang-kadang tak jadi.

Haaa.. Ni kami senaraikan beberapa perkara yang selalu menjadi masalah menjelang hari raya. Pernah kena tak?

Tak sempat nak beli baju raya!


Ermmm…raya berapa hari lagi, baju raya langsung takde. Ni selalunya terjadi pada kaum lelaki yang masih bujang. Sebabnya diorang ni sibuk dengan kerja dan kadang-kadang tak fikir sangat pun pasal raya ni.

Pastu malam raya, baru diorang ni gelabah nak cari baju raya. Kalau dah berpasangan ni lainlah sikit. Adalah orang nak ingatkan. Betul tak?

Tiada fesyen yang bersesuaian.


Pastinya raya nanti, korang nak nampak cantik dan vouge kan? Mesti pening nak pilih gaya apa nak pakai. Dahla setiap tahun macam-macam fesyen keluar. Lagi-lagi fesyen baju perempuan nak kembang lengan, nak ada ribbon, cakap je. Korang tinggal pilih je.

Sebab terlalu banyak pilihan ni lah kadang-kadang sampai tak tau nak pilih. Masuklah 10 kedai sekalipun sampai rambang mata tak juga pilih baju. Siapa macam ni? Baik korang mengaku.

Kekurangan bajet.

Masa raya ni la, banyak barang nak beli. Memang kena pilih betul-betul kalau nak beli. Tapi bila banyak sangat barang nak beli sampai korang tak perasan dah terlebih bajet, mesti korang stress kan?
Dengan nak prepare duit raya untuk adik-beradik, anak buah dan sepupu yang kecil lagi. Lepas tu nak belikan kuih raya untuk mak . Hmmm… Boleh botak kepala lepas Hari Raya ni.

Ada tak tempat yang sediakan semua kelengkapan raya?


Korang kalau boleh mesti nak pergi tempat yang boleh dapat semua barang kan, contohnya Jalan Tar. Kat situlah korang boleh dapat baju raya, tudung, kerepek, kuih raya dan macam-macam lah! Korang just kena pusing satu tempat tu je.

Tapi bulan puasa ni mesti penat kan nak jalan-jalan semua. Yelah dah jalan-jalan tu mesti hilang tenaga. Kalau korang tak nak susah-susah, apa kata korang singgah je kat Picksum.

Picksum pusat shopping online dengan pelbagai barangan menarik! 

Haa.. Kalau korang nak tau, Picksum ni merupakan satu platform atas talian yang menawarkan pelbagai barangan tempatan yang berkualiti! Dan sempena hari  raya yang bakal menjelang ni, Picksum menawarkan pelbagai promosi yang boleh korang nikmati!

So, apa tunggu lagi! Jom, kita usha apa yang Picksum tawarkan.

A post shared by KyLa | ZaYn (@kyla.zayn_kl) on

A post shared by Olá Scarves (@ola.scarves) on

A post shared by CHAOSinstyle. (@chaosinstyle) on

Haa… Macam mana menarik tak barangan kat sini? Tapi sebelum tu,  kalau korang nak tahu produk diorang ni, tak terhad pada baju-baju dan barangan perempuan je. Barangan lelaki pon ada juga kat sini!

So, korang yang lelaki tu pon boleh la try tengok. Mana tau ada yang berkenan kat hati.

A post shared by #TUATUEIDTEEN (@tuatu.co) on

A post shared by AMERHURST (@amerhurst) on

Selain tu, kat Picksum ni juga korang boleh beli barang-barang penjagaan diri buatan tempatan. Kebanyakkan barangan ni berkuali tinggi dan diperbuat daripada bahan-bahan semula jadi tau!

Produk-produk ni juga mempunyai packaging yang menarik serta mudah untuk dibawa ke mana-mana. Senangla nak bawa kalau pergi travel.

 

A post shared by Speak (@speakskinbeauty) on

A post shared by Muka & Co (@mukanco) on

Apa yang menarik untuk raya ni?

Sempena musim perayaan ni, Picksum ada menawarkan pelbagai promosi hebat tau. Antaranya:

  • Diskaun sehingga 50%
  • Free shipping dengan pembelian RM100 ke atas.
Raya sale ni akan berlangsung dari 28 Mei hingga 15 Jun 2018 tau.  Ada banyak jenama yang korang boleh pilih. 
 
So, tunggu apa lagi. Jom la singgah Picksum untuk dapatkan barangan keperluan raya korang. Confirm tak menyesal punyala.

Most Read Today