berita

‘Nada Suara Pemanggil Seolah Lakonan..’ – Wardina Safiyyah Respon Isu Teguran Tudung Nurul Izzah

May 26th, 2018 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Semalam viral satu video seorang individu membuat panggilan di FBI Live untuk menegur ‘tudung’  YB Nurul Izzah. Video itu mendapat perhatian ramai netizen yang rata-ratanya tidak berpuas hati dengan pemanggil yang dikenali sebagai Azrul itu.

Artikel Berkaitan : Ingatkan Call Nak Tegur Tudung Je, Sekali….Terus Berubah Muka Nurul Izzah!

Isu ini turut mendapat perhatian Wardina Safiyyah yang beranggapan itu hanya sekadar lakonan untuk menjatuhkan maruah Nurul Izzah.

Pemanggil memang sengaja, seolah berlakon

Ya.. saya dengar perbualan ini, dari nada suara nampaknya pemanggil memang sengaja, seolah lakonan, nak mengenakan Izzah. Menjatuhkan maruah Izzah sebagai seorang wanita. Ini nasihat saya kepada lelaki, kalau bukan isteri anda, bukan keluarga anda, TAK PAYAH NAK TEGUR WANITA ESPECIALLY IN PUBLIC! Urgh!

Sibuk sangat tengok orang perempuan kenapa? Sibuk nak tegur tak kena tempat. Dekat FB pun banyak. Suka masuk page perempuan, tegur pasal make up lah, baju lah.

YB muda sila jauhkan diri dari hadir ke program hiburan

Suami saya pernah kata kepada saya, dia langsung tak faham lelaki yang suka masuk page FB perempuan dan tinggalkan komen2 yang pelbagai ni, apatah lagi yang telefon dan menjatuhkan maruah seorang wanita Muslim seperti Izzah. Gila! Disgusting and so wrong! Tak malu kah dia berbuat begitu.

What did he expect from Izzah. I know what he expected, to put her to shame! One word -Misogynist! Kepada mana-mana individu yang berhadapan dengan situasi ini lain kali – TELL THEM OFF! The DJ should have told him off. Izzah was stunned! A good suggestion from Nadia Zainal. Rasanya YB muda2 ni buat masa ni, refrain yourself from attending any entertainment show like this. Sebab adanya morons yang macam ni. Tau lah nak rapatkan jurang dengan golongan muda, tapi boleh buat cara lain kot.

Sumber : Wardina Safiyyah OfficialPage

The following two tabs change content below.

Most Read Today