berita

Nasib Baik Aku Letak Te***- Dikecam Kerana Video Iklan ‘Over’, Ini Penjelasan Nizam Rahman

April 19th, 2017 | by Shafika | 23 comments
134.2K
reads
7.1K
shares
Isu & Kontroversi

nizamob

Baru baru ini viral satu video iklan produk dari Nizam Rahman yang berdurasi selama 2 minit. Video itu mendapat pelbagai reaksi netizen apabila rata-rata netizen mengecam lakonan Nizam yang dikatakan ‘lucah’ dan agak ‘over’.

Tidak tahan dikecam oleh ramai netizen, Nizam Rahman tampil memberi penjelasannya melalui Facebook video live.

Jangan feeling kau ustazah!

Seperti mana video yang tengah viral, aku peliklah kenapa yang kecam, komen, yang pakai tudung labuh, yang acah-acah ustazah/ustaz komen, orang macam itu sebenarnya pu**mak. Kalau aku cakap memang kau marah. Yang tudung-tudung labuh itu yang nak komen ala-ala ustazah, bu**h. Kau jangan nak feeling kau ustazah, tak payah feeling kau masuk syurga.

Betul geram, bukan nak cakap apa. Kalau korang jadi Nizam, Nizam tak kisah kalau korang nak komen cara baik. Masalahnya yang komen atau PM Nizam, ‘wei bapok! kau ubah-ubahlah jadi lelaki’. Ya Allah, sampai Nizam hilang respect dah pada orang tudung-tudung labuh ini. Orang yang macam itu yang banyak kutuk Nizam.

Bila aku buat video B-Confident itu, hmm kutuk bukan main. ‘Apalah video memalukan wanita’, kau cakap aku memalukan wanita? Nasib baik aku yang buat, kalau perempuan yang buat, kau rasa apa jadi?

Nasib baik aku letak tetek. Kau pergilah komen dekat wanita-wanita yang seksi apa, buat-buat tetek, kau pergilah kutuk. Tak masuk pun iklan, tak masuk pun siakap keli, tak masuk pun media. Kenapa aku yang lelaki pun buat macam itu korang rasa tergugat? Sebab korang tak ada tetek, kan? Buat itu salah, buat ini salah. Aku dah mengamuk ni.

Kalau kau alim, kau pergi solat dan doakan Nizam. Bukan kau nak kutuk aku, ‘hei, ubahlah. tuhan laknat kau menyerupai wanita’. Kau tau tak, kau cakap-cakap laknat, kau siapa? Kau bukan tuhan. Hanya tuhan saja yang boleh melaknatkan kaum-kaum Dia.

Jangan libatkan mak bapak!

2
Kakak Nizam juga turut marah dan terkilan dengan komen netizen yang tidak sepatutnya mengecam adiknya sehingga melibatkan ibu bapa mereka.

Aku tak hairan pun. Sebenarnya yang cakap itu, dia tunding satu jari kat orang, 10 jari datang kat dia balik. Dia kena fikir dia ada mak ayah, adik beradik lain, tak jatuh pada anak kau, adik kau. Dia kena fikir. Speechless, geram.

Sampai ada yang maki cakap ‘ini mak bapak kau yang ajar?’. Jangan main-main mak bapak tau. Kalau aku cakap kau anak luar nikah, kau marah tak? Janganlah macam ni, sebut-sebut nama mak ayah.

Sumber : Nizam Rahman

 

The following two tabs change content below.

23 Comments

  1. JOHN DOE says:

    SAPE SUH CRI PENYAKIT WAT IKLAN GITU..ADAP JE LA

  2. Mamijarum says:

    Dah buat benda x senonoh, Pastu ko nk suruh org belai2 ko…… Pigidah! Kau cr pasai, dan ko Hadap jer lah…. Igt apa yg td tu mgkn teguran drp Allah…. Kl kau nk ambik pengajaran La… Kl kl tak mau pun ada aku kisah… Pilih syurga atau neraka… Kl kau ngaji mesti kau tau ciri ahli syurga dan neraka….. Sindiri mau igt La bro!

  3. Joseph says:

    Xpa bro… Ure doing variation dlm iklan kmu… Just abaikan apa org cakap… We’re standing on our own feet not theirs… Kdang2 sesetengah yg bertudung tu.. hati mereka tidak “bertudung” … Bg sya iklan ni dh ckup respect dh pakai lelaki sbagai model… Bkn perempuan…

    • animous says:

      Joseph… in Islam..lelaki ditegah malah berdosa besar berpakaian atau berperwatakan seperti perempuan… dah jelas apa yang dia lakukan salah dan amat berdosa… dalam masa yang sama dia merendahkan maruah wanita…. dia sebagai orang islam dia tau tentang perkara ini… so..hope u can respect dengan teguran mereka…

      • Orang kita says:

        Sorry duk rply at sini..

        Jd apakah hukum sebenar klu jantan berpakaian atau berwatakan mcm betina????

        Bkn pe saudara..

        Acap kali sy menengok at pogram lawak, dorang berbuat sedemikian..
        Siap buat buah dada gak lah nyer dorang..

        Tp xde pun yg nek angin at dorang, gelak tu byk la..

        Menurut cara saudara berkata, saudara byk taw sal salah/benar..

        Ape lak hukum wat org yg taw hal tu salah tp x menegur?

        Dua2 hukum ni tlg jwb eh..

        Biar sy blh wat bekal tuk mengajar anak2 sy karang.

        • animous says:

          Hukumnya haram saudara…lelaki yang berperwatakan perempuan begitu juga sebaliknya perempuan yang berperwatakan lelaki adalah haram hukumnya… sebenarnya aksi yang berlaku di Astro seperti dalam rancangan lawak tersebut telah di beri teguran malah pihak Jabatan Agama dan Mufti pun telah bersuara berkenaan isu penampilan peserta yang berpakian wanita…tp ntah di mana silapnya perkara tersebut masih lagi berlaku….

          jd jelas di sini…bukan isu nak jadi ustazah celup atau segera…tp isunya perkara yang si nizam tu lakukan mmg salah dan haram…. bukan pertama kali dia buat dan bukan pertama kali dia di tegur…tp masih juga dia buat…kalo dah banyak kali tegur tp masih x berubah mmg kene kecam lah…dia pun x blh nak salahkan orang yang mengecamnya…ye la tegur secara baik pun tak jalan…

  4. Islam Itu Indah says:

    tegur salah.. tak tegur lagi lah salah.. terima jer lah teguran utk kebaikan.. sepatutnya berterima kasih kerana menegur dan mengingatkan kita yang semakin lalai dan tidak tahu mana haram mana yang halal…

    kenapa nak suruh orang doa, sedangkan diri sendiri pun tidak mahu meminta dan mencari redha dan hidayah Allah..

    kita diberi akal.. kita diberi pilihan.. hendak ke syurga atau ke neraka.. ingat lah.. dunia ini sementara.. akhirat kekal abadi..

    • ISLAM ITU MUDAH says:

      TEGUR GUNA AKAL, BUKAN MEMALUKAN…
      MMG DIA BUAT SALAH, KNP KITA NAK IKUT JD SALAH MACAM DIA..

      • fromthe_truestory says:

        Kalau dlm MLM mcm kumpulan Zero pakai pakaian sarawak..kena kecam, dh tntulah cept-cept minta maaf..sbb nk kan undian nnti jugk dr Negeri bUmi Kenyalang tu..sbb tu cept minta maaf. Ini Nizam “x kan dia nk minta maaf”..sbb bkn ada dpt duitpun dri natizen yg komen2 sprti ustaz/zah jadian.

  5. bluek says:

    aku tengok iklan dia ni pun terdetik jugak rasa tak senang..melebih sangat..elok king koko plak buat review..slang2 dia pon takde la rasa tak sennag macam tgk si nizam ni..tapi pada yang kondem nizam takyah la melebih sangat..cakap je bende ni tak elok..next time dia cover le balik..

  6. mcm2 says:

    aa kan..

  7. Aku la says:

    Mn awak tau semuanya bertudung labuh. X baik tuduh2..org yg menyamar ramai..lagi2 nak buruk2kan org bertudung.

  8. Nizam says:

    Orang bodoh…buat iklan bodoh…
    Kene kecam..terus buat kenyataan bodoh…
    Ha ha ha ha

  9. jambang celaka says:

    betina biasa la dik… mulut serupa en en je

    apapun abg sekarang tengah jatuh cinta dgn alodia gosiengfiao

    alodia memang cantik cute…

  10. Snggal says:

    Mintak maaf dh la ni lg kelurkn ayt nk suruh org kecam cari pblisiti murahan betul nk org kenal.otk letak kt lutut

  11. rara says:

    manusia akhir zaman, bile nasihat tak nak dengar, bile kuruk marah pulak. kaum nabi lut.