berita

Latest Posts

Rancangan Khas Sempena Lawatan Putera William & Kate Ke Malaysia

September 7th, 2012 | by Ai | 2 comments
Hollywood

April 2011 lalu menyaksikan 2.3 juta rakyat Malaysia terpaku di Saluran Ceria Anda, ntv7 bagi menatap saat penting Will dan Kate melafazkan ikrar cinta mereka. Pasukan produksi khas ntv7 bersedia berkongsi dengan rakyat Malaysia tentang Will dan Kate melalui sebuah rancangan istimewa selama satu jam “Will & Kate – The Malaysian Tour” yang akan bersiaran pada hari Ahad, 16 September jam 9.30 malam. Penonton bakal melihat klip video yang di ambil sepanjang lawatan 3-hari pasangan Diraja itu serta temubual dan laporan eksklusif berkaitan mereka.

Selain daripada rancangan khas tersebut,penonton pastinya lebih teruja dengan rancangan lain yang bakal disajikan di ntv7 termasuklah rancangan “William & Kate: A First Year Anniversary Celebration”, yang akan disiarkan pada hari pertama lawatan mereka iaitu pada 13 September, jam 8.30 malam. Selain daripada itu, ketahui lebih lanjut mengenai Duchess of Cambridge, Kate yang dikenali dengan evolusi fesyennya, dalam rancangan “Biografi: Kate Middleton” pada 14 September, jam 8.30 malam.

Penonton setia ntv7 juga akan dihiburkan dengan konsert “The Diamond Jubilee Concert 2012” pada 15 September, jam 8.30 malam. Konsert ini diadakan bersempena sambutan Jubli Intan pemerintahan Permaisuri Elizabeth yang disemarakkan oleh bintang-bintang popular tersohor yang terdiri daripada Elton John, Tom Jones, Annie Lennox, Paul McCartney, Kylie Minogue, Sir Cliff Richard, Stevie Wonder, dan ramai lagi.

Dalam pada itu, rancangan temubual ntv7, The Breakfast Show dan Bella juga akan meraikan lawatan pasangan romantis itu dengan menyiarkan segmen istimewa bermula 9 September. Pelbagai sudut perspektif berkaitan The Duke dan Duchess of Cambridge termasuklah evolusi fesyen Kate Middleton, kisah cinta luar biasa pasangan ini, sumbangan mereka terhadap masyarakat, soalan trivia, fakta menarik serta rentetan perkahwinan mereka, akan dibincangkan di dalam rancangan temubual tersebut.

Rancangan “Nona” TV3 juga turut menyemarakkan lagi sambutan lawatan Will & Kate dengan sebuah segmen khas yang akan disiarkan pada 30 September, Ahad, jam 2 petang. Segmen ini akan membawa penonton untuk menyingkap lebih dalam tentang keanggunan fesyen Kate serta laporan mengenai kerja-kerja amal dan aktiviti-aktiviti kegemaran mereka dalam bidang sukan dan alam sekitar.

Selain dari program-program hiburan hebat tersebut, laporan berita dan perkembangan terkini akan disiarkan di dalam segmen edisi berita ntv7 termasuklah 7 Edition, Edisi 7, dan Mandarin 7, bermula 12 September ini. Komuniti Twitter di seluruh negara juga dialu-alukan menggunakan hashtag khas yang dicetuskan oleh ntv7 iaitu “#mywillnkate” – dalam semua mesej yang membincangkan mengenai lawatan Pasangan Diraja.

Lawatan Pasangan Diraja ke Malaysia merupakan sesi lawatan mereka yang ke-2 selepas Singapura yang dijadualkan pada 11 – 13 September. Pasangan ini seterusnya akan berangkat ke Solomon Islands (16 – 18 September) dan Tuvalu (18 – 19 September) untuk meneruskan lawatan bersempena sambutan Jubli Intan Permaisuri Elizabeth, yang menandakan 60 tahun pemerintahan beliau sejak tahun 1952. Sebelum ini, sambutan Jubli Perak Permaisuri disambut pada tahun 1977 dan Jubli Emas pada tahun 2002 turut disambut dengan meriah.

Untuk maklumat lanjut sila layari www.ntv7.com.my atau ikuti perkembangan ntv7 melalui Facebook dan Twitter.

Pelakon Halimah Jongang, Sheera Iskandar Kahwin Tahun Depan?

September 7th, 2012 | by Ai | 0 comments
Kini Trending

Sudah lama wajah Sheera Iskandar tidak muncul di kaca TV. Dahulunya watak “Halimah Jongang” yang dibawakan olehnya merupakan satu fenomena yang sering diperkatakan oleh peminat-peminat drama tempatan.

Namun begitu, ketika bertemu di Majlis Rumah Terbuka Media Prima petang semalam, Sheera Iskandar ada memaklumkan bahwa kini dia sedang sibuk membantu adiknya menguruskan perniagaan pakaian.

“Sekarang ini, saya ada la tolong adik buat perniagaan baju sikit-sikit. Tapi tak berapa nak amik tahu sangat, sebab semua tu adik yang uruskan. Lagipun adik saya belajar lagi dekat UiTM, dia ambil kursus Senireka Fesyen, sebab tu la perniagaan ini kami buat sambilan sahaja,”  ulas Sheera sambil tersenyum.

Ketika sesi temubual berlangsung, pihak OHBULAN! sempat bertanyakan soalan, bilakah dia akan mendirikan rumah tangga, memandangkan umurnya kini sudang menganjak ke usia 27 tahun.

Lantas, dengan tersenyum Sheera menjawab, Insyallah dia akan mendirikan rumah tangga tahun hadapan. Namun begitu, semuanya belum dibincangkan lagi.

“Insyallah, mungkin saya akan kahwin tahun depan. Tapi, semuanya belum pasti lagi sebab saya nak betul-betul bersedia dan kena ambil masa sedikit untuk fikir dan pertimbangkan bab-bab sebegitu.Lagipun, saya tak nak cita lebih-lebih bab macam ini. Takut orang muak pulak,” ujar Sheera sambil tergelak.

Merujuk kepada pengalam sambutan lebarannya kali ini, Sheera memaklumkan bahawa tahun ini dia dan keluarga menyambut lebaran di Singapura dan ini merupakan lebaran yang penuh bermakna buat dirinya. Selain itu, Sheera turut berkongsi sedikit pengalamannya sewaktu menyambut lebaran di zaman kanak-kanak.

“Tahun ini amat bermakna bagi diri saya sebab dapat berjumpa dengan saudara mara yang memang tak pernah jumpa sebelum ini. Maknanya sejak saya lahir memang tak pernah jumpa dan ini adalah kali pertama berjumpa. Sebab tu saya gembira sangat. Lagipun raya dekat Singapura seronok sebab selagi belum kahwin, selagi itu la kita boleh dapat duit raya.”

“Kalau nak tahu, masa zaman kanak-kanak dulu, baju raya saya sampai berbelas-belas pasang dan semuanya akan siap gantung dalam kereta. Mama (Aznah Hamid) saya buat macam tu, sebab setiap kali raya, tidak sah kalau baju raya saya tak kene kuah atau koyak. Memang macam tu la setiap tahun, sampai la saya tingkatan dua,” ujar gadis manis ini.

Merujuk kepada perkembangan terbaru, Sheera Iskandar bakal muncul dalam drama bersiri TV3 di Slot Zehra berjudul “Runtun Qalbu.” Antara barisan pelakon yang turut membintangi drama tersebut adalah Kamal Adli dan Fasha Sandha.

PSY Kekalkan Nasionalisme, Berbahasa Korea Di MTV VMA

September 7th, 2012 | by Ai | 6 comments
Hollywood

Walaupun sudah berada jauh dari tanahair sendiri, Psy atau nama sebenarnya Park Jae-Sang masih lagi mengekalkan semangat nasionalisme dalam dirinya.

Ketika dijemput untuk membuat persembahan di MTV Video Music Awards ( MTV VMA), Psy tidak takut dan dengan selamba menjawab soalan yang ditanya menggunakan bahasa Korea.

Ketika diajukan soalan oleh MC Kevin Hart dalam bahasa Inggeris, “Psy, awak ditonton lebih dari 100 juta kali di YouTube, bagaimana rasanya?”

Kemudian dijawab oleh Psy dalam bahasa Korea, “Luar biasa dan saya sangat bahagia. Sekali ini, saya ingin bercakap dalam bahasa Korea di sini. Luar biasa kan?”

Untuk pengetahuan, Psy bukan tidak tahu berbahasa Inggeris. Dia pernah menjalani pengajian di Universiti Boston dan Berklee College of Music.

“Saya Takut, Peminat Aaron Memang Fanatik” – Nadiya Nisaa, Pelakon “Adam & Hawa”

September 7th, 2012 | by Ai | 23 comments
Isu & Kontroversi

Semalam, berlangsungnya majlis rumah terbuka yang dianjurkan oleh Wuuhuu Online bertempat di Restoran Sri Melayu, Jalan Conlay. Dihadiri oleh ramai tetamu, rumah terbuka ini turut dimeriahkan dengan kehadiran ramai selebriti termasuklah Nadiya Nisaa, pelakon yang memegang watak Ain Hawani didalam drama bertajuk, “Adam & Hawa”.

Sebagai seorang pelakon yang sedang meningkat naik dan juga pernah merangkul  anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem, Anugerah Skrin 2011, kredibiliti Nadiya telah dipersoalkan ramai orang dan rata-ratanya adalah dari peminat fanatik Aaron Aziz sendiri, “Aaronators”.

Dipilih sebagai heroin utama untuk menggalas watak Ain Hawani, watak yang telah memikat hati Adam didalam drama “Adam & Hawa”, banyak komen-komen negatif yang telah dilemparkan kepada Nadiya. Ketika ditemui semalam, Nadiya turut meluahkan sedikit rasa kecewanya terhadap apa yang berlaku.

“Saya terkejut kerana tidak sangka akan mendapat respon begini pada mulanya. Saya takut, peminat Aaron memang fanatik. Pada mulanya memang ramai yang tidak berkenan dan persoalkan kebolehan saya,” ujar Nadiya memulakan perbualan.

Namun begitu, Nadiya akui selepas masuk tayangan minggu kedua “Adam & Hawa” yang sudah memasuki episod ke-8 semalam, sudah ramai peminat yang boleh menerimanya.

“Lepas minggu kedua, saya sudah mula dapat maklum balas yang positif. Ada yang sudah boleh menerima saya sebagai Hawa didalam drama ini,” ujar Nadiya merujuk pada “Adam & Hawa”.

Nadiya turut memberitahu, drama “Adam & Hawa” sebenarnya sudah dimulakan penggambarannya sebelum Aaron memenangi Anugerah Bintang Paling Popular 2011.

“Penggambaran sebenarnya sudah dimulakan sebelum Aaron mendapat anugerah itu dan saya memang tidak menyangka bahawa Aaron mempunyai peminat yang ramai. Selepas Aaron menang, barulah saya tahu betapa ramainya peminat Aaron.

“Apa pun, isteri Aaron sendiri iaitu Diyana Halik sentiasa memberikan saya sokongan dan menyuruh saya agar sentiasa positif,” tambah Nadiya lagi.

Dalam pada itu, Nadiya Nisaa kini tidak putus-putus menerima tawaran berlakon dan hujung tahun ini dia akan berganding bersama Bront Palarae untuk filem bertajuk “Bikin Filem”. Manakala dalam masa terdekat pula dia akan menjalani penggambaran untuk sebuah telemovie bersama Aaron Aziz.

Aura Kejelitaan Terserlah Dengan Lilitan Seksi!

September 7th, 2012 | by Ai | 0 comments
Chic & Stail

Busana, beg tangan malah kasut juga sudah tersedia. Pasti si cantik sedang memikirkan bahan apa yang perlu ditambahkan pada personaliti untuk menyerlahkan imej sempurna tatkala bergaya. Mungkin juga anda boleh tambahkan sedikit lilitan seksi di kepala. Selain mampu menonjolkan aura kecantikan, ianyanya juga memberikan imej sempurna kepada si fashionista. Terdapat beberapa aksesori yang boleh menjadi pilihan si pemakai.

Ingin tampil ranggi dan berani? Tiru gaya ini! Tampil ranggi dengan lilitan keanggunan daripada rona warna peach. Warna yang pasti menjadi pilihan si cantik tatkala bergaya, ini kerana rona tersebut menyerlahkan kelembutan si cantik dalam bergaya.

Melangkah lebih lincah dan mempersona dengan aksesori scarves yang sedikit sebanyak membantu menaikkan imej anda. Naluri ketegasan dalam pengayaan turut diserlahkan dengan gabungan blazer, baju polos dan seluar jeans dimana ianya mampu mempamerkan identiti menawan si pemakai. Hasil gabungan tersebut, telah melahirkan nilai positif dalam personaliti si pemakai.

Gaya memikat? Ya! Inilah jawapannya. Si pemakai pasti mendapat panahan mata daripada jejaka yang berada diluar sana, tambahan pula ianya digayakannya dengan ‘scarves’ menarik.

Bagi anda yang ingin tampil glamor, aksesori ini amat sesuai digayakan di majlis-majlis tertentu. Aksesori ‘scarves’ daripada warna hijau turquoise ini memberikan kontra warna kepada si pemakai tatkala melakukan langkahan hebat.

Hasil gabungan ‘scarves’ dengan aksesori lain seperti kasut dan beg tangan, ianya sedikit sebanyak menyerlahkan imej kemewahan dalam penggayaan.

Bosan dengan gaya yang sama? Jom tampil cantik, moden dan seksi dengan menggayakan scarves yang memberikan gaya penuh feminin. Pelengkap segala gaya dan memenuhi naluri si cantik dengan lilitan mempersonakan.

Bagi si jelita yang sering mementingkan penjagaan fesyen dari hujung rambut sehingga hujung kaki, ‘scarves’ daripada warna merah jambu ini mampu memberikan sifat keyakinan kepada si pemakai.

Gabungan t-shirt polos dipadankan dengan seluar denim pendek dan beg tangan menyerlahkan aura santai si gadis. Dengan pemilihan ‘scarves’ daripada rona warna cerah, sedikit sebanyak ianya memberi impak besar kepada si pemakai.

“Kenapa Kita Mesti Bertindak Mengikut Perasaan?” – Betty Banafe

September 7th, 2012 | by Ai | 3 comments
Kini Trending

Nampaknya sudah lama nama Betty Banafe tidak menghiasi berita hiburan tempatan. Oleh itu sewaktu bertemu di majlis rumah terbuka Media Prima semalam, pihak OHBULAN! sempat menemubual Betty dan bertanya tentang perkembangan terbaru dirinya.

Sewaktu sesi temubual, Betty Banafe telah melahirkan rasa kecewanya terhadap segelintir individu yang telah menjalankan aktiviti tidak bermoral sewaktu sambutan Hari Kemerdekaan ke 55 minggu lalu.

“Saya rasa sangat kecewa dengan tindakan sesetengah individu yang melakukan aktiviti tidak bermoral sewaktu sambutan Hari Kemerdekaan minggu lalu. Tindakan yang dilakukan oleh mereka merupakan tindakan yang sia-sia dan langsung tidak memberi impak kepada isu yang ingin diperjuangkan.”

“Kenapa kita mesti bertindak mengikut perasaan? Tidakkah kekacauan tersebut bakal membuatkan ekonomi negara terjejas? Oleh itu, saya rasa sambutan lebaran kali ini merupakan sambutan yang paling seronok, kerana impak 1 Malaysia yang diperjuangkan oleh Perdana Menteri sampai kepada diri saya.” ujar Betty Banafe dengan penuh semangat patriotik.

Menurut Betty lagi, kini dia banyak menyendiri dan lebih fokus kepada Restoran milik keluarganya yang terletak di Johor Bharu. Restoran milik keluarga Betty ini dikenali sebagai Banafee Village dan ia beroperasi 24 jam sehari.

Merujuk kepada perkembangan terbaru, Betty bakal mengeluarkan lagu single terbaru miliknya berjudul “Tak Sengaja.” Video klip lagu ini bakal dijalankan minggu hadapan dan lokasi pilihan adalah Hutan Simpan Pahang.

Top Posts This Week


Shout Out!