berita

Latest Posts

Video : Miera Liyana Muncul Dalam Video Klip ‘Dia Lydia’

October 30th, 2012 | by Ai
Kini Trending

“Dia Lydia Lydia Lydia…” Wah! beruntungnya si cantik yang memiliki nama “Lydia” ini. Kelunakkan suara vokalis kumpulan Klangit Band ini sedikit sebanyak meruntun kalbu setiap pendengar yang mendengar bait-bait liriknya.

Dibawah label Sony Music arahan syarikat Rotikaya, video klip rasmi terbaru “Dia Lydia” kini ditayangkan di MTV Musika yang berdurasi selama 3.22 minit. Pengambaran ini dijalankan di sekitar kawasan bangsar dan melibatkan beberapa lokasi butik rumah pengantin yang dihiasi dengan busana-busana indah.

Pakaian yang dipakai oleh Klangit Band ini juga merupakan pilihan dan tetapan kumpulan ini sendiri dimana kekal dengan trademarknya kasut “Dr Martin”, seluar skinny dan kemeja plain. Atas arahan syarikat Roti Kaya, Miera Liyana atau lebih mesra dengan panggilan Meera itu tampil dalam video klip “Dia Lydia” sebagai sebuah patung yang hidup pada waktu malam dan kembali menjadi patung selepas menjelmanya siang.

Nak tahu lebih lanjut? Mari tonton MTV muzik video eksklusif Klangit Band berjudul ‘Dia Lydia’ selepas ini! Nantikan video klipnya di Youtube akan datang…

Senarai 30 Buah Lagu Bakal Berentap Di Separuh Akhir, Muzik-Muzik 27

October 30th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Jika Muzik-Muzik sudah membuka tirainya, maka itu adalah satu petanda bahawa Anugerah Juara Lagu (AJL) akan menyusul tak lama lagi.

Semalam berlangsungnya majlis cabutan undi untuk 30 buah lagu yang akan berentap di minggu pertama (11 November), kedua (18 November) dan ketiga (25 November). Turut sama dijemput untuk mengadakan persembahan ialah artis seperti Salam serta Altimet dan DJ Fuzz, Meet Uncle Hussain, Fida Ibrahim, dan juga Datuk AC Mizal.

Untuk separuh akhir pertama dan kedua, Muzik-Muzik akan berlangsung setiap hari Ahad pada jam 9 malam – 10.30 malam manakala separuh akhir ketiga pula akan berlangsung pada jam 10 malam. Dari 30 buah lagu, hanya 12 yang akan dipilih untuk berentap di Anugerah Juara Lagu ke-27. Untuk kali ini, Chad & Faiz menggantikan Faizal Ismail dan Cheryl Samad sebagai hos Muzik-Muzik.

Berikut merupakan lagu-lagu yang akan ke separuh akhir 1,2 & 3.

• 11 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 1

  1. Cerita Dia (Drama Band) – Ammar Habir & Aepul
  2. Idola (Azlan & The Typewriter) – Audi Mok & Azlan
  3. Watak (Hafiz) – Aidit Alfian & AD Samad
  4. Aku Datang (Tomok) – Tomok & Rafidah Abdullah
  5. Aku Suka Dia (Ainan Tasneem) – Ainan Tasneem
  6. Pelangi Senja (Stacy) – Taja & Tun Teja
  7. Jerrypah (Aizat Amdan) – Anas & Aizat Amdan
  8. Majnun (Hazama) – Audi Mok & Omar K
  9. Pencinta Terbaik (Sofaz) – Edry Abdul Halim
  10. Kasanova (Stacy) – Edry Abdul Halim
  11. Biar Sampai Ke Bintang (Asmidar) – Ajai/ Ahmad Farid Abdul Jalal

• 18 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 2

  1. Anak Kampung (One Nation Emcees & Jimmy Palikat) – Jimmy Palikat
  2. Terukir Di Bintang (Yuna) – Yuna Zarai
  3. Angkasa (Diandra Arjunaidi) – Diandra Arjunaidi
  4. Tanpamu (Amir Jahari) – Amir Jahari
  5. Sesaat Kau Datang (Ramlah Ram & Sleeq) – ID Mifzal & Zie Syafruddin
  6. Ombak Rindu (Hafiz & Adira) – Zaidi
  7. Terlalu Mencintaimu (Suki) – Ajai & Jeremy Chong
  8. Beginilah Caranya (Shaheizy Sam & Yana) – Ajai
  9. Tapi Bagaimana (Spider) – Tam Spider & M. Nasir
  10. Sebelah Jiwaku (Jaclyn Victor) – Edry Abdul Halim
  11. Lagu (Bedroom Sanctuary) – Bo Amir Iqram

• 25 November 2012 (Ahad) – Separuh Akhir 3

  1. Teman Pengganti (Black & Malique) – Malique
  2. Harapan (Hyper Act) – Hyper Act & Frozen
  3. Panik (Bunkface) – Sam Bunkface
  4. Simetri (Hazama & Amy Search) – Audi Mok & Zel Firdhaus Haduan
  5. Mesti Ada Cinta (Akim & Fiq) – Kuncidemak
  6. Andaiku Bercinta Lagi (Mojo) – Edry Abdul Halim
  7. Patah Seribu (Shila Amzah) – Shila Amzah
  8. Ku Akui (Hafiz Suip) – Ajai

Black Tak Jadi Saman Penulis Gosip

October 30th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Awal bulan lalu Black telah nafi bersekedudukan dengan kekasihnya sewaktu bercuti di Pulau Redang. Menerusi laporan yang sama, Black turut melahirkan rasa terkilan kerana ada pihak yang mempertikaikan bangsa dan agamanya.

Berikutan tuduhan tersebut, penyanyi ini pernah mengeluarkan kenyataan bahawa dia ingin saman penulis ruangan gosip yang menyebarkan fitnah terhadap dirinya.

Bagaimanapun Black ketika ditemui di sidang media pencalonan Muzik Muzik ke 27 petang semalam, telah menyatakan bahawa dia tidak mahu isu saman itu dibangkitkan lagi.

“Isu saman keluar ketika saya sedang marah dan waktu tu ada pihak yang mempertikaikan agama saya. Sekarang ni soal saman tak perlu ditimbulkan lagi dan saya bukanlah seorang yang pendendam.”

“Bagi saya soal agama, mak dan ayah jangan sentuh. Ada orang sanggup bergaduh sebab hal-hal macam tu.”

“Kalau orang nak kritik kerja dan karier saya tak mengapa. Yang tu saya tak kisah dan boleh diterima,” tegas Black berhubung isu fitnahnya sebelum ini.

Merujuk perkembangan terbaru, Black bakal muncul dalam Separuh akhir Muzik Muzik pada 22 November ini, di mana dia akan mempertaruhkan lagu terbaru berjudul ‘Teman Pengganti.’

Menerusi cabutan undian yang telah dibuat, Black bakal mengadakan persembahan pertama pada minggu yang ke tiga. Meskipun begitu, penyanyi ini tidak gentar dan telah bersedia untuk segalanya.

“Sebenarnya kami memang selalu bersedia untuk pertandingan tersebut dan saya akan cuba perbaiki sedikit mutu persembahan saya dan RJ (Rapper pengganti Malique).”

“Kami juga akan cuba perbaiki dari segi Rap dan cara pernafasan yang betul kerana dalam Rap, kita kena sebut setiap perkataan dengan jelas dan teratur. Kami akan berlatih lagi untuk buat yang terbaik.”

“Saya nak peminat doa biar lagu ‘Teman Pengganti’ ni dapat masuk ke peringkat akhir. Untuk lagu ni saya akan cuba sampaikan dengan jiwa supaya penonton di rumah dan di Sri Pentas akan dapat rasakan auranya,” ujar Black mengenai persembahannya nanti.

Dalam masa yang sama, penyanyi yang memiliki vokal mantap ini turut akui lagu ‘Teman Pengganti’ memiliki kekuatan dan peminatnya yang tersendiri. Oleh itu, Black berharap agar lagunya akan tercalon untuk ke peringkat seterusnya.

“Lagu ni memang dah kuat. Lagipun sasaran pendengar saya untuk lagu ini bukan untuk golongan dewasa semata-mata. Kalau boleh saya nak kanak-kanak pun boleh hafal lagu ni.”

Memandangkan ini adalah lagu duet antara Black dan Malique, timbul juga persoalan adakah Malique akan muncul sewaktu pertandingan separuh akhir nanti? Lantas Black menjawab, “Kita tunggu dan tengok sahaja nanti.”

“Dari awal sesi rakaman lagi saya dah dimaklumkan bahawa Malique ingin berkarya secara belakang tabir. Dia juga ada cakap mungkin dia akan muncul dan mungkin juga tidak. Saya terima dan tidak kecewa dengan perkara macam ni.”

“Sebelum lagu ni keluar, 6 bulan saya berada di Studio dengan Malique untuk buat sesi rakaman. Sepanjang tempoh tersebut saya seronok dapat bekerjasama dengan dia dan saya dah anggap dia macam idola saya. Rasa beruntung kerana dapat bekerjasama dalam lagu ni,” komen Black mengenai Malique.

Hazama Nafi Diri Sombong, Mahu Kahwin Umur 30

October 30th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Biasalah kalau sudah meniti dunia hiburan, apa saja yang dilakukan pasti akan menimbulkan pelbagai spekulasi. Hazama, 28, ketika ditemui di majlis pengumuman 30 buah lagu yang layak untuk ke Separuh Akhir Muzik-Muzik di Ecoba Restaurant, Damansara Perdana menafikan tuduhan oleh sesetengah pihak yang mengatakan dirinya sombong.

“Saya tak faham kenapa orang cakap saya sombong? Walaupun dalam televisyen saya lain, tapi dekat luar saya adalah sebaliknya,” jelas Hazama.

Penyanyi yang popular dengan lagu ‘Pokok’ ini juga menjelaskan bahawa dia menganggap dirinya seperti orang kebanyakan jika diluar waktu kerja.

“Apabila saya berada diluar waktu kerja, saya menganggap diri saya macam orang kebanyakan. Saya pun nak rasa hidup macam orang biasa. Saya tak nak la buat macam diri saya ni popular,” tambah Hazama lagi.

Mengusik tentang alam percintaannya, Hazama tidak kekok untuk bercerita kepada OHBULAN! mengenai dirinya. Menurut Hazama, dia dan teman wanitanya yang hanya dibahasakan sebagai Noor, 28, sudahpun berkenalan lebih 6 tahun.

“Teman wanita saya orang Kuala Lumpur dan kami sudah kenal lebih 6 tahun. Saya ni bukanlah seorang yang senang bercinta, tapi bila dah kenal dan tau hati budi barulah saya serius,” ujar Hazama.

Ditanya adakah perancangan untuk berkahwin dalam masa terdekat, Hazama menjelaskan, “Saya ‘target’ untuk kahwin sekitar umur 30-31. Bagi saya ia bukanlah satu jangka waktu yang lewat pun.”

Dalam pada itu, Hazama telah berjaya membawa 2 buah lagu berjudul Simetri ft. Amy Search dan juga Majnun ke Separuh Akhir Muzik-Muzik edisi ke-27. Kedua buah lagu ini telah dikompos oleh komposer terkenal, Audi Mok.

Nabila Huda Nafi Hadiri Parti Halloween

October 29th, 2012 | by M
Isu & Kontroversi

Pelakon jelita, Nabila Huda melalui Twitter menafikan bahawa dia hadir ke parti Halloween seperti yang disebarkan oleh sebuah laman blog hari ini. Sebaliknya dia berpakaian sebegitu kerana mengikuti tema kostum sempena majlis hari jadi rakannya yang jatuh pada 28 Oktober 2012.

Tambahnya lagi, tarikh sambutan Halloween sebenarnya jatuh pada 30 Oktober 2012.

Kekesalan jelas disuarakan oleh Nabila Huda apabila dia secara langsung menegur laman blog berkenaan kerana menggunakan foto peribadinya sebagai bahan berita.

‘Hi @ro******, Stealing people’s personal photos n make ur own statement without asking nicely?Good job!Apa salah saya dgn awk ek?DM x jawap.’

Kata Nabila lagi, sepatutnya blog berkenaan bersikap lebih profesional dengan menerbitkan berita berdasarkan fakta yang kukuh.

‘Nak jadi bloggers,biar professional.Jangan makan gaji buta.Kalau nak controversi,pegi cari.Nak gambar,amik sendiri.Jangan mencuri..,” ujarnya di Twitter lagi.

Baru-baru ini, Nabila Huda turut ditimpa dengan kontroversi apabila mengenakan gaun hitam yang seksi di malam Anugerah Blokbuster.

Video : Big Bang Keluarkan Rakaman Video Di Malaysia Untuk ‘Jelajah GALAXY Tour 2012’

October 29th, 2012 | by Ai
Hollywood

Demam Big Bang masih belum reda! Pasti ramai masih histeria dengan kehadiran kumpulan Korea Pop yang hadir baru-baru ini.

Kini, kumpulan Big Bang telah mengeluarkan video rakaman dari pentas ditempat mereka membuat persembahan untuk ‘Jelajah GALAXY Tour 2012′.

Melalui laman web rasmi Youtube, Seungri merakam video dengan sendiri semasa di pentas dengan menggunakan telefon pintar Samsung Galaxy S III.

Jom lihat video klip ini, mana tahu anda ada dalam video ini kan? :

Top Posts This Week



Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.