berita

Latest Posts

Aidil Zafuan Kalah, Rita Rudaini Dapat Hak Penjagaan Anak

September 26th, 2012 | by Ai
Isu & Kontroversi

Sehari terlambat, bukan bermaksud kami tak berminat. Tahniah OHBULAN! ucapkan pada pelakon, Rita Rudaini kerana akhirnya berjaya membuktikan yang dirinya benar.

Semalam, Mahkamah Tinggi Shah Alam telah memutuskan bahawa permohonan Mohd Aidil Zafuan Abdul Razak untuk mendapatkan hak penjagaan kedua anak (hadanah) hasil perkongsian bersama Rita Rudaini , dibatalkan. Faktor utama permohonan Aidil Zafuan ditolak adalah kerana pemain bolasepak ini gagal membuktikan dan memberikan alamat khusus samada dia menetap di Subang Jaya atau tidak.

“Justeru, mahkamah tiada bidang kuasa untuk mendengar permohonan plantif.” – Hakim Syarie Mohamed Fouzi Mokhtar

Aidil turut diperintahkan oleh mahkamah untuk membayar kos kepada Rita sebanyak RM3,000.

Menurut peguam syarie yang mewakili Rita Rudaini, Datuk Mohd Zaidi Mohd Zain, bantahan awal anak guamnya terhadap Aidil adalah disebabkan isu tempat tinggal. Rita memberitahu kepadanya bahawa Aidil Zafuan menggunakan alamat rumah mereka di Damansara ketika memfailkan hak penjagaan anak sedangkan pada ketika itu, Aidil sudah meninggalkan rumah.

Apa yang pasti, Rita Rudaini benar-benar gembira dan memanjatkan rasa bersyukurnya pada Tuhan selesai sahaja perbicaraan mereka mengenai tuntutan hadanah oleh Aidil Zafuan, semalam.

“Saya bersyukur kepada Allah S.W.T kerana kebenaran telah terbukti.”

Untuk pengetahuan, Rita & Aidil dikurniakan dua anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin, 2, dan Airit Qaqa Arjuna berusia lapan bulan.

Sumber : Sinar Harian

“Saya Kena Terima Dan Hadapi Semua Ini” – Neelofa

September 26th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Pada 24 September 2012 lalu, sebuah blog hiburan tempatan telah mengeluarkan gosip yang menyatakan aktress cantik Neelofa telah pergi bercuti ke Koh Samui, Thailand bersama Hans Isaac. Namun begitu, ketika bertemu di majlis tayangan  media filem Hantu Kapcai semalam, Neelofa telah menafikan gosip tersebut.

Menurut Neelofa, dia sebenarnya pergi bercuti ke Phuket, Thailand bersama rakan-rakannya dan bukannya bercuti bersama aktor kacak, Hans Isaac seperti yang dilaporkan sebelum ini. Disamping itu, Neelofa turut melahirkan rasa kesal kerana telah menulis status Twitternya yang berbunyi “On my way to the airport! Bye Malaysiaaaaaaa” sehingga mengakibatkan pihak lain membuat spekulasi yang tidak benar mengenai status tersebut.

“Saya sebenarnya pergi bercuti hari Ahad hari tu, Hans pulak pergi ke Koh Samui dah lama. Lagipun saya pegi bercuti dengan kawan-kawan ke Phuket dan langsung tak jumpa dengan Hans. Setahu saya Hans pergi ke Koh Samui dengan kumpulan kelab golf dia. Jadi berita tersebut sememangnya tak betul,” ulas Neelofa kepada pihak media.

Neelofa turut mendakwa gambarnya sewaktu bercuti di Phuket telah disabotaj oleh pihak tertentu sehingga menimbulakan dakwaan yang tidak benar mengenai dirinya.

“Secara kebetulan pula, ada orang ambil gambar yang saya upload di Twitter dan sabotaj gambar tersebut. Tapi apa pun saya kena terima dan hadapi semua ini.”

“Apa boleh saya buat, perkara dah berlaku. Saya ingatkan pergi bercuti boleh rehatkan badan dan tenagkan fikiran, tapi bila balik bercuti semakin serabut pula dengan benda-benda macam ini,” Ulas Neelofa penuh kesal.

Merujuk perkembangan terbaru, Neelofa kini dipilih sebagai duta terbaru untuk tilam berjenama King Koil, di mana dia merupakan duta pertama jenama ini sejak bulan Mei yang lalu. Selain itu, Neelofa turut difahamkan bakal terbang ke Itali pada bulan November akan datang untuk program Nona di TV3.

Poll : Taemin Vs Niel, Siapa Lagi Stail?

September 26th, 2012 | by Ai
Gaya Hidup

Tarian, elektronik, hip hop, rock malah R&B yang berasal daripada Korea merupakan sejenis genre muzik K-pop yang kian berkembang di serata dunia. Bukan itu sahaja, malah cara berfesyen dan gaya penyanyi K-pop menjadi ikutan remaja zaman ini. Kini Ohbulan membawakan 2 orang jejaka tampan dengan gayanya yang tersendiri.

Taemin daripada SHINee dan Niel daripada TEEN TOP memakai t-shirt yang sama iaitu dengan perkataan ‘London Girl’ di hadapan t-shirt tersebut. Taemin dilihat tampil dengan t-shirt ‘London Girl’ disamping blazernya yang berwarna khakis dan merah dan mengayakan sepasang seluar daripada rona khakis yang menarik.

Manakala Niel daripada TEEN TOP pula berketerampilan berbeza dengan memankai tshirt ‘London Girl’ dipadankan dengan sehelai kemeja lengan panjang berona hitam putih kotak-kotak.

Jadi, siapa yang paling stail dalam bergaya ? Niel atau Taemin ? Jom vote sekarang dan lihat keputusannya.

[poll id=”59″]

5 Fakta Ringkas Selebriti Antarabangsa Hari Ini #1

September 26th, 2012 | by M
Hollywood

Guiness World Record dipecah! Gangnam Style berjaya mencecah 250 juta tontonan hari ini setelah berada di laman Youtube selama 72 hari sejak dilancarkan pada bulan Julai lepas. PSY turut memaklumkan kepada media bahawa beliau akan tampil tanpa berbaju sekiranya berjaya mencapai tangga pertama dalam carta Billboard 100 – KpopStarz

How I Met Your Mother musim ke-8 menjadi topik carian utama dunia berdasarkan Google Trend dan penonton masih tertanya-tanya identiti isteri kepada salah seorang watak utama, Ted Mosby. Footage selama 0:55 saat turut menyaksikan Barney Stinson berjaya menceritakan kisah cintanya bersama Robin dalam masa yang ditetapkan. – EW

Apa kelayakannya? Ninki Minaj telah dipilih sebagai juri untuk program realiti, American Idol menimbulkan pelbagai reaksi yang kurang menyenangkan daripada peminat tegar rancangan tersebut. Walaupun sedikit gentar, namun dia tak ambil peduli. Fuh, berani! – MTV

Peminat filem trilogi The Lord of The Rings pasti teruja dengan kemunculan filem sekuel The Hobbit : An Unexpected Journey yang dijadualkan menemui penonton pada 14 Disember 2012. Sekeping poster filem ini telah dilancarkan pada 22 September lepas sempena meraikan minggu J.R.R Tolkien, penulis rangkaian buku The Lord of The Rings & The Hobbit. – EOnline

Ingin mengetahui lebih mendalam mengenai dunia perfileman? Anda kini diberikan 5 sebab untuk memiliki Blu-Ray The Avengers yang telah pun memasuki pasaran dunia, hari ini. – Hollywood

Resident Evil Retribution, Tonton Dalam 3D Atau Tidak?

September 25th, 2012 | by M
Filem Antarabangsa

Rasanya sekuel Resident Evil yang terbaru iaitu Resident Evil Retribution telah seminggu di wayang tetapi saya baru berkesempatan menontonnya Ahad semalam. Mulanya kami (saya dan kawan) hanya bercadang untuk menonton sekuel ini dalam 2D tetapi Big Cinema di Taiping memang pandai menangguk di air keruh. Buat masa ini mereka hanya paparkan siaran ini hanya untuk 3D sahaja. Lesap RM18 begitu sahaja..

Jadi adakah pembaziran wang saya berbaloi? Ikuti review saya dan anda tentukan sendiri.

Efek 3D

Bagi penggemar wayang 3D, terdapat dua jenis 3D iaitu ‘post conversion 3D’ dan ‘real 3D’. ‘Real 3D’ bermakna filem tersebut dirakam sepenuhnya menggunakan peralatan kamera 3D. Hasil 3D jenis ini memang paling bagus dan memang memuaskan hati.

‘Post conversion 3D’ pula adalah teknik menukarkan filem biasa ke bentuk 3D setelah filem tersebut siap. Jadi kualiti 3D nya tidak begitu menarik. Tidak cukup 3D… Sepatutnya panggil 2.8D sahaja. Beberapa bulan dahulu filem Star Wars The Phantom Menace telah ditayangkan dalam bentuk 3D sedangkan ceritanya yang asal dalam 2D. Jadi ini ialah satu contoh filem yang menggunakan teknik ‘post conversion’ untuk mendapatkan hasil 3D.

Saya berasa lega kerana filem 3D yang digunakan oleh filem Resident Evil ialah ‘real 3D’. Memang puas layan 3D filem ni. Banyak adegan lontar melontar dalam filem ni. Jadi memang berbaloi sangat tengok dalam 3D.

Jalan cerita

Seperti sekuel-sekuel yang lain, jalan cerita Resident Evil memang ringkas tapi padat dengan aksi. Kira dari awal hingga habis anda akan disajikan dengan sesi pertarungan manusia dengan zombie. Cuma dalam sekuel ini terdapat sedikit twist yang saya tak boleh beritahu. Nanti tak syok lah anda nak tonton kan?

Walaupun jalan cerita biasa-biasa je, tapi nasib baiklah ada Ada Wong yang kiut dan cool. Berbeza dengan Jill Valentine dan Claire, wajah Ada Won adalah juga mirip kepada karekter asal video game Resident Evil. Memang ‘hot’ minah ni. Lawan pun ada ‘style’.

Dalam file ini, si Ada Wong ni ditugaskan untuk menyelamatkan Alice (Milla Jovovich) dari tahanan Umbrella. Tapi siapa yang mengupah si Ada ni? Okay, yang ni anda kena tengok sendiri untuk tahu jawapannya. Dan jawapannya mungkin di luar jangkaan anda.

Kesimpulan

Kesimpulan saya mudah saja. Jika anda rasa nak tengok aksi-aksi lawan dan tembak-menembak yang WOW, tak rugi tengok filem ni. Cuma tak perlulah bawa budak-budak. Rasanya memang tak boleh bawa pun sebab cerita ni atas 13. Tapi kalau saya yang jaga bahagian penapisan filem Malaysia, saya bagi rate atas 18 terus.

Kalau yang tinggal area Taiping tu, periksa dulu dompet anda. Pastikan cukup RM18 sebelum menegur sapa penjaga tiket Big Cinema ya. Kalau tak buat malu diri sendiri ja. Dan untuk warga Taiping, jangan lupa join fanpage Taiping Zone untuk menerima berita dan informasi terkini berkenaan Taiping terus ke wall Facebook anda.

Nota : Artikel ini adalah guest post yang ditulis oleh seorang blogger yang ingin dirahsiakan namanya. Terima Kasih!

Sah, Malique Too Phat Masih Hidup

September 25th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Sebentar tadi laman Twitter menjadi panas dan hangat seketika berikutan khabar angin yang menyatakan kononnya bekas penyanyi kumpulan Too Phat, Malique telah meninggal akibat kanser otak.

Khabar angin tersebut menjadi isu hangat sehinggalah pihak pengurusan Warner Music mengesahkan berita tersebut dengan menyatakan Malique masih lagi hidup dan berada dalam keadaan sihat. Selain itu, beberapa rakan media turut mengesahkan berita tersebut menerusi akaun Twitter masing-masing.

Jadi, kepada pihak yang tidak bertanggungjawab menyebarkan berita palsu ini diharapkan segera menghentikan aktiviti sebegini kerana ia tidak menjanjikan sebarang keuntungan.

Top Posts This Week



Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.