berita

Latest Posts

Foto Panas Tom Cruise & 2 Wanita Seksi Dipaparkan

May 18th, 2012 | by M
Lensa Insta

Usia yang menginjak 49 tahun bukan satu penghalang buat Tom Cruise apabila foto-foto panas pelakon filem Mission : Impossible – Ghost Protocol ini telah dipaparkan melalui laman tabloid, Dailymail.

Foto-foto ini merupakan set koleksi yang dimiliki oleh majalah W sempena rangka promosi filem Rock of Ages. Jiwa rockers jelas terpancar di wajah pelakon ini seperti penggunaan eyeliner hitam dan aksesori khas, sekali imbas ada kemiripannya dengan imej Marilyn Manson.

Manakala, 2 model berambut blode yang dipadankan bersama Tom Cruise memberikan paparan sisi nakal pelakon ini. Mengoda & seksi, fuh panas!

Rita Rudaini Tak Suka Isteri Ditindas

May 18th, 2012 | by M
Isu & Kontroversi

“I’m not guilty and I’ll fight for it! Moga Allah lindungi kami yang dianiaya. Jangan menipu, Allah ada,” demikian luahan hati Rita Rudaini berikutan krisis rumahtangga beliau bersama pemain bola sepak kebangsaan, Aidil Zafuan di Twitter, semalam.

Menurut beliau, dia tak suka melihat nasib-nasib para isteri yang melalui situasi ini ditindas dan akan berjuang bagi menuntut hak sebagai isteri dan anak-anak.

“Saya sabar and fight untuk hak wanita dan anak-anak, itu saja. Saya tak suka tengok para isteri ditindas sesuka hati. Allah lebih tahu,” ujarnya.

Pelakon ini turut berkata sekiranya para suami menjadikan Rasullah sebagai tauladan, sudah semestinya tiada masalah keluarga yang akan berlaku.

“Kalau nak isteri jadi macam siti khadijah, sang suami kena contohi sifat Rasulullah dalam menjaga isteri,” katanya sambil tersenyum.

Dia juga menyeru supaya semua pihak menghentikan sebarang spekulasi sekiranya tidak mempunyai kepastian mengenai krisis yang berlaku dalam rumahtangganya.

“Please ya, pada segelintir yang ada kat twitter ni, tak payah nak seronok atas kesengsaraan org. Tak payah nak tweet perkara yang akan menambahkan kedukaan orang lain. Belum kena pada diri sendiri, belum tahu,” respon Rita kepada beberapa provokasi yang dilontarkan oleh pengikutnya.

Ady Putra Belum Pasti Samada Mahu Cerai Atau Tidak

May 18th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Hairan sungguh kami, perkara cerai pun boleh fikir samada mahu cerai ataupun tidak. Kita semua baru saja selesai mengikuti perkembangan antara Rita Rudaini & Aidil Zafuan dan nampaknya pasangan selebriti ini tidak jadi untuk bercerai. Baguslah.

Tapi, tiba-tiba tiada angin tiada ribut, Ady Putra melalui Harian Metro telah mengeluarkan kenyataan bahawa dia dalam proses mahu bercerai bersama isterinya, Aida Yusof.

Namun begitu, ketika ditemui Dailychilli, Ady Putra telah memberitahu bahawa mereka berdua akan ke Mahkamah Syariah Kuala Lumpur pada Isnin ini sebagai langkah terakhir untuk menyelamatkan rumah tangga mereka.

“Pada hari itu nanti Hakim Syariah akan membuat keputusan sama ada kami akan bercerai ataupun perlu mendapatkan khidmat kaunseling rumah tangga. Apa saja keputusannya, kami akan ikut. Kami amat menghargai segala doa dan usaha untuk menyelamatkan rumah tangga ini.” – Ady Putra dipetik dari Dailychilli

Ady Putra dan isterinya, Aida Yusof telah berkahwin pada 14 April 2006 dan mereka berdua tidak mempunyai cahayamata.

OHBULAN! : Salih Yaacob elok je kahwin 4, kan?

Kereta Yuna Dipecah, Gitar Milik Diandra Arjunaidi Dicuri

May 18th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Gejala pecah rumah mahupun pecah kereta semakin menjadi-jadi pula sekarang ini ya.

Terbaru, kereta milik Yuna yang sedang popular dengan lagu ‘Live Your Life” ini telah dipecah oleh pencuri. Menurut Berita Harian, Yuna dipercayai mengalami kerugian lebih RM5,000 apabila sebuah gitar miliknya termasuk sebuah lagi milik anak didiknya, Diandra Arjunaidi telah diambil.

Ketika kejadian berlaku, kereta tersebut telah digunakan oleh gitaris kumpulan muzik Yuna, Farhan Fadzlishah atau Pa’an, 26, yang meminjam kereta tersebut untuk pulang kerumah. Namun pada jam 5.30 pagi, bapa gitaris berkenaan telah mendengar bunyi bising digaraj sebelum melihat kelibat 2 orang lelaki sedang memecahkan cermin tingkap belakang kereta Yuna.

“Bapa Pa’an terjaga jam 5.30 pagi selepas terdengar bunyi bising di bahagian garaj kereta. Dia memeriksa bunyi bising itu sebelum ternampak kelibat dua lelaki sedang memecahkan cermin tingkap belakang kereta Yuna, manakala dua lagi lelaki sedang menunggu di luar pintu pagar bersama dua motosikal.” – Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Superintendan, Tan Ah Chuan, dipetik dari Berita Harian.

Info terbaru dari Yuna, hanya sebuah gitar yang diambil oleh pencuri berkenaan dan gitar miliknya selamat di rumah.

Sumber : Berita Harian & Twitter @yunamusic

Fasha Sandha Kecewa Kehamilan Dipersoalkan

May 18th, 2012 | by M
Isu & Kontroversi

Berita gembira kehamilan Fasha Sandha yang sepatutnya disambut dalam suasana gembira telah dicemarkan dengan pertikaian daripada beberapa pihak yang seakan ‘cari pasal’.

Disebabkan itu, Fasha Sandha melalui kenyataannya kepada Utusan Malaysia melahirkan rasa kekecewaannya kerana tindakan pihak berkenaan yang cuba menabur pelbagai fitnah yang tak masuk akal.

Fasha Sandha berkata pernikahan adalah satu perkara yang serius dan dia telah berbelanja besar untuk mengadakan majlis pernikahan tersebut dengan dihadiri oleh keluarga serta pihak media.

“Cubalah fikir cara logik. Pernikahan bukan boleh dibuat main-main. Janganlah suka-suka nak buat cerita yang bukan-bukan. Mereka faham tak apa itu bunting pelamin? Saya tidak mahu memberi sebarang komen berkaitan dakwaan yang tidak masuk akal itu.”

Pada masa yang sama, Fasha Sandha turut melahirkan rasa pelik apabila berita pengumuman suaminya, Jejai yang dilantik sebagai pemandu untuk pasukan Lamborghini Kuala Lumpur JH Italia dikritik oleh pengikut di laman Twitter, semalam.

“Pelik benar today. Lepas je I tweet few pics Lamborghini launch dengan hubby I, ada manusia tu tweet i bukan-bukan, mengata I macam-macam. I tak faham kenapa? This is very unhealthy. Kalau rasa sakit hati tengok pics kat twitter page I, jangan la follow I. This is my twitterland, I taknak layan lagi unhealty tweets in the future. Thanks :)”

Video : Nyanyian Remy Ishak Untuk Filem “29 Februari” Dilancarkan

May 17th, 2012 | by M
Video Popular

Sebelum ini, Tiz Zaqyah telah diberi kepercayaan untuk menyumbangkan suara bersama penyanyi Yassin demi menjayakan filem Nur Kasih. Kali ini kekasihnya, Remy Ishak menerima peluang yang sama apabila suara beliau dirakamkan untuk lagu berjudul “Kelip-Kelip”, sebuah soundtrack kepada filem lakonan Remy sendiri, “29 Februari“.

Filem 29 Februari ini berkisarkan kehidupan Budi lakonan Remy Ishak yang dilahirkan pada tahun lompat 29 Februari 1896 dan hanya dimakan usia 4 tahun sekali. Keadaan fizikalnya yang kelihatan terbantut menyebabkan masyarakat menganggap “kecacatan” itu sebagai suatu sumpahan, sedangkan ianya suatu anugerah kepada Budi untuk melalui era transformasi Tanah Melayu, Malaya dan akhirnya Malaysia yang bebas merdeka.

Video selepas ini.

Top Posts This Week