berita

Latest Posts

Weekly Mix & Match : Bergaya Seperti Kate Middleton Bersama Friendly Fashion

September 18th, 2012 | by M
Trendsetter

Ohbulan & Friendly Fashion melalui segmen “Weekly Mix & Match” tahu anda ingin kelihatan hebat laksana seorang bangsawan ketika melangkahkan kaki di hamparan karpet merah. Dan, kali ini kami membawakan anda seorang ikon yang tak asing lagi dalam dunia politik mahupun fesyen dunia, Kate Middleton.

  1. Long Sleeve Chiffon Dress: http://www.friendlyfashion.my/clothes/womens/dresses/minidresses/26108-longsleevechiffondress
  2. Turquoise Chiffon Dress: http://www.friendlyfashion.my/clothes/womens/dresses/other/24349-chiffondress
  3. Pink Chiffon Dress: http://www.friendlyfashion.my/clothes/womens/dresses/eveningdresses/25722-pinkpeachshortdress
  4. Nude High Heels from Atmosphere: http://www.friendlyfashion.my/clothes/womens/footwear/highheels/16032-nudeatmospherehighheels
  5. Nude Open Toe Heels: http://www.friendlyfashion.my/clothes/womens/footwear/highheels/22404-nudeheels

Isteri kepada Prince William ini dikenali dengan kelembutan dalam pemilihan warna-warna pakaian, sesuai dengan peranannya sebagai ikon yang penting dalam kerajaan United Kingdom. Kunjungannya selama 3 hari ke Kuala Lumpur baru-baru ini turut mendapat perhatian apabila beliau dengan relanya mengenakan hijab bagi menghormati kesucian masjid Assyakirin, KLCC.

Bagaimanapun, kontroversi melanda dirinya apabila sebuah majalah Perancis telah menyiarkan fotonya yang separa bogel sehingga membangkitkan kemarahan seluruh keluarga diraja itu. Difahamkan, mereka akan mengambil tindakan untuk menyaman majalah tersebut atas dakwaan mengaibkan.

Yuna Dicalonkan Dalam MTV European Music Award 2012

September 18th, 2012 | by Ai
Kini Trending

Kalau mahu diikutkan, sepatutnya Yuna sudah layak dianugerahkan dengan darjah-darjah kehormat ataupun gelaran Dato’. Apa tidaknya, sedangkan Shah Rukh Khan yang hanya mengadakan penggambaran di Melaka boleh, kenapa Yuna tidak pula, kan?

Bukan sekali, tapi ini merupakan kali ketiga Yuna dicalonkan dalam anugerah yang bertaraf antarabangsa apabila sebelum ini pernah tercalon dalam 25th Nickelodeon Kids’ Choice Awards dan juga MTV Iggy’s Best New Bands in the World.

Kali ini, untuk seorang anak seni yang terus maju dan membawa nama Malaysia, Yuna telah mendapat peluang yang lebih membanggakan apabila dia tercalon dalam MTV European Music Award (EMA) 2012 untuk kategori “Best Asian Act”. Bukan alang-alang saingan Yuna, anugerah yang akan diadakan di Frankfurt, German, akan turut menyaksikan penyanyi kelahiran Alor Setar ini bersaing bersama Super Junior, EXILE, Han Geng & Jolin Tsai.

OHBULAN! rasa, satu Malaysia sudah kenal siapa Yuna ataupun Yunalis Zarai ini kan? Jadi apa tunggu lagi, anda boleh klik laman web rasmi MTV EMA 2012, dan undi bermula dari sekarang sehingga 9 November 2012. Undilah seberapa banyak kali pun. Kalau bukan kita, siapa lagi, kan?

Foto : Rossa Lancarkan Album Terbaru “The Best Of Rossa”

September 14th, 2012 | by Ai
Lensa Insta

Bertempat di The Venue, Pavillion semalam, telah berlangsungnya majlis pelancaran album “The Best Of Rossa.” Bagi album terbaru ini, ia dimuatkan dengan tiga buah lagu terbaru berjudul Aku Bersahaja, Jangan Ada Dusta Antara Kita dan juga Ku Pinang Kau Dengan Bismillah.

Selain tiga buah lagu baru versi Bahasa Melayu, Rossa turut muncul dengan sebuah lagu versi Inggeris berjudul One Night Lover, di mana ia merupakan lagu duet antara Rossa dan penyanyi Hip Hop tempatan Joe Flizzow.

Bagi peminat-peminat Rossa, jangan lupa untuk mendapatkan album “The Best Of Rossa” ini di pasaran. OHBULAN! yakin, anda akan berpuas hati dengan kemunculan album terbaru ini.

Berikut merupakan beberapa foto Rossa sewaktu majlis pelancaran album semalam :

Miley Cyrus Tampil Dengan Imej Gothic Yang Seksi Dan Memukau

September 14th, 2012 | by Ai
Gaya Hidup

Masih ingat dengan si pelakon cilik dalam satu siri televisyen Amerika, Hannah Montana ?

Jika dahulu beliau tampil dengan imej yang ringkas, kini pelakon berusia 19 tahun itu berketerampilan memukau untuk MTV Video Music Awards.

Penyanyi yang popular dengan lagu ’The Climb’ tampil dengan gaya berimejkan gadis ‘gothic’ dimana beliau mengayakan gaun hitam yang menampilkan ciri-ciri belahan dada yang luas.

Gaun hitam Miley mempamerkan sedikit bahagian jarang dan lebihan juraian di bahagian bawah kaki ibarat puteri dengan gaya baru potongan rambut Peroxide Pixie Cut dalam gaya Retro Quiff.

Pelakon remaja yang kini bertunang dengan Liam Hemsworth mengabadikan personalitinya dengan lebihan solekan pada ukiran kening bagi menampilkan imej yang memukau.

Aktres tersebut mengabungkan gaun hitam dengan beg bimbit kecil yang  berperincian mewah dan juraian anting-anting daripada rona warna perak yang  menarik.

Jika dahulu bayang-bayang gaya Hannah Montana menyelubungi Miley Cyrus, kini Miley membuktikan bahawa beliau mampu berfesyen tanpa diselebungi dengan imej Hannah Montana.

Avril Lavigne Merancang Gaun Perkahwinannya Lain Daripada Yang Lain

September 14th, 2012 | by Ai
Gaya Hidup

Baru sahaja mengumumkan tentang pertunangan beliau, kini Avril Lavigne sudahpun membuat perancangan tentang busana pakaian yang akan dipakai pada majlis perkahwinannya nanti.

Beliau juga turut menjanjikan bahawa busana pakaian perkahwinannya itu nanti merupakan busana yang ‘lain daripada yang lain’

Penyanyi pop star yang berusia 27 tahun itu kini beralih arah menjadi pereka fesyen dan bakal berkahwin dengan jejaka tampan iaitu Chad Kroeger.

Apabila ditanya perancangan busana pada majlis perkahwinanya nanti, beliau menyatakan samada ianya sesuatu rekaan sendiri ataupun dikombinasi dengan rakan kongsi mahupun berkolaborasi dengan pereka fesyen yang lain.

Ia mungkin menjadi sesuatu pakaian yang dibeli daripada beberapa pakaian berbeza dan digabungkan menjadi suatu pakaian yang lain daripada yang lain.

Sementara itu, pertunjukan fesyen yang berlansung baru-baru ini menampilkan adik bekas kekasihnya sendiri iaitu Kylie Jenner untuk membuka dan menutup tirai pertunjukkan fesyen tersebut walaupun Arvil Lavigne telah pun berpisah dengan Brody Jennermay.

Kylie yang tampil dengan gaya remaja dimana beliau memperagakan baju ketat putih berhuruf dengan seluar pendek menawan mengkombinasi gayanya dengan jaket kulit yang memukau.

Avril Lavigne pula memperagakan pakaian musim bunga dengan jalur  hitam putih pada seluar dan pakaian yang memukau.

“Pengkid Bukan Punca Perkara Ini Terjadi!” – Adira Jawab Isu Putus

September 14th, 2012 | by Ai
Isu & Kontroversi

Semalam, OHBULAN! mengeluarkan sebuah artikel tentang hubungan Adira dan Ag Coco yang telah goyah. Antara punca hubungan mereka goyah dikatakan berpunca dari orang ketiga.

Menurut sumber, Ag dikatakan telah keluar dan kini mempunyai hubungan yang istimewa bersama seorang selebriti juga. Namun ketika dihubungi oleh sumber yang terdekat dengan Ag, OHBULAN! diberitahu bahawa sebenarnya punca Ag beralih arah adalah disebabkan Adira telah kembali ke pangkuan ‘pengkid’.

Ketika dihubungi melalui aplikasi telefon bimbit, Whatsapp, sebentar tadi, Adira menafikan bahawa ‘pengkid’ adalah punca hubungan mereka retak.

“Pengkid bukan punca perkara ini terjadi! Benda itu sudah lepas, kenapa mahu diungkit kembali?” tegas penyanyi yang popular dengan lagu Ilusi ini.

“Memang langsung tak ada kaitan dengan pengkid atau siapa-siapa pun. Sekarang ini, Ag yang buat hal. Tanyalah Ag sendiri betul atau tidak sebenarnya dengan apa yang berlaku ni,” tambah Adira lagi.

Adira turut memberitahu, yang dia sememangnya memang tidak pernah mempunyai apa-apa hubungan dengan mana-mana pengkid. Itu semua hanyalah gosip yang ditimbulkan oleh pihak media semata-mata.

“Kalau nak tahu, saya memang tak pernah mempunyai apa-apa hubungan dengan mana-mana pengkid. Kawan itu ada lah.

“Sekarang ini pun saya betul-betul stress. Asal ada masalah begini, pasti dikaitkan dengan pengkid.”

Top Posts This Week



Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.