berita

Latest Posts

GEGARIA Bakal ‘Gegarkan’ Johor Bahru Pula, Lebih Banyak Aktiviti Menarik Menanti Korang

January 22nd, 2018 | by Noraniza | 0 comments
Kini Trending

Buat warga Lembah Klang yang dah serang GEGARIA di Setia City Convention Centre pada 13 Januari lalu pasti dah tahu betapa ‘havoc’nya keadaan semasa festival tu berlangsung kan.

Daripada pagi sampai malam, memang penuh aktiviti. Tak rugi nak luangkan masa dengan keluarga atau pun sahabat handai di festival meriah ni.

Orang-orang belah Selatan mesti tertanya-tanya apa yang menarik sangat kan dengan GEGARIA ni? Untuk pengetahuan GEGARIA bakal diadakan di Angsana Johor Bahru Mall pada 3 Februari dari 8pagi – 11malam. Nah, boleh baca kat bawah ni… Memang terbaik!

Read More   Leave a Comment (0 comments)

[VIDEO] Arwah Rakan Baik Ayah Sering Ucap Hari Jadi, Tahun Ini Dapat Voice Note Dari Nombornya Tetapi..

January 22nd, 2018 | by Ash Nordin | 0 comments
Kini Trending

Selain daripada keluarga, sahabat baik juga merupakan individu penting dalam hidup kita. Di saat susah atau senang, dengan sahabat baik juga kita akan berkongsi masalah, pendapat serta jujur antara satu sama lain. Tapi pernahkah anda terbayang apa akan terjadi bila orang yang kita rapat satu hari nanti tiada?

Seorang pengguna Twitter telah berkongsi satu video mengenai hari jadi ayahnya. Sebelum ini rakan baik sering menghantar ucapan hari jadi kepadanya tetapi rakannya itu sudah tiada. Tahun ini, lihat apa yang terjadi.. Sebak pula.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

‘Bertudung Untuk Tutup Aurat, Bukan Untuk Fesyen’- Leteran Kelakar Lelaki ‘Pisang’ Tunggu Girlfriend Bersiap

January 22nd, 2018 | by Ash Nordin | 0 comments
Kini Trending

Siapa yang ada isteri atau teman wanita pasti tahu azab betapa lamanya kita sebagai kaum lelaki ni tunggu mereka untuk bersiap. Kadang-kadang tu sampai 2 jam tak sudah-sudah make up, betulkan tudung, salin pakaian dan macam-macam lagi.

Kalau anda yang jadi ‘mangsa’ menunggu tu selalunya apa anda akan lakukan? Jom kita baca leteran lelaki ini untuk teman wanitanya. Rasanya dia ni dah pendam perasaan dalam masa yang lama, sampai apa yang dia cakap pun dah ke laut.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

‘Otak Jangan Simpan Buat Jeruk’ – Disangkakan Islam, Editor Hentam Balik Mamat Komen Isu Pakai Salib

January 21st, 2018 | by Lyna | 0 comments
Isu & Kontroversi

Di era media sosial ini, ramai yang bersifat terbuka dalam memberikan pendapat dan komen masing-masing. Kelantangan netizen dalam melontarkan kata-kata pada kebanyakan masa cenderung untuk bersifat melulu tanpa tahu situasi sebenar atau tidak tentu pokok pangkalnya.

Baru-baru ini, seorang individu dilihat menegur seorang editor akhbar atas talian yang dianggapnya adalah seorang Muslim atas tindakan beliau mengenakan rantai berlambang salib. Komen diterimanya di Twitter ditembak kembali tepat ke sasaran sehingga individu itu menyahaktifkan akaunnya. Kan dah malu?

Read More   Leave a Comment (0 comments)

‘Ini Semua Ubat Yahudi’ – Berdepan Pesakit Guna Alasan Agama, Lihat Respon Doktor Ini

January 21st, 2018 | by faris | 0 comments
Isu & Kontroversi

Sebagai hamba-Nya, kita diwajibkan untuk berikhtiar jika diuji dengan penyakit. Islam melarang perbuatan berserah bulat-bulat kepada keadaan tanpa berusaha mengubati sakit yang dialami. Kita juga mesti berjumpa dengan orang yang lebih pakar tentang sesuatu jika tidak arif tentang masalah berkenaan.

Tidak semua manusia mengetahui setiap perkara kan? Kedegilan seorang pesakit untuk mendengar saranan doktor ini membuktikan masih ramai lagi golongan yang tidak berfikiran terbuka mengenai kesihatan.

Read More   Leave a Comment (0 comments)

[VIDEO] ‘Menitis Air Mata Mama’ – Alunan Merdu Danish Hakim Baca Alquran Tarik Perhatian.. Sebak

January 21st, 2018 | by Arini Saleh | 0 comments
Lensa Insta

Semenjak dari umur 11 tahun, anak kepada Abby Abadi dan Norman Hakim, Mohamad Danish telah mula dihantar ke pusat tahfiz untuk mendalami ilmu agama. Terbaru, khabarnya Danish meendapat peluang menyambung pengajian dalam bidang hafazan di Turki. Sebagai ibubapa, Abby dan Norman pasti sangat berbangga dan terharu.

Di instagram, Abby Abadi telah memuatnaik video alunan merdu Danish membaca Al Quran. Di ruangan komen, ramai yang memuji dan tumpang gembira.  Untungnya Abby!

Read More   Leave a Comment (0 comments)

Top Posts This Week


Shout Out!