berita

Pasang Niat Ingin Berumahtangga? Ini 3 Cara Kumpul Duit Kahwin RM57K & Beli Rumah 200k

July 16th, 2017 | by Ash Nordin | 14 comments
33.5K
reads
12.2K
shares
Gaya Hidup

Zaman sekarang ni kalau gaji dalam RM4k pun boleh katakan cukup-cukup makan je. Nak bayar sewa rumah, bil telefon, bil api air, barang dapur.. Eh macam-macam lagi lah. Tu belum masuk lagi bahagian nak belanja girlfriend semua. Ada juga sesetengah orang buat loan untuk kahwin sebab nak harapkan duit gaji tu? Harapan la..

Justeru itu, jom kita lihat bagaimana cara dan langkah-langkah untuk atasi masalah kewangan kita ni. Harap-harap dapat lah membantu.

Bagaimana nak kumpul duit kahwin & beli rumah?

Ini 3 cara yang boleh anda lakukan

Hasil yang dapat di sijil pertama & kedua

Ramai orang kerja lebih 6 tahun tapi masih tak mampu beli rumah

Sumber: Twitter Mr Hartanah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments

  1. Cik tata titi tutu says:

    Mana de rumah 200k dah sekarang. Umah level2 sarang burung pun dh mahal berhantu. Apa lagi rumah landed.

  2. abg jambang says:

    lancau la …jangan jadi bodoh …pinjaman lancau asb nie permainan bank bani sepet nak makan dividen asb ko ..diorg umpan duit tapi dividen bank bani sepet makan setiap tahun …last bani melayu seronok dapat duit kena tipu ..bodoh…

  3. Peace says:

    Sama2 la usahakn yg terbaik utk futur life masing2.. Niat yg baik d sertakan dgn usaha..insyallah ALLAH permudahkn

  4. braintv says:

    Org yg tak pernah buat asb ni boleh nak berjilake jilake dgn benda ni. Org lain dapat duit, kau juga yg iri hati nanti. Bahasa tu biar elok, jangan nak memalukan melayu.