berita

‘Perangai Umpama Khinzir’- Sejam Tunggu, Baca Luahan Lelaki Yang Keretanya Kena Block Dengan Kereta Lain

April 16th, 2016 | by Ash Nordin | 25 comments
1.1K
reads
Kini Trending

ker

Siapa yang kat sini sanggup cari parking sampai jumpa dan siapakah antara korang yang lebih rela double park untuk kesenangan korang sendiri? Kalau nak double park tu boleh tapi pastikan tinggal nombor telefon dalam kereta supaya tuan kereta yang anda block tu boleh contact anda. Senang kan? Tiada siapa yang bergaduh, tiada siapa yang sakit hati.

Ini terjadi kepada seorang individu yang keretanya di block oleh sebuah kereta. Ulang alik cari tuan kereta masih tak jumpa-jumpa. Boleh tahan lama juga lelaki ni tunggu tapi tuan punya kereta tak muncul. Baca luahan geram lelaki ni khas untuk orang yang ‘pentingkan’ diri sendiri ni.

‘Parkir macam khinzir!

kt

Screen Shot 2016-04-16 at 11.31.02 AM

Ulang alik cari tuan punya kereta tak jumpa-jumpa

Screen Shot 2016-04-16 at 11.31.17 AM

Ikutkan nak hempuk je cermin kereta tu

Screen Shot 2016-04-16 at 11.31.30 AM

Terpaksa cabut tiang untuk keluar

Screen Shot 2016-04-16 at 11.31.46 AM

Perangai umpama khinzir

cens

Sumber: Facebook Khairul Aiman Hamdan

The following two tabs change content below.

25 Comments

  1. WEI MBPJ, BGN LAH..BUAT KEJE..DSARA DAMAI PENUH DGN YG HARAM2..PALING HARAM PENJAJA2 HARAM...SeMUA NK REZEKI HARAM! says:

    Kalau aku dah hancur kereta tu..

  2. Suka sepak babi says:

    Memang betul BABI yg bwk kete tu..khinzir terlalu sopan bahasanya. Tunjuk lah no plate tu..boleh femes nanti..

    • Bunga busuk says:

      Tula apahal guna khinzir sangat. Elok babikan je jenis manusia macam ni. Menyusahkan orang mcm otak tu kosong tak berisi…

  3. Hazim says:

    Panggil je polis trafik biar kena saman. Saudara aku kereta kena halang time malam raya,panggil polis trafik terus kena sama kereta tu,siapa suruh bodoh sangat.

  4. Anti anak babi says:

    Sah la keje cina biadap tuh !! Kt kolumpo ni ramai spesis bangsa ni yg sungguh biadap !

    • Cina busuk says:

      Betullah tu. Yg banyak buat kerja menyusahkan bab2 yg kena mengena dengan kenderaan ni tak lain tak bukan si bangsa cina. Jenis peting diri punya perangai. Janji kaya. Orang lain lantak pi… Cibai..

      • Ashraf says:

        Ape punya umat islam ko ni kalau dh mulut cam tu? Seburuk-buruknya dia org, ape beza ko gan dia org?
        Abis melayu x pernah double park ke? Ko gi Shah Alam dn tgk brapa org melayu yg double park. Org hon beribu kali pun x kuar alih keta.
        Kalau ye pun dia org teruk, ko pun kena jaga mulut ko tu, kalau x ko serupa 2 kali 5 gan dia org.
        Kalau sya bagi taw hang yg org cina ni pantang gan nombor plate yg ade 4 dn org melayu je yg suka nombor plate gan nombor 4, hang percaya ke x?
        Dlm gambar first tu, nombor plate Honda tu 4854 dn niconfirm bkn cina punya keta.
        Jgn jadi melayu yg hypocrite!!!!!!!!!

        • Khaleeq says:

          Mulut biadab. Islam agama untuk semua. Kalau mulut biadab camni cina india takut nak pelajari islam. Kalau kat akhirat nanti tuhan tanya pasal apa jiran2 korg takut dengan islam korg jawab la. Kalau nak komen tu pakai otak bukan nafsu.

        • Khaleeq says:

          Sorry bukan nak tuju kat asyraf. Komen tadi untuk dua orang racist kat atas. Salah tekan reply. First time komen.

  5. marahbetoi says:

    Ahahaha…kreta ja besar otak kecik..adoi mak ai…klu aku pecahkan ja bwk g buang dlm tasik..haa hambik la ko kat ctu ye…jnes yg mkn babi ler ni..

  6. hurmm says:

    selalunya in…..dorg suka jalan tgh3 jalan..lagi tak hon lagi tu dok berlenggang tgh jalan..pastu suka parking tgh jalan jugak..aku ckp mcmni sbb aku kerja dalam kedai yg jalan nya sehala…mmg selalunya geng depa yg dok buat mcmtu..kadang2 org cari tuan keta sbb halang keta org lain pon..dorg buat bodo je..

  7. P3LIR says:

    tak KAn biar saja keta tu … buat keluar duit syiling 50 sen .. jalan keliling keta sambiL geser kat keta ..pusing 50 pusingaan ..tengok berapa garis ada … buat tunduk g kat tayar keta buang angin … settle ..puas hati

    • akimci says:

      Kenapa nak puaskan hati dgn cara macam tu? Patutnya hati tak tenang sebab buat jahat kat orang

    • pijakbumi says:

      hahaha..memang bes cadangan ni. buat dulu. tenang tak tenang kemudian citer. pastu tinggal nota ‘maafkan saya’.. baru bole tenang kot..

  8. kimakko says:

    Mana gambo taruk tiang tu… mengidam pulak nak tengok. ahak

  9. babi ye dok says:

    Kan kalaw tenyeh dgn syiling best to

  10. dasar perempuan tua says:

    pecahkan je cermin kereta. pdn muka biasa mcm ni cina, perempua, and tua. biasanya

  11. kk says:

    Klu ko acah2 nk pecahkan kete pasti tuan kete tu keluar menjerit, hoi jgn pecahkan kete aku.! Barulah tau sape punya…

  12. KayPochee says:

    Respect aku pd org Thailand,diowg ada system,boleh parkir camni tp ada caranya..kalau sapa pernah ke Bangkok pasti tahu…sorry to say..rakyat Malaysia nak2 yg typical ni..mmg sikapnye lebih pentingkan diri sendiri…next time,ko panggil majlis bandaraya…suruh dia angkut..

  13. Hamba Allah says:

    WMG 4854 honda accord kenderaan syarikat ni. Teknologi Taman Sains Selangor punye ni. Huhu

  14. noon says:

    bro ni dan isteri dia terlalu baik lah.
    kalau aku dah pecah kan tingkap kereta babi tu.

    • hazim says:

      Jangan buat jahat pada orang,nanti kita pun sama macam dia. Rugi sebab dia kita pun turut dpt dosa. Guna cara lebih elok dan bersistem,cara mudah panggil saja polis trafik untuk saman atau bandaran untuk tunda kereta ni.

  15. SM says:

    Gambar kecik nmpk plate

  16. SM says:

    WMG 4854

  17. Brilliant says:

    X psl2 khinzir jd mangsa. Anyway kedua2 driver tu yg lbh bangang dr khinzir.