berita

‘Sekarang Bukan Masanya Lagi’ – Isu Perkahwinan Tidak Sah, Ini Respon Hafiz Hamidun

August 21st, 2017 | by Shafika | 10 comments
33.7K
reads
1.9K
shares
Kini Trending

Nampaknya isu rumah tangga Hafiz Hamidun dan Joy Revfa kembali hangat hari ini apabila Joy Revfa telah menfailkan permohonan faraq di Mahkamah Rendah Syariah. Dia terpaksa membuat permohonan itu selepas Hafiz mula meragui perkahwinan mereka dengan mendakwa tidak sah.

Artikel Berkaitan : [VIDEO] ‘Nikah Ini Benar-Benar Sah’ – Didakwa Tipu Suami, Ini Penjelasan Joy Revfa

Terbaru, menerusi Instagram Live milik Hafiz Hamidun dia memberi penjelasan mengenai dakwaan yang dibuat Joy pagi tadi. Dia turut terkejut apabila Joy terlebih dahulu membuat kenyataan awal.

Bukan berdiam diri

Saya tiada ulasan tentang perkahwinan tidak sah, anda akan ketahui tentang perkara itu tidak lama sahaja lagi selepas semua keputusan dan fakta sudah siap.

Bukan saya berdiam diri, cuma saya ingin bercakap berlandaskan fakta bukan emosi semata-mata. Bagi saya sekarang bukan masanya lagi.

Menurut Hafiz, dia tidak mahu layan bercakap kerana emosi. Dia turut memberitahu sedang mengumpulkan data dan fakta untuk memberi bukti yang kukuh.

Hafiz turut hadir ke mahkamah pagi tadi untuk memfailkan permohonan faraq namun gagal kerana Joy sudah melakukannya terlebih dahulu.

Banyak campur tangan

Sepatutnya hari ini dah selesai semuanya, tapi campur tangan banyak pihak membuatkan ia jadi rumit.

Hafiz mendakwa isu menjadi lebih rumit kerana banyak pihak yang cuba campur tangan dalam hal ini. Dia akan membuat tindakan sewajarnya. Diharap isu ini dapat diselesaikan dengan baik. Semoga kedua duanya baik menjalani kehidupan seperti biasa.

Sumber : Hafiz Hamidun

10 Comments

  1. Persoalannya kenapa ambil masa yang lama nak setel? Kalau kau dah was2 pernikahan tu tak sah sejak dari awal lagi kenapa kau tinggalkan bini kau tanpa penjelasan?Kau ingat dia patung..Tak semua benda kau boleh mendiamkan diri,ada benda kau kena bertindak cepat..

    • Tidak Sempurna says:

      BETUL tu, bukan semua org boleh buka minda utk berfikir apa yg betul.

  2. my2cents says:

    bro, lagi lama biar lagi banyak spekulasi. get it done with. once and for all.

  3. Mak Jemah says:

    Walaupun HH merasakan apa dibuatkan betul tapi tindakan meninggalkan JR tanpa berita dan tergantung bukan jalan terbaik. Sebaliknya kedua2 patut terus berjumpa kaunselor pej agama. Bagi saya HH gagal menguruskan masaalah dan gagal sbgi ketua keluarga.
    Anda bukan lagi pilihan wanita2 lain diluar sana.

    • Limah oh Limah says:

      Mak Jemah pun tahu kan nak dapatkan dokumen kat pejabat agama & mahkamah memakan masa yang lama. Lagi2 kena bayar peguam dulu untuk membantu urusan. Saya rasa tindakan HH menjauhkan diri dari Revfa adalah tindakan terbaik. Almaklumlah… Revfa tu cantik ngat ngat. Kang HH tak tertahan di ‘aum’ nya Revfa tu nanti kang…kan dah berdosa kalau betul2 si Revfa tu masih isteri orang time ‘bersama’ nanti? huhuhu

    • tipahhhhhh says:

      Betul itew mak jemah.. Xde sapa paksa dia kawen dgn Joy, suka sama suka..ada masalah mcm ni bincang sama2, cari jalan sama2, bukan nye blah mcm tu aje biarkan joy ni terkuntang kanting sengsorang. Mmgla Joy tu ngok jugak sbb xsettle abis2 cerai dgn ex asben, mungkin pengetahuan agama dia ‘terhad’, so si apis ni kan boleh dikatakan agak berpengetahuan bab2 agama ni, kena bijakla handle. Show your kredibiliti as ketua keluarga, as a man, as sorang yg so called ‘pendakwah’. Ke si apis main terjah aje ke nk kawen, xcheck betul2 background si joy lagi2 dah ada anak sorang.. Masalah dia is masalah dokumentasi & communication error aje, tapi masing2 peel entah apa2..

  4. anon says:

    Ragui perkawinan tak sah?? Mamat poyo ni tak habis2 buat perangai. Kalau ragui, kenapa skrg?? Kenapa tidak dari awal lagi. Dah dpt tido bersama baru meragui taraf perkawinan, biar betol. Dia ni org alim ke org jahat..

  5. serene says:

    Kalau aku jadi joy aku tinggal je mamat muka jawa ni, berlagak sngt. Ingatkan alim..

  6. hmmmmmm says:

    pelik juga macam mana boleh dibenarkan nikah sedangkan cerai dgn suami lama tu masih belum sah dan surat cerai belum dikeluarkan di luar negara..

    siapa salah belum tau lagi.. so tunggu lah keputusan nanti