berita

Semua Rekaan Ni Tak Masuk Akal Langsung! Macam Mana Lah Diorang Boleh Terfikir Benda ni..

July 13th, 2018 | by Azyanshor
Kini Trending

Dalam dunia ni ada banyak perkara yang pelik tau tapi korang je tak tahu! Walaupun pelik tapi kebanyakkan inovasi diorang ni menjadi dan power-power pulak tu. Memang tak masuk akal tapi kadang-kadang, yang tak masuk akal tu jugak yang best. Kalau dunia ni hitam putih je mestilah bosan kan?

Kalau korang nak tahu apa benda-benda pelik yang orang pernah reka dan wujud sampai ke hari ini, baca post ni sampai habis!

Landasan kapal terbang Gibraltar

Korang pernah tengok tak laluan kereta api di tengah-tengah jalan? Jadi kalau time kereta api tu nak lalu, palang akan diturunkan dan semua kereta kena berhenti untuk kasi kereta api tu lalu dulu. Ha sama lah dengan airport ni. Bezanya bukan kereta api yang lalu tau tapi kapal terbang yang lalu kat tengah-tengah jalan tu!

Setiap kali kapal terbang nak berlepas atau mendarat,  kesemua kereta di Winston Churchill Avenue wajib berhenti selama 10 minit! Landasan ni terpaksa dibuat di tengah-tengah bandar sebab bandar diorang ni kecil dan tak ada tempat lain dah nak buat.

Japanese Multiplication Hack

Orang Jepun ni memang power lah bab-bab inovasi baru ni. Kebanyakan rekaan mereka memang diorang reka sebab nak memudahkan orang. Kalau boleh macam-macam robot diorang nak reka. Kali ni, diorang reka pulak cara nak mendarab dengan betul. Korang boleh tengok cara-caranya kat gambar bawah ni!

Bangku yang boleh digulung!

Biasanya kalau ada bangku kat tepi jalan mesti tak boleh duduk sebab basah lah, kotor lah kan? Tapi dengan inovasi hebat ni, korang boleh pusing kan tempat duduk tu! Jadi, part yang basah atau kotor tu akan berada di bawah! So, korang boleh duduk dengan selesa dan bersih!

Selipar LED!

Korang mesti pernah terbangun malam-malam nak pergi tandas atau nak minum air kat dapur tapi kaki tersepak dekat kerusi atau meja? Sakit dia tak terhingga weh! Dengan selipar LED ni, confirm korang tak tersepak pape! Senang nak nampak dalam gelap. Disebabkan lampu dia betul-betul kat kaki, so senang korang nak nampak dalam gelap. Bijak kan?

Stoking Anti-Pervert

Di China, diorang reka stoking berbulu ni bagi mengelakkan manusia pervert berleluasa mengacau orang. Ha korang sarungkan stoking ni! Katanya, dengan menggunakan stokin ni boleh menjatuhkan selera orang. Biar pervert-pervert tu semua lari jauh-jauh! Kalau menjadi baguslah kan?

Memang giler lah diorang punya inovasi ni! Tapi, apa yang paling giler dekat Malaysia ek?

Kalau dekat Malaysia yang paling mengila mesti lah U Mobile! Ish, takkan tak tahu baru-baru ni  U Mobile memperkenalkan plan U Mobile Giler Unlimited GX50 Postpaid! Memang berbaloi sungguh pakej ni tau! Apa yang korang nak semuanya unlimited!

Jangan risau internet habis atau tiba-tiba dapat mesej data dah capai limit ke apa sebab data yang diberi memang TANPA HAD! Korang pakai je setiap hari, setiap masa memang tak akan habis!

Bukan untuk media sosial atau Whatsapp je tau tapi untuk segala-galanya. Betul tu TANPA HAD untuk segala-galanya. So, korang nak stream lagu atau movie sepuas hati korang sampai muntah pun dipersilakan!

Pakej ni memang melengkapi hidup lah. Panggilan korang pun TANPA HAD. Lepas ni kalau orang tak reply text ke apa boleh lah terus je call. Tak payah nak tunggu Whatsapp ke apa.

Kawan selalu pow korang hotspot? Ha, dengan pakej ni tak payah suruh member tanya, korang sedekahkan je kat diorang. Sebab apa, korang dapat 5GB hotspot percuma!

Semua ni dengan internet, data dan panggilan tanpa had serta 5GB hotspot percuma dengan hanya RM50 sebulan tau! Memang gilerlah tawaran ni.

Kalau korang sign-up online, korang boleh dapat RM10 rebate setiap bulan untuk tempoh 12 bulan tau! Best betul lah, dah dapat macam-macam unlimited lepastu dapat lagi RM10 dengan sign up je! Fuh, korang boleh check mengenai rebate tu dekat sini!

Maklumat lanjut mengenai plan U Mobile Giler Unlimited ni pulak korang klik je sini! Jangan lupa sign up cepat tau!

The following two tabs change content below.

Most Read Today