berita

‘Siap Ajak Aku Kahwin!’ – Jadi Mangsa Pukul & Duit Dikikis Kekasih Demi Kepentingan Sendiri

August 18th, 2017 | by Arini Saleh | 29 comments
63.4K
reads
10.2K
shares
Kini Trending

Wanita perlu berhati-hati dalam memilih teman hidup kerana semuanya tidak seindah yang disangka. Jangan terlampau hanyut dengan pujuk rayu mereka seperti apa yang dikongsikan oleh gadis ini.

Berkali-kali memberi pinjam wang kepada kekasih dengan alasan duit gaji tidak cukup, bukan itu saja kekasihnya bertindak melampau sehingga sanggup naik tangan.

Selalu pinjam duit

Setiap kali gaduh akan berkasar sampai aku lebam

Tampar sampai pecah bibir, cekik

Tak sangka lelaki aku tatang sanggup pukul

Report polis

Semoga ada hikmah

sumber : Mydd Asmida

29 Comments

  1. animous says:

    Bukan emo…tapi meluat…

    Apa yang nak katakan..

    PADAN MUKA KO…

  2. bibo says:

    betina bodoh…lps tu ada hati nk nasihat org…tu je nk ckp..

  3. Kim taeyon says:

    cari masalah sendiri
    ko bijak la sikit woi..marah pulak aku ko ni..
    ko ingat die nak byar ke? kenape die boleh cepat je nak byr hutang kawan die tp hutang kat ko tak byar2? sebab kau tu …………….
    senang makan janji..

    dah jangan pkir la lagi gitu.susahkan idop jer..

    belum kawen lagi dah bagi duit

  4. farhana says:

    boleh tahan BODOH kau.

  5. my2cents says:

    seperti di minta, memang baca secara santai. tapi dlm santai, berkata jugak hati ini, bodohnya. lemah bila kena rengek. nasib baik rengek mintak duit je.. kalo mintak lain??
    sepatutnya proceed je dengan dakwaan. biar jantan tu rasa. apa orang nak fikir biarlah. diri yang tanggung beb. setakat kena lokap tak berapa lama tak gelap masa depan punye. biar dia ada rasa insaf sikit.
    lepas ni, kalo masih lagi jumpa jantan tu..hmm.. memang ko la yang bodoh.

  6. sitisydney says:

    Sape suruh love dan berkorban untuk orang yang tak halal untuk diri sendiri. Paan tu sayang kau…..punya duit je.

    Adik- adik masa muda sebelum kahwin adalah masa untuk belajar dan meningkatkan diri (self development). Dari segi dunia dan paling penting akhirat. Hadiri tazkirah, hafal surah …jaga solat …dari muda establish hubungan dengan pencipta. Dan jangan lupa jaga mak bapa. Kalau ditakdirkan kena kenal 10 lelaki dahulu dan no 11 baru berjodoh….mati berdirilah nak bercinta dan berkorban dengan semua lelaki. Pentingkan Allah, agama dan famili dahulu nanti Allah bagi lah jodoh yang terbaik. InsyaAllah.

  7. sitisydney says:

    Mydd Asmida, akak nasihatkan tak payah bercinta sebab cerita adik ramai lelaki dah tahu dan nak bercinta dengan adik semata sebab duit. Susah oo nak jumpa perempuan yang senang dikikis dan diperbodohkan ( maaf cakap). Mesti ramai laki kat luar sana dah bercita-cia nak bercinta dengan adik….punya duit. Take care adik sayangi diri anda sendiri.

  8. aku hangin bila jumpa org bongok says:

    ingat yang last tu pengajaran wat ko dik non. rupanya kau masih bangang gi bagi duit lagi. akak yang tak kenal kau bajet mmg nak santai2 baca story kau…. tapi ni rasa nak bantai je kau. sifat murni kau tak kene gaya la dikk. baik kau masuk asb duit tu, cerah masa depan. ni ptptn dh abis bayar lom????

  9. anon says:

    Cukup menyampah dgn org yg english berterabur tapi nak jgk tulis in english. Tulis je lah BM senang criteAku baca separuh je, tak kuasa nak baca panjang2. Pulak tu kesah bodoh mcm ni.
    Tak malu ke crite kesah dia yg desperate sngt nak kat jantan sedangkan jantan tu cume nak duit dia je. Grow up lah. Kalau dia nak kat ko, dia dah kawen dgn ko.

  10. onepiece says:

    cite mcm nk dpt simpati.kiranya netizen akan hentam mamat tu.last2 ko yg kene balun.haha

  11. Nahla says:

    Ni cite adik2 ni. Mmg betol tak kena dgan diri kita. Tapi ape cite dah kena pukol mcm sambal belacan pun masih nak kasi duit lagi? Pastu bangga plak ckp hati dia baik??haizzzz… kalau kita berkorban untuk suami tu lain lah ni dah lah harram jadah kena pukul plak tu.. kesian nasib ko dik….. ni bukan emo dan berhati baik dik ni nama nya bodoh . Otak letak kan bontot..

  12. Tok Dalang says:

    One word, pempuan ni BODOH! Apa tujuan hidup ko? Menanggung lelaki yg blum halal bg ko n at d same time tanggung dosa ikut jantan tu ke hulur hilir? Mmg sah xd otak! Bikin pns je baca story ko!

  13. JanganJadiPerempuanBodoh says:

    Perempuan bongok. tu la baru ada boyfriend je. dah bagi semua. sanggup kena pukul. kenapa kau sanggup bela orang mcm tu? lelaki lain dah tak nak kau ke? malu je kalau ber couple tapi couple dengan lelaki macam tu. baik single la… ke engkau malu jadi single sebab tu kau sanggup couple dengan lelaki macam tu? hahahah perempuan perempuan. kalau dah couple dia punya la junjung lelaki . upload gambar dekat instagram 10 ribu keping siap tag dekat hati, tapi lelaki tu buat bodoh je. alasannya tak nak heboh. padahal dia tengah jaga hati orang lain. lepas kau merajuk dia ada lah upload 1 gambar. hahaha. please stop la wahai perempuan semua. kau tak malu ke orang tengok? beria nak dekat lelaki tapi laki tu tak nak dekat kau?

  14. bela diri says:

    mydd asmida, ko patut teruskan dan lanjutkan kes tu ke mahkamah.

    • Nasib2 says:

      Hummm….lbih kurang aku lah jantan ney jnis saiko skit smpai dah betunang pwon lg terok perangai sabar ney x pyh ckp la mmg sabar gila2 skali buat skali mtak maaf ulang2 yg sama smpai aku ney dah x ada kata2 maaf dah nak keluar d mlut..peluang d bg x juga ambil betul2 utk berubah..masa nak putus sempat ugut aku x bg duit kat dia dia nak buat mcm2 lah apa lah..aku ney pla jnih cepat glabah trus bg ja duit..bukan skit pnýa duit aku bg bodoh nya aku mudah tertipu..teringat blk rasa tetipu dngan ugutan yg x da apa2 blh dia buat pwon..x pa la aku x halal kan duit tu nasib la kau jantan… untung la ada mak bapak tlong campur tangan klau aku kwin jgk dngan tunang aku tu x tau lah apa jadi kat aku skrang..bla d ingatkan blk apa selalu dia ckp dia buat dlu mmg aku rasa sakit hati sngat2..pkir2 blk bnda dah berlaku pengajaran bg aku moga lepas ney behati2 dngan spesis jantan ney…skrang aku bebas sebebasnya kepala otak aku pwon x tebeban lg..aku cuma fokus kja simpan duit utk dri aku sndri..yeaaa.

  15. kak senduk says:

    eeee meluat aku baca cerita ni. dah kena byk kali pon bodoh lg. still nak puji lg laki tu. bengap ke ape

  16. GREY says:

    ADA RUMUSAN TAK? PANJANG SANGAT CITER DIA.

    • Tsar says:

      Rumusan:
      Dilarang tatang kekasih tambah2 jika awak ppuan krn laki tak guna amat suka ambil kesempatan.Jgn bercinta bagai nk rak jika awal2 tiada planning nk kawin.

      • ALLERGIKNGANPOMPUANBODOH says:

        Memang patut dia buat kau macam tu sebab ko BODOH, Babi pun x SEBODOH kau!!!!!!!. Paan, minta duit lagi ngan si BODOH ni.. tak pun Paan g hutang along ke guna nama dia. Paan minta puki merengek2 pun ko bagi kan.. BODOH YA AMAT!!!!!!

  17. Am says:

    Hari2 lepas balik kerja keluar makan…?
    Baca sampai sini saja dah boleh buat kesimpulan salah siapa…
    Tak perlu baca seterusnya…

  18. ALLERGIKNGANPOMPUANBODOH says:

    Memang patut dia buat kau macam tu sebab ko BODOH, Babi pun x SEBODOH kau!!!!!!!. Paan, minta duit lagi ngan si BODOH ni.. tak pun Paan g hutang along ke guna nama dia. Paan minta puki merengek2 pun ko bagi kan.. BODOH YA AMAT!!!!!!

    • Angguk je says:

      Acah2 tulis inggris nak tunjuk pandai, tpi bodoh ko ngalahkan babun. Cair dek pujuk sijantan haram. Nilah realiti kebanyakan minah mesia ye tak????

  19. Zaza Nab says:

    “Padan muka ko!” , “Lainkali tinggalkan je si mamat tu yg bodoh g kapel buat ape dah tau perangai mamat ni macam sial!” HAA ni la yg korang akan cakap kat dia. Memang betul pun tapi aku faham perasaan budak ni sebab aku dulu pun macam ni. Sekarang bila dah matang baru sedar rupanya memang aku ni bodoh. Time ni memang bangang ikut cakap and ikutkan sangat perasaan sayang tu. Jantan kikis pun still tak nampak lagi. Alhamdulillah sekarang dah cerdik haha dah nampak yg mana baik & buruk. Pengalaman mematangkan kita ye.

  20. amy says:

    meluatnya. baru jadi gf bf tergedik2 nak citer kat sini. xpayah xde orang nak amik pengajaran cerita kau. pergilah kawen dik non dari sibuk nak berkasih gf bf.

  21. zaza says:

    nak cepat fames tapi xsedar hubungan tak halal sibuk ke hulu ke hilir

  22. Nia Amira says:

    Orang tak pernah berada dalam situasi macam ni boleh lah cakap perempuan ni bodoh.. Sebenarnya bukan 100% sebab cinta perempuan ni sanggup bagi pinjam duit dia, tapi mostly sebab perikemanusiaan. Jenis tak boleh tengok orang susah, lagi-lagi orang yang rapat dengan dia. berdiri dalam kasut perempuan ni, jangan menilai setelah selesai pembacaan semata. Penderaan mental macam ni buat ramai orang down and tak suka berkongsi kesakitan yang mereka rasa.

  23. ann says:

    DAH HUBUNGAN HARAM, ALLAH TAK REDHA…!!!