berita

Siapa Doktor Jelita Yang Sedang Viral & Buat Ramai Jejaka Tiba-Tiba Jatuh Sakit Ini?

November 3rd, 2015 | by Wan | 34 comments
20.6K
reads
105
shares
Hijabster

engkucover

Kami perasan sejak beberapa hari ini foto gadis jelita yang kelihatan bagai seorang doktor ini mulai viral di laman sosial. Masing-masing bertanya siapakah gerangan wanita cantik ini. Ada yang cakap pelakon dan macam-macam lagi.

Sebenarnya gadis ini sudah tidak asing lagi di dalam dunia peragaan terutamanya pakaian daripada pelbagai butik Muslimah terkemuka di Malaysia.

Yang menjadi persoalannya, betul ke doktor?

Model terkenal

Screen Shot 2015-11-03 at 12.01.55 AM

Sebenarnya Engku Sulwani merupakan model terkenal dalam bidang peragaan pakaian di Malaysia. Antara nama-nama besar yang pernah menggunakan khidmatnya ialah Zawara, Ariani, Tudung Ruffle, dan banyak lagi.

Screen Shot 2015-11-02 at 11.21.58 PM

Kariernya di dalam bidang seni tidak hanya terikat dengan dunia peragaan sahaja malah bergelar duta bagi beberapa produk kecantikan dan sering kali menghiasi majalah-majalah terkemuka seperti Nona, Wanita, Intrend dan banyak lagi.

Screen Shot 2015-11-02 at 11.21.01 PM

Pelajar perubatan & bakal doktor

Screen Shot 2015-11-02 at 11.36.27 PM

Yang mana masih tertanya-tanya lagi tu adakah gadis ini seorang doktor seperti yang diviralkan di laman sosial, ini hasil carian kami.

Screen Shot 2015-11-03 at 12.04.51 AM

Engku Sulwani merupakan pelajar perubatan di Universiti Putra Malaysia (UPM) Serdang dan dalam erti kata lain, bakal doktor lah.

Pelajar cemerlang di sekolah

Screen Shot 2015-11-03 at 12.14.28 AM

Bukan calang-calang tau. Untuk pengetahuan korang, gadis ini merupakan pelajar cemerlang disekolah dan berikut keputusannya ; UPSR 5A, PMR 8A, SPM 9A. Dirinya juga bekas pelajar Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) di Kelantan.

Jadi tak hairan lah sedang mengikuti pengajian dalam bidang perubatan dan bakal bergelar doktor suatu hari nanti.

Maaf, sudah berpunya

Screen Shot 2015-11-03 at 12.16.03 AM

Perit untuk diterima namun itulah hakikat yang perlu ditelan oleh jejaka-jejaka di luar sana. Maaf, bakal doktor ini sudah berpunya.

Sumber : Engku Sulwani, Utusan

The following two tabs change content below.

Wan

Content Champions at Rev Asia Berhad
Ex boyfriend Neelofa, sedang berusaha memenangi hati Ummi Nazeera, bukan kerabat diraja, penulis bertauliah.

34 Comments

  1. puteri zarith says:

    Relevan ke entri ni dlm ohbulan?

  2. wawa says:

    jgn nati selfie mase btugas udah le…

  3. sempoi says:

    alaahaiii….x abis2…doktor ensem laa doktor cntk laa…ko igt jd doktor ni sng ke??nk glemer…klu setakat berbekal muke cntk,ensem je tp skill doktor ko kelaut mmg xleh p laa…penah tgk x cite team medical dragon??hero die leh thn ensem..bkn setakat muke je ensem tp seorg doktor pakar bedah y hebat…kat malaysia ni aku lum jmpe lg doktor y camni…y ade sume jual muke…muke ensem skit,cntk skit jd model..klu camtu xyah bazir duit amik medik..jd je model terus abis cite..kah kah kah..bosan btl..ade ape dgn kecantikan oh bulan…cari laa org y bese2 tp keje luar bese…tu br btl hebat…

    • JULIALALA says:

      HIDUP KALO X MENDENGKI XBOLEH KE YE…AGAKNYE MELECUR BONTOT KOT KALO TAK MENGUMPAT ORANG.HURR….KO IGT NAK JD DOKTOR TU SENANG KE??YELAH KO BELAJAR PUN TAK HABIS SBB TU JADI MACAM NI LA KOT..KESIAN.ENGKO SAKIT JUMPA DOKTOR GAK KAN..TAKPON KO MEREPUT JE KAT RUMAH.TAUBAT LAH WOI..cuci siket mulut tu dah berkarat sgt

      • Julialala aler utoo says:

        Aler utoo la kau julialala.. Org kate bende btol, bleh labelkn dengki. Itulah realiti kehidupan, nk famous dan show off mesti cari ramai kenalan utk cari market pasaran diri utk bg satu malaysia kenal dia. Nanti org dr rakan sekolah dia smpai laa ke sedara mara dia pun bikin bontot dia kembang bak bunga mekar ditaman. Ado faham ke cik minah ooiii?

    • mus says:

      Setuji dgn ko. Doktor2 yang glemer ni skill ntah2 kelaut. Kalau memang dah pakar aku salute la jugak. Ni takat houseman, medical student, aku tak heran pun. Tak paham aku tengok budak2 tak matang ni obses sangat dengan bakal2 doktor/houseman2 yang hijabster ni. Personally aku pernah jumpa few of doctors yg so-called hijabsters ni kat hospital (attachment kat hospital) and oh my God so sombong dan perasan cantik and perasan macam semua org kenal dia. Sangat lol

  4. h y mr says:

    my student ni.. pernah ajar dia tahun 2011 n 2012.. upm.. fac of medicine

  5. mrhanafi says:

    Untunglah boy friend dia dapat awek bakal doktor yang cantik sangat

  6. Sinple says:

    Kurus..muka pnjang cerah..boleh la..haha..tpi ade jgk ..yg x nk mcm ni…citarasa msing2

  7. Likas says:

    Boyfriend die pon doktor juga

    • jooo says:

      cite sana sini..pandai kaya lawa hensem atau aper2 ke jadahnye laa… pastu last2 bgtau rupe2nye da kahwin atau da ada bf laa…da tk de modal oh bulanggg nie…org cuma nk tau mende2 yg utk menambah2 kan ilmu yg baik atau pengajaran berguna…ini kan tidak…ohh bulangg…ke lautttt udahnye …

  8. girl2 says:

    Muka tanpaa makeup mcmana??bukan nak dengki ke apa ke..ada jgk sorg kwn ni..jd model pakaian pengantin.masa makeup mmg cantik giler..tp tanpa makeup.hadoiii la muka mcm org sakit dh rupa..maksudnya bukan cntik ori la..

  9. . says:

    Biasa oh bulan guna ayat up to datenya.begetar tulang rusuk.sebenarnya begrtar biji.suruh doktor tu makan banyak sebab dah macam rangka je aku tengok tangannya.kena tutup lampu nie baru ada feel.

  10. . says:

    Pada lelaki2 yg tak dapat doktor nie kira rugi sangat ke?kurus kering,muka panjang.

  11. dina says:

    hmmmm….masalah dunia ni….mari kita fikir sama2…

  12. A.A.K says:

    igt lg masa usung laki dgn wilcha nk g ambik darah kat hosp. serdang, skali trbuka pintu bilik yg slah. tu dia sedap je doc. pompuan tu dok atas riba doc. lelaki sambil tekan2 keyboard komputer. nsib baik laki aku x kena heart attack masa tu.

  13. momi says:

    Dh dilahirkn cantik rupa..syukurlah..
    sejuk mata pesakit2 nanti memandang…ditambah kualiti kerja yg cun juga.

    Buktikan ‘beauty with brain’ ok.

  14. Xxyy says:

    Hurmmm…. bkn doctor cantik yg kami nak!!! Kami nak doctor yg boleh buat keje dgn baik. Bukan doc yg tau nak melawa jer.. sorry

  15. Yaya says:

    Asal cantik je sibuk nk jd model. Kcantikkan tu nk tyg buat bg mata2 liar yg xlayak. Wlpn bertudung. Pelik la korg ni pmpuan..

  16. MElepas daa..

    Tun M akhirnya membongkar rahsia besar DS Najib http://goo.gl/pSfU0q

  17. kaki tabur says:

    ok…bangun awal ke hari nak elak tol???

  18. qwertyuiop says:

    ada aku kesah kee??

  19. angel says:

    Wartawan ni budak baru nak up. Hadap je la story-story macam ni. Eh, wartawan ke?

  20. puteri zarith says:

    Sy fedap bila ohbulan siarkan cerita ‘sampah’ mcm ni.. Klu cerita yg blh bg pgajaran kat kite, sy blh terima lagi..sikit2 yg lawa, yg hensem.. Abis yg xberapa nak lawa, tak hensem, perot buncit ke depan tp keja doktor, awak nak letak tepi ke? Sikit2 nak lawa..huhu..dia pakai NV kut..

  21. Syah says:

    Alamak!! Jantan punya la teruk! Buat penat makeup je..