berita

‘Tak Tahu Tanya’- Dikecam Kerana #RoadToPhD, Rakan Sekelas Fattah Amin Tampil Beri Penjelasan

July 13th, 2018 | by Ash Nordin
Isu & Kontroversi

Tidak salah rasanya jika seseorang itu ingin menuntut ilmu serta belajar sesuatu yang baru. Seperti pelakon sensasi, Fattah Amin kini dia sedang berusaha untuk mendapatkan ijazah kedoktoran (PhD) di Universiti Utara Malaysia Kuala Lumpur. Sikap Fattah patut dicontohi orang ramai, walaupun sibuk dengan jadual sebagai seorang anak seni, namun pelajaran masih diutamakan.

Walaubagaimanapun, ada juga sesetengah pihak mempersoalkan kelayakan Fattah. Tular mengenai isu tersebut, rakan sekelas Fattah tampil beri penjelasan. Harap lepas ini semua faham lah ya.

Baca penjelasan dari rakan sekelas Fattah Amin

One more month to our final exam. All the best gais! #bcimuumkl#journeytoPhD ?
Ok since ramai hentam @fattahaminz pasal guna hashtag #roadtoPhD tadi, sebelum korang tulis citer pasal dia, tanya la dia dulu. ?
Fattah is my classmate, here in UUM KL. Untuk kami ke next level, with our working experience sekarang (minimum +/-10 years pengalaman), ada yang berminat untuk sambung PhD right after we finish this program. Semua bergantung pada result, budget, tawaran uni dan semua aimed to get first class degree untuk sambung belajar. Ada yang nak sambung masters juga. Terpulang pada plan sahabat-sahabat saya selepas ini. ?
Ya, saya dah mulakan research saya, hanya candidate, belum 100% PhD student, sehinggalah kami complete all 90 hours of credit dalam kuliah Bachelor of Creative Industry Management, lepas tu kita road to PhD ok? Settle this bachelor, kita go all out untuk PhD la. Camtu je. Clear? #taktahutanya

‘Lain kali tu letak term tu biar terang..’

Sumber: Instagram Fattah Amin/ Raja Faraa

The following two tabs change content below.

Ash Nordin

Content Champions at Rev Asia Berhad
Bukan Norman Hakim, Bukan Keith Foo. Ashie, lelaki tegar.

Most Read Today