berita

Tips Kecantikan: Kekalkan Bibir Kemerah-merahan

May 23rd, 2012 | by Ai | 9 comments
84
reads
11
shares
Gaya Hidup

Untuk mengekalkan bibir agar kelihatan kemerah-merahan dan berseri-seri terdapat beberapa tips yang boleh kita amalkan.

Antara tips yang boleh digunakan ialah :

 • Ambil dua titik madu lebah asli kemudian sapukan dua titik madu lebah asli tersebut pada seluruh bahagian bibir setiap malam sebelum tidur dan amalkan tips ini dengan melakukan setiap hari.
 • Ambil sedikit getah pokok sena kemudian sapukan getah pokok sena yang berwarna merah tersebut ke tempat yang mengalami rekahan di bibir, lihat dalam masa dua hari luka rekahan di bibir itu pasti akan sembuh seperti biasa.
 • Pati susu juga boleh dijadikan bahan untuk mengekalkan kemerahan bibir.Caranya sapukan pati susu pada bibir setiap hari dan biarkan ia kering dengan sendirinya.Insyallah bibir akan kelihatan lembut dan kemerah-merahan kelak.
 • Terakhir bersihkan sepotong halia segar, kupas kulitnya kemudian tumbuk hingga lumat dan perah airnya. Gosokkan hampas halia tersebut pada bibir untuk menghasilkan bibir lebih menawan dan kemerah-merahan.

Selamat mencuba pada para pembaca Ohbulan! diluar sana. Pasti keputusan yang sangat memuaskan akan anda perolehi jika tips yang diberi ini dimanfaatkan dengan baik.


9 Comments

 1. wawa says:

  mak oi merah nye…bersinar2…siot..

 2. Pondan Sepi says:

  ORG CAKAP KALAU NAK TAU KEADAAN “EHEM2” PEREMPUAN TENGOK BIBIR DIA…

 3. D says:

  amboiii ko pondan… tahu aje….

 4. Aku tak suka orang dengki kejayaan orang lain says:

  camner nak gigi nampak putih ..gosok gan cam cam tp masih kuning. dah buat scalling kat dr. tetap masih kuning walaupun bersih…tlg bagi tips..

 5. hehehe says:

  bukan ke pondan sepi nie semalam or kelmarin duk mintak maaf n dah nak insap…nie duk cite psl benda gitu pulak