berita

Transformasi Gadis Ini Amat Menakjubkn. Cuba Teka Umurnya Berapa?

October 9th, 2015 | by Wan | 20 comments
19.6K
reads
10
shares
Hijabster

Screen Shot 2015-10-09 at 12.35.09 PM

Tipu lah kalau korang tak terkejut bila melihat foto perubahan dan perbezaan yang sangat ketara gadis ini. Memang tak sangka betul, korang akan lagi terkejut bila mengetahui umur gadis ini yang sebenar.

Dan di umur sebegini, gadis ini sudah bergelar model untuk sebuah jenama tudung yang agak dikenali ramai. Berapa umur dia?

16 tahun okay, 16!

Screen Shot 2015-10-09 at 12.37.42 PM

Foto gadis ini mulai viral di laman sosial semalam setelah dimuat naik di Instagram. Namun rata-rata agak terkejut bila mengetahui umur gadis berkenaan.

16 tahun, ya baru sahaja berumur 16 tahun dan masih lagi di bangku sekolah. Namun lihat lah perubahan ketara dia.

Malah ada kalangan rakan sekolah tidak percaya dengan penampilan menarik gadis ini, kata mereka di sekolah nampak nerd je hihi.

Screen Shot 2015-10-09 at 12.44.29 PM

Akak-akak yang lebih berumur tu harap jangan makan hati lah ye.

Netizen kagum

Screen Shot 2015-10-09 at 12.38.38 PM

Dalam pada itu pengguna laman sosial tak henti-henti bertanya apa rahsia disebalik perubahan ini. Paling mencuit hati kami ialah, ada yang siapa bertanya produk apa yang digunakan oleh gadis cantik ini.

Memang kelakar, iyalah siapa je tak nak kelihatan cantik kan.

Jadi kepada para jejaka di luar sana, jaga baik-baik kekasih hati korang ye. Siapa tahu nanti boleh berubah menjadi secantik gadis ini juga. Masa itu yang tinggal hanya lah penyesalan hihi.

Sumber : Fara Juliana, Easy Peasy Scarf

The following two tabs change content below.

Wan

Content Champions at Rev Asia Berhad
Ex boyfriend Neelofa, sedang berusaha memenangi hati Ummi Nazeera, bukan kerabat diraja, penulis bertauliah.

20 Comments

  1. Anon says:

    Budak sekolah seawal 14 tahun pun dah pandai makan kolagen sekarang. Ini trend yang sangat tidak sihat. Semua produk kecantikan seperti ini ada kesan sampingan berbahaya, pengeluar produk kosmetik pula ambil kesempatan atas kejahilan pengguna.. itu belum lagi isu halal haram produk sebegini…

    • Zapruder says:

      Tu lah. Kecik2 dah pandai nak beli supplements, make up.. Bukan nak beli buku rujukan. Tak tau la kalau dia pakai duit dia sendiri keje Part time kan. Kalau pakai duit mak bapak memang sedih la.

    • hafiz azry says:

      Dari asal kulit hitam:jadi kulit kuning langsat (dasyat! !) Cantik pakai make-up (tak cair pun) tapi : ok la.

  2. Leman says:

    Lighting. Make-up. Make over.

  3. nuri says:

    gambar kiri tu dah tentu2 zaman budak2..tak matang..tgk pic tu mcm darjah 6 jek..dah anak dara mmg kulit lagi cantik..muke makin runcing

  4. asraf says:

    Mmg ada jenis yg mcm ni, jenis yg . . . masa aku form 5 dulu . . . “ish budak ni bukan satu sekolah rendah dgn aku dulu ke? Kalau tau cantik mcm ni, aku kapel dgn dia and jaga dia elok2 saaaampai dia besar, dah besar lawa pulak.”

    mcm ada jenis mcm ni. susah nak ckp.

  5. Sarcolemma says:

    Aku seorang lelaki tulen..tapi aku mampu memiliki wajah sebegitu..selagi aku belum uninstall Camera 360 ini…

  6. Hah?!! says:

    Boleh ke mkn collagen atau ape2 produk kecantikan jadi cerah mcm tu..part bibir tu xmenahan..dari gelap jadi pink.. Ko mkn@ pkai ape dik? Akak bibir ade 2 layer siap..satu pink, satu maroon..ermmmm

    • si comel says:

      die pkai lipglossla…belah dlm bibir je..klo ko nk buat pon boleh…hapela..

  7. encik plow says:

    hokeh.

    memang comel dan cantek transformasinya.

  8. Mek yaa says:

    Mmg normal prmpuan ms sklh rendah slekeh..sbb sy juga slh sorg yg mcm tu..ms sklh rendah slekeh bju comot.darjah 6 muke mcm xsiap..masuk form1 bru blaja pkai krim muka..bila da remaja smua kwn sklh rendah zmn dulu2 lau jmpe msg2 xpercaye..sy pun xpercaye diorg da lawa xmcm dulu..smua lbh kurg je..kcuali anak org kaye..smua mak ayah jg..

  9. Gisele says:

    Aku muka x lawa pon tp tetap bersyukur sebab Allah jadikan aku sempurna tubuh badan..dpt suami hensem, baik penyayang, dikurniakan anak2 yang comel dan cantik..tp bila dh berumur 31 tahun ni br la terhegeh2 nak jaga kecantikan muka pulak..bg aku kalau muda2 lagi, cuba amalkan petua tradisional mcm minum air masak byk2, makan ulam2, petua modern pon bagus, minum air detox buat sendiri tu (air + lemon + timun) pon bagus..

  10. Tertipu lah lelaki says:

    Jangan negara kita jd mcm korea.. Time kawin mmglah cantik.. Bila kluar anak .. Mula terkejut sekali kuar anak cam yang tak sepatutnya … Mengagau

  11. zul sado says:

    masyaAllah….cantik ciptaan tuhan

  12. Anon says:

    Ini kes ambik collagen dan whitening orally, setakat mekap takkan putih sampai macam tu. Masalahnya dia terlalu muda untuk ambil collagen supplement. Kesan jangka panjang kita masih belum nampak. Di Malaysia kita dimomokkan bahawa kalau nak cantik kena putih. Yang untung tauke kosmetik yang cuma nak kaut untung. Mereka sendiri tak ada pendidikan tentang ‘food safety’ dan ‘business ethics’. Suplemen tu semua penuh bahan kimia yang sesetengahnya ‘carcinogenic’. Malangnya ada pulak ‘doctor mickey mouse’ yang approve benda2 mcm ni.

  13. markonah says:

    Typical minded malaysian, nak cantik kena putih. Sebab tu ramai gila yang hitam tiba2 bersalin kulit jadi putih. Effect jangka masa panjang tak pikir. Yang penting org lain putih ko pon nak putih. Bersyukur lah. Hitam pon hitam la janji sihat walafiat. Ye dok?

  14. goku says:

    nenek aku pun cantik ..kalau dah make-up,pakai lense segala…puii

  15. Kupu-kupu Emas says:

    Yg dok ngata budak ni mkn kolagen tu, korg pasti ke? Skali budak tu xmkn pon benda tu.. Nah dosa free korg dpt… Tahniah!