berita

Ubah Cara Ekspresikan Emosi, Keluarga Sendu Kini Bertukar Riuh…Macam Ni Baru Best!

January 26th, 2017 | by Murni | 0 comments
182.4K
reads
26
shares
Shout Out!

2560x1440-coral-pink-solid-color-background

Zaman sekarang ni memang susah nak dapat kawan-kawan atau ahli keluarga yang tidak berinteraksi dengan text messages dan menggunakan emoji untuk menyampaikan sesuatu.

Nak dapat calls tu memang susah! Kalau dah emergency pun, still nak WhatsApp, iMessage, WeChat dan sebagainya. Mungkin dulu tak nak call sebab save prepaid, tapi sekarang dah tak ada alasan sebab WhatsApp pun dah ada WhatsApp call untuk semua orang.

Human interaction adalah lebih penting dari menghantar pesanan ringkas sebab iainya 2 benda yang sangat berbeza. So, rajin-rajin lah call orang yang tersayang ye, jangan asyik SMS, WhatsApp atau iMessage je.

Bosannya tak tau nak borak dengan siapa.. Hmmmm

ddd

Haa cuba tengok satu family tengah nak dinner untuk Chinese New Year boleh lagi semua nak main phone je. Bukan nak berinteraksi dengan each other. Bosannya macam ni woih!

Hubungan kekeluargaan juga akan renggang kalau macam ni tau. So hati-hati lah ye. Interaksi lebih supaya banyak benda boleh diborak dengan keluarga lagi-lagi kalau ada perayaan macam Chinese New Year ni. Haa

Dari muda sampai ketua asyik main phone je. Tak bosan ke.. Apa la yang nak discroll tu.. Huhuhu

giphy (9)

Panggilan tanpa had kini untuk semua networks dengan Celcom. Yay! Talk more! Talk more!

aaaaaa

Wohoooo! No more text msg or emoji(s) please! Masa untuk berinteraksi dengan lebih kali ini! Celcom kini menawarkan unlimited calls ke semua network dengan First Gold, Gold Plus dan juga Platinum Plans.

Hanya RM 1 untuk panggilan tanpa had kepada nombor yang tertentu (yang telah ditetapkan sahaja) dan juga Xpax customers. Ia akan memudahkan lagi korang untuk berbual lebih dengan kadar yang rendah.

Bukan itu sahaja, uols juga boleh dapatkan RM 15 off bila uols melanggan Grab Car! Ini best. Hehe

Let’s truly connect this Chinese New Year, baru riuh rendah rumah! Wohoooo~

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Apa tunggu lagi? Jom melanggan dengan Celcom untuk dapatkan lebih ganjaran sempena Chinese New Year tahun ini!

Comments are closed.