berita

[Video] 4 Selebriti Famous Ini Kongsi Rasa & Kisah Cinta Mereka Terhadap…

May 4th, 2018 | by Noraniza
Shout Out!

Ha, mesti suspen kan? Rasa cinta terhadap siapa pula ni? Sudah semestinya, rasa cinta mereka terhadap family tu sentiasa tersemat di hati.

Tapi, ada lagi satu rasa cinta yang secara tak sedar, tetap sama penting dengan cinta terhadap keluarga tau! Ha, tak percaya, tengoklah video di bawah ni!

1. Cinta Sufian kepada Negaraku yang Hebat

Ha, deep ya pesanan Sufian Suhaimi ni. Katanya:

“Cinta kepada kekasih boleh berganti, tetapi cinta kepada Negaraku yang Hebat ini, harus kekal selamanya….”

2. Negara kita yang hebat terus ke hadapan! – Fizo Omar

Apa mesej utama Fizo Omar ya? Ha, katanya Malaysia ni dah sedia aman makmur dan mahu situasi ini dikekalkan sampai bila-bila!

3. Cinta untuk Negaraku! – Nabila Razali

Wah, cik adik cumi-cumi ni akan mengundi buat kali pertama tahun ini tau. Jadi, sudah tentulah excited untuk memilih pemimpin yang betul-betul berkaliber untuk mentadbir negara. Ha, korang tu jangan tak turun mengundi pula!

4. Dayang kata “Negara Kita Hebat!”

Wah, jarang-jarang dapat dengar Dayang Nurfaizah cakap Sarawak ni. Mesej paling penting daripada Dayang ialah:

“Jangan sesekali pertaruhkan masa depan negara!”

Ha, selebriti pun sokong #NegaraKru tau. Apa tu #NegaraKru eh?

NegaraKru adalah kempen yang bertekad untuk menyebarkan perasaan positif dan mengingatkan sesama rakyat Malaysia mengenai perkara-perkara yang kita cintai dan bangga dengan negara. Malah, ia juga membawa penekanan bahawa Malaysia benar-benar “tanah tumpahnya darahku”.

Marilah bersama-sama meraikan perjalanan Hebat Malaysia yang membawa kita ke mana kita berdiri hari ini dan kejayaan yang telah kita capai!

Lihat banyak lagi video #NegaraKru di laman Youtube ini!

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior, Content Champions at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

Most Read Today