berita

Video Artis Korea Jinwoon 2 AM Solat Jumaat Ini Buat Korang Speechless

June 20th, 2015 | by Izuan | 9 comments
19.4K
reads
268
shares
K-POP

 

JinwooSolatJumaat2

Sejak malam tadi, gempar dengan sebuah foto seorang lelaki yang mirip dengan artis korea dari kumpulan 2 AM, Jinwoon berada di sebuah Masjid di Brunei untuk mengerjakan solat Jumaat.

Namun, menurut Malaysian Digest setelah diteliti beberapa maklumat ternyata lelaki tersebut merupakan Jinwoon!

Kehadirannya mungkin disedari oleh peminat-peminat K-Pop dan berjaya dirakam ketika dia bersama dengan 4 rakannya yang lain.

#lawofjungle

JinwooPakaiBajuMelayu JinwooPakaiBajuMelayu2 JinwooPakaiBajuMelayu3

Untuk pengetahuan anda semua, Jinwoon sekarang ini sedang berada di Brunei bersama beberapa lagi artis popular Korea untuk menjalani penggambaran program realiti yang bertajuk Law Of The Jungle.

Jinwoon atau nama sebenarnya Jeong Jin-woon, 24, tiba di Brunei semalam bersama lima lagi hos program iaitu pelakon Shim Hyung Tak, pelawak dan pelakon Kim Byung Man, pelakon Do Sang Woo, pelawak berdarah kacukan Korea-Australia Sam Hamington juga penyanyi dan pelakon Nam Gyu Ri serta diiringi beberapa kru produksi.

Video Mendengar Laungan Azan


Lebih menarik lagi bila mereka mengambil peluang untuk merasai sendiri pengalaman menjadi menunaikan solat Jumaat yang diadakan di Masjid Sultan Omar Ali Saifuddien, Bandar Seri Begawan.

Beberapa peminat sempat merakam gambar mereka segak dengan berpakaian baju Melayu dan sedang duduk di dalam masjid berkenaan dan seperti sedang mendengar khutbah. Para gadis semua jangan melting over sangat ye, puasa ni.

The following two tabs change content below.

9 Comments

  1. Akoo says:

    Spechless hek?? Excited sgt Sampai spelling pun ke laut…

  2. n says:

    islam ke dorang ni?

    • Lyn says:

      Jinwoon mmg bkn Islam…tp apa salahnya kan… Kemungkinan dia akn mendapat hidayah Allah… Smoga Allah bg hidayah pd Jinwoon =)

  3. Lyn says:

    Semoga smua dpt hidayah Allah… Aamiin..=)

  4. meknaa says:

    sbnr nyea akoo yg slh eja..?

  5. ichiboom says:

    Alhamdulillah.semoga dibuka pintu hidayah…

    Dlm ms yg sama sbg rakyat Msia,melayu & beragama Islam,tfkr aku aper agaknyer reaksi org Msia klu diorg ni dtg ke Msia buat perkara yg sama(solat jumaat)xsmua tp segelintir(minoriti but the loudest).benda 1st yg aku terbayang…~ muncul la ustaz ustazah mi segera yg akan kluarkan statement “artis korea menghina agama”,siap dgn komen racist “mata sepet hina Islam” & mcm2 lg statement & fatwa ntah dr maner ntah…maaf klu menyinggung,tp “siapa mkn cili dia la yg rs pedasnya.

  6. akoo says:

    Ob salah spelling mula2. Lps tu dibetulkan balik. Aku pun heran…komen aku yg 1st skali keluar. Tup2 kebawah pulak. Takkan ramadan nk berbohong!

  7. intanexo says:

    Moga dibuka pintu hidayah nye untok memelok islam