berita

[Video] Cabaran Sambung Lirik Lagu Raya Bikin Rakyat Malaysia Ketaq Lutut Wei..Kakak Tu Perform Habis..

June 12th, 2018 | by Rudy
#RayaKitaSingAlong

 

Baru-baru ni kitorang ditugaskan untuk mendapatkan reaksi rakyat Malaysia bila dicabar untuk menyambung lagu raya secara spontan. Wah! boleh ke diorang sambung lirik tu?

Walau berbeza bangsa dan darjat, kitoang bangga sebenarnya sebab…korang tengok la dulu video yang kami sempat rakamkan ni..

Yes! mungkin berlainan bangsa dan agama, nilai-nilai murni yang ada buat kitorang bangga. Sifat kebersamaan dalam menyambung lirik lagu tu adalah kunci kejayaan Malaysia sebagai negara majmuk.

Bukan itu saja tau, nyanyi lagu dengan berkonsepkan muhibbah melayakkan korang untuk menang hadiah yang sangat best-best tau tapi tertakluk dengan Terma & Syarat.

Pertandingan Sing Along, Raya Kita Raya Bersama

So kitorang dari OHBULAN! dan Ecoworld  bergabung untuk raya tahun ni nak bagi hadiah berupa baucar percutian bernilai RM10K serta telefon pintar Samsung Galaxy 9 Plus. Ha! Jadi cepat-cepat rakam video lagu raya korang tu.

Ikut langkah mudah di bawah ni:

LANGKAH 1

Rakam video 1-minit korang atau member korang nyanyi lagu Hari Raya. Make sure video korang tu kreatif tau, serta pastikan ada idea Muhibah dalam video korang tu!

LANGKAH 2

Muat naik video ke akaun Facebook atau Instagram peribadi korang, dan pastikan akaun korang ‘Public’.

LANGKAH 3

Sertakan hashtags #rayakita #ecoworld #rayakitasingalong dalam kapsyen korang semasa memuat naik video.

LANGKAH 4

Pergi ke www.ecoworld.my/rayakita untuk menghantar borang pendaftaran korang.

Ha! Mudah je kan nak join. So selamat mencuba dan untuk maklumat lanjut mengenai Sing Along Competition ni korang boleh dapatkan di sini.

*Psst – Raya dah nak dekat ni, persiapan korang macam mana? Kami di OHBULAN! dengan kerjasama Ecoworld nak ucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.

The following two tabs change content below.

Rudy

Content Champion at Rev Asia Berhad
"Anda Tahu Dan Sedar Apa Yang Anda Baca, Tapi Bagaimana Penyampaian Yang Anda Pilih, Itu Pengukur Peribadi Anda"

Most Read Today