berita

[Video] Dicabar Teka Lagu Negeri-Negeri Di Malaysia, Ini Respon Kami..Barula Kena Dengan Tema ‘Sehati Sejiwa’

August 15th, 2017 | by Rudy | 0 comments
3.5K
reads
397
shares
Video Viral

Baru-baru ni ada seorang komentar di Facebook OHBULAN!, memberi cadangan untuk kami teka lagu setiap negeri-negeri di Malaysia.

Jadi sempena bulan Kemerdekaan kali ke-60 ni, kitorang pun mengambil idea tersebut sebab ramai yang komen cakap bila dah besar ni memang jarang dan tak penah nyanyikan lagu Negeri masing-masing.

Maka terhasilah video cabaran teka lagu negeri ni. Nak tau lagu Negeri mana je yang ada, jom tengok gelagat diorang ni..

Wah! ada feel patriotik dalam diri

Aaaa..Tersentak kejap, sebab bila diingat balik memang dah lama tak nyanyi lagi negeri. Macam si Wan cakap yang selalu pergi tengok bola memang sebelum start tu akan nyanyi lagu Negaraku serta lagu Negeri masing-masing.

So bila kali terakhir korang nyanyi lagu negeri? Cer komen sikit dan siapa yang pernah ditugaskan menaikkan bendera waktu dekat sekolah dulu please angkat tangan..

Sebelum kami terlupa, lagu Negeri yang kami masukkan dalam video ni diambil secara rawak dan tiada kena mengena dengan istilah ‘pilih bulu’. So harap maklum, hahahahah.

P/S: Kami pun dulu berebut nak tarik bendera waktu perhimpunan..hahaha memang throwback teruk ni.

The following two tabs change content below.