berita

[VIDEO] “Fikirlah Ibu! Buat Sesuatu Ibu!” – Anak Zarina Zainuddin ‘Mengamuk’ Kerana Ubat Hilang, Netizen Sebak

June 22nd, 2017 | by Hanis Aliaa | 13 comments
89.9K
reads
14.6K
shares
Kini Trending

Kita tahu pelakon, Zarina Zainuddin mempunyai dua cahaya mata istimewa iaitu Azal dan Azil. Tapi Azal memang tak boleh berenggang langsung dengan ibunya. Ke mana saja Zarina pergi Azal ada bersama. Even pergi shooting sekalipun.

Terbaru, Zarina memuatnaik video di laman Instagramnya. Video itu menunjukkan Azal stress bila ubat Zarina hilang. Azal risau keadaan Zarina bila tonsil makin bengkak. Sayang betul Azal dengan ibunya.

“Sabar..Sabar..”

Azal stress ubat ibu hilang.. ? #part1 #autism Saya sedih pagi ni.. ?

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

“Fikirlah ibu..Buat sesuatu ibu..”

#part2 #autism Azal anak ibu.. Anak yang baik dia risau ubat ibu hilang.. Ibu shooting pagoni tonsil bengkak.. Suara..

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

“Dahh..Takde ubat pun takpe..”

#part3?? #autism #autismawareness Anak ini tidak akan berpisah dari saya..

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

“Anda tidak berada ditempat saya”

Terima kasih atas nasihat yang berguna untuk saya.. Azal dah tido kepenatan.. Untuk komen yang membina terima kasih saya ucapkan.. Untuk komen yang melampau.. Anda tidak berada ditempat saya.. Perkara ni hari2 berlaku dua2 anak autism saya hari hari mengamuk.. Cuma saya tak post video tu.. Ada yang boleh saya share saya share utk panduan orang-orang yang senasib dengan saya.. Bukan nak provoke anak saya.. Bercakap memang senang.. Sesiapa yang komen melampau saya terpaksa block anda.. Tabahlah kuatlah sabar sabar sabar.. Allah sentiasa ada untuk kita.. Malam ni saya tetap jual pulut kuning rendang ayam rendang daging juga rendang kerang di istana budaya.. Last day saya meniaga arini esok saya nak beli baju raya anak2 pulak.. #azalazil
InsyaAllah jumps malam ni.. #mokcun
#carbootsaleraya

Sayangnya Azal dekat Zarina. Sampai tak keruan bila ubat Zarina tertinggal dekat set. Admin tersentuh dengan keprihatinan Azal. Harapnya Zarina terus kuat dan tabah menjaga anak-anaknya.

Kredit : Zarina Zainuddin

13 Comments

  1. abg jambang says:

    mahathir manusia celaka

    • abg jambang says:

      Kenapalah aku lahir asyik nak seranah orang.Kan lebih baik aku mampus.Mahathir tu tak pernah kutuk aku pun.

      • anon says:

        Tu menunjukkan ko bkn org baik2. Bahasa yg ko gunakan menggambarkan keperibadian ko. Suka tak suka org pun tak perlu nak menyumpah seranah org, simpan je dlm hati. Semua org ade org yg dia suka & tak suka. Ko maki sape2 pun, ape yg ko dpt?? Dosa kering adelah. Lagipun, ape yg org yg ko benci tu buat kat ko?????????????????? Bersihkan hati tu & jadilah muslimin yg baik. Amiiiiiinn.

  2. kaki tabur says:

    tu pun ohbulan nak update ke..adoiii

    • Admin OhBulan says:

      nak buat mcm na bro…aku biznes iklan…klau ada cite pasal babi beranak kembar pun aku viral

  3. NUR SHUHADA BT MOHD RIDZUAN says:

    sabar ye kak ,itu je sye mmpu kata x semua org kuat mcm akak,sebrnarnya allah dah sediakan satu tmpaat utk akak di syurga semoga akak diberikan kekeuatan sihat tubuh badan dalam menjaga anak2 syurga??

  4. johnny bravo says:

    Akhir zaman ni semua benda yg dibuat nak diuploadkan. Attention seeker betol. Bkn ko sorang je yg ade anak autistic, ramai lagi kat luar sana tu, Sister aku pun ade jgk sorang. So pls lah, stop tagih simpati org or utk tagih simpati murahan…

    • nalubho says:

      like seriously? come on, dia artis la…bkn nye dia upload utk mntk simpati..dia nk org luar tau what is it like to have an autistic child..dia ada 2 org ank istimewa ye. bkn seorg..pasti susah utk dia hadam sorg2..salah ke dia share pngalaman dia dgn org lain?