berita

[VIDEO] Gelagat Chef Wan Sakat Ibu Sentuh Hati Netizen..Nak Menitis Air Mata!

September 11th, 2017 | by Wan | 3 comments
63.3K
reads
30.8K
shares
Lensa Insta

Selagi hayat ibu dikandung badan, selagi itulah tugas anak-anak untuk menjaga mereka. Jika seorang ibu mampu membesarkan 10 orang anak mengapa tidak kita menjaga mereka di hari tua.

Baru-baru ini Chef Wan ada berkongsi beberapa video dia membawa ibunya mendapatkan rawatan di sebuah hospital swasta di ibu kota. Apa yang menarik perhatian netizen ialah gelagat Chef Wan yang gemar menyakat ibunya. Kami pun tersentuh hati bila tengok!

Suka sakat ibu

Bawa dapatkan rawatan

Tengah risau

Dah jumpa Dr Emily pakar lutut tadi and now kena tunggu nak injection lubricant into my mother knee which she has to do 3 seperate times. The last time she did the same treatment was 5 years ago. Lepas tu baru pi CT brain scan so that Dr Soraya can access the brain yg sedang mengecil itu. We cannot stop Alzheimer’s disease but we can delay the process by taking certain precaution and medications. Jika kita ada parent yg mula nampak symptom2 begini jangan la kita lengah2 kan lagi to take them for treatment dan sayang kan duit kita ni. If u do it early perhaps di masa akan dtg we have less problem to face insyallah. Now emak dah risau sebab nak ke cucuk jarum 6 inchi panjang dan karan otak dia.??? She speechless when i told her tadi.

A post shared by chef wan (@chefwan58) on

Tak henti sakat

Ibu ‘kawan’ rapat yang terbaik

Its time for her medication and have a nap.. Dah mcm bayi kan when we all get to a certain age. They tend to sleep more it seem. Emak oh emak mai makan ubat mak! Tak hari2 i kena jawab soalan pasal apa si Serina tu bercerai dan bila? So these days dia tak tanya aja saya tanya kan dahulu so that her answer and what she remembered will be registered in her memory bank. Apa nak buat she 86 yrs old segalanya dah gelebeh dah mcm kain batik yg kusut tak di gosok. I am heading there and so will all of u. Nothing to be ashamed of our look and aging process. All this is Allah blessing upon all human journey. Yg muda akan tua dan yg tua akan mati satu hari. A reminder to all of us that nothing stop right there.. Life is a cycle and an evolution. Its how we embrace life and make the best out of our surrounding and life in my own personal opinion that matters most. From looking down at others and judging others around us its better to reflect on our ownself and try to improved our attitude and behaviour towards others. Life is beautiful and we are all beautiful too created by Allah. So smile and stay cheerful and be kind to others.

A post shared by chef wan (@chefwan58) on

The following two tabs change content below.

Wan

Content Champions at Rev Asia Berhad
Ex boyfriend Neelofa, sedang berusaha memenangi hati Ummi Nazeera, bukan kerabat diraja, penulis bertauliah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments

  1. sakit mata says:

    Suka tgk the way Chef Wan jaga/treat emak dia..semoga Allah memberkati both of you..in syaa allah

  2. lala says:

    comelnya..sisi yg baik dr chef wan

  3. Opah says:

    Semoga Allah merahmati Chef Wan..